Sponsors

Update coronavirus

28 februari 2021 16:30


Afgelopen dinsdagavond heeft Premier Mark Rutte in de persconferentie gesproken over versoepelingen in de sport. Dit betekent concreet dat de geldende regels voor de jeugd van 13 t/m 18 jaar nu zijn doorgetrokken naar jongvolwassenen t/m 26 jaar. Dit geldt vooralsnog t/m 15 maart 2021.

De nieuwe regels zijn hier te vinden:

https://nocnsf.nl/wat-doet-nocnsf/sport-en-maatschappij/coronavirus-sportactiviteiten-in-nederland

 

https://nocnsf.nl/wat-doet-nocnsf/sport-en-maatschappij/coronavirus-en-sport-veelgestelde-vragen

Waarom ‘tot 27 jaar’?
De overheid heeft deze leeftijd ingesteld als leeftijd om jongvolwassen te duiden. Dit brengt in de huidige situatie voor veel teamsporten praktische problemen met zich mee. Dat hebben we uiteraard ook aan de overheid duidelijk gemaakt. Zij erkennen de complexiteit die dit met zich meebrengt, echter is dit de maximale grens die zij nu willen trekken.

Veldvoetbal
Voor de categorie A senioren wordt de competitie definitief niet hervat, met uitzondering van de competities t/m O23 en de categorie A jeugd:

  • ‘’Voor de categorie A jeugd en O21 en O23 teams geldt dat we de routekaart volgen en (her)-start van de competitie nog steeds tot de mogelijkheden behoort.
  • Wanneer ook voor deze categorieën de deadlines tot optrainen verstrijken, zullen ook deze competities doorstromen naar de KNVB Regiocup.
  • ALLE overige teams uit de categorie A stromen automatisch door naar de KNVB Regiocup. Op www.knvb.nl/regiocup staat alles verder uitgelegd.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!