Excelsior'20 1 (zon)

Mannen, 1, 2e klasse D

15 oktober 2017 14:00

ONA-Excelsior 20 / 2-0. (zo’n wedstrijd willen we vaker zien)

Donderdagavond . Na een scherpe en toch speelse training hebben staf en spelers een goede discussie gehad. Een groot aantal van ons had een onbestemd gevoel van onbehagen over vooral de laatste wedstrijd tegen de Zwervers. Hoe bestaat het dat je een wedstijd, waarin je heer en meester bent op het veld kunt verliezen. Er werd niet verzaakt, geweldig hard gewerkt, maar onvoldoende gescoord, door een op papier sterke aanval. We hebben een brede selectie met veel gelijkwaardige spelers en dus , bij welke beginopstelling ook, een sterke bank. We kwamen tot de  vaststelling, dat het niet handig is om gemaakte fouten, of verkeerde keuzes, altijd met commentaar te begeleiden. Het praten en klagen tegen de scheidsrechter werkt ook niet mee aan een positief resultaat. En het denken dat je alleen een wedstrijd kunt of moet beslissen en dus altijd de bal moet hebben is bij een teamsport een doodzonde. Gaten trekken voor elkaar is vaak nog nuttiger dan de assist of  het scoren.

De Zondag begon goed. Het tweede, de trotse koploper, won met 1-0 en weerstond , laat 20 minuten met negen man, een serie van drie blessures,  met nog maar een man op de  bank , het aanvalsspel van Ecelsior 20 2  met gemak en hard werken.

Nu het vlaggeschip nog. Theo had een aantal veranderingen in de opstelling bedacht. De opdracht was storen, zien en zwijgen. Vastzetten , de tweede bal  veroveren en als het kan de snelle counter. Zo niet van achter uit opbouwen. De strategische kwaliteiten van Soufian Ch benutten.

De goed en gedecideerd fluitende scheidsrechter, liet  vijf over twee aftrappen en de drive bij ONA was direct zichtbaar. Excelsior had duidelijk moeite met het snelle storen van ONA en gebruikte veelvuldige de lange bal. Combinerend kwamen ze niet zo ver, want hun balbezit was meestal zeer kort.  De verdediging Syl, Joeri , Mike en Chalid speelde zeer goed vanmiddag. Het wat experimentele middenveld speelde degelijk. Revelinio, Soufian en Mike D  waren balvast en Rogilio zorgde met zijn snelheid voor gevaarlijke situaties voor de goal van Excelsior.  Jaouad E en Mark M (zijn eerste optreden bij ons  in de competitie dit jaar} kregen kansen. Redelijk veel kansen. ONA was baas, maar ook nu weer hadden de aanvallers weinig geluk met zich, maar ook  een doelman tegen zich,  die de wedstrijd van zijn leven speelde. We zagen fraaie combinaties op rechts tussen Chalid,  Rogilio en Mark (de schicht!) en op links tussen r Mike  Z , Revilinio en Jaouad , Soufian stond aan de basis van veel aanvallen. Na dertig minuten stormde Soufian schitterend  langs twee  tegenstanders, Rogilio stuurde de bal naar Mark en diens ziedend schot werd  gestopt. In de 34ste minuut, kwam na een aanval over rechts de bal bij Jaouad en die toverde een goal uit de hoge hoed. Eindelijk 1-0.  Grote vreugde.

We zijn bij ONA dus 1 minuut later was er een schitterende redding op een schot van dichtbij van Erik nodig om de vreugde in stand te houden.  Even later had Erik weer zijn vingertoppen nodig om een schot buiten te tikken. Tikje concentratie verlies. Maar ook het bewijs dat Excelsior echt een goede ploeg in het veld had staan. ONA was alleen beter vandaag. Na 45 minuten kregen we een penalty mee Jaouad schoot naar de rechter hoek . De keeper had dat ook gedacht en tikte de bal naast.

RUST

In de rust legde Syl aan Jaouad uit, dat de keeper hem door wat meer naar links te gaan staan verlokt had naar rechts te schieten. Wordt vervolgd ……….Zijn kater komt later.

In het begin van de tweede helft viel Excelsior tien minuten lang aan. Eric moest een moeilijk klusje doen maar de verdediging speelde ijzersterk. Na een kwartiertje veroverde Mik D de bal, passte naar Jaouad. Hij speelde fraai Soufian aan. Souf stuurde de bal naar Mark en die liet een onhoudbaar schot los. 2-0. Even later weer Mark breekt door. Wordt onderuit gehaald. Weer een penalty en tweede geel, dus rood.

De penalty soap gaat door. Syl neemt de penalty. Keeper laat weer wat ruimte rechts en denkt: “Gouwenaar. Ziet het leven eenvoudig en denkt natuurlijk. Ja Ja . Rotterdammer, ik laat me niet voor de gek houden en schiet naar links. .Ik duik naar links”. Hij heeft gelijk. Duikt net voor de bal vertrekt en tikt hem buiten. Blijft 2-0.

Theo wisselt  Revelinio en Rogilio voor Anouar Ch en Jaouad eL J. even later komt Robin ook nog voor Mark. In het wedstrijdbeeld verandert er niet veel. Jaouad el J  passeert  veel mensen, maar effectiever wordt het niet. Robin en Anouar  doen wat ze moeten door. Er komen nog prachtige kansen , maar die sterven in schoonheid. Er wordt nog een in mijn oog glaszuivere goal van Jaouad E afgekeurd. Maar niemand maakt zich er meer druk om. De buit is binnen. 3 punten. ONA speelde goed tegen een sterke tweede klasser. Dat Is zeker. Er viel geen onvertogen woord .Zo hoort het Het publiek was tevreden. Dat moeten we zo houden. De nazit was gezellig. Dank aan de zwoegers achter de bar. Volgende week verder.