Mannen, 1, 2e klasse D

29 oktober 2017 14:00

ONA-GLZ-Delfshaven 4-1 (zeer goed ONA. Geweldige goal)

Het ging ergens om vandaag. Het was  of aanhaken bij de top, of opgesloten worden in de middenmoot.

Helemaal gerust waren we er niet op. Natuurlijk kan ONA een goed elftal in het veld brengen. Maar of we op konden tegen een ervaren ploeg met veel oude roem aan boord wisten we niet. Wel was duidelijk ,dat we van onze eigen kracht uit moesten gaan. De van Eck doctrine, tegenstander vastzetten ,niet laten opbouwen en dwingen tot de lange bal vormde de basis van het strijdplan.

Het elftal dat startte was anders dan vorige week. Mike D had vervelende rugklachten en kon niet spelen. Revilinio J werd in zijn plaats verdedigende middenvelder en er kwam weer een plaats vrij voor Jaouad el J , links op het middenveld. Theo dacht met deze tegenstander het meeste te hebben aan twee dicht bij elkaar spelende balvaste spitsen en Robin P kwam in plaats van Mark M

ONA begon goed. Na twee minuten brak Jaouad el J, zeer sober en effectief spelend deze wedstrijd, door op links een harde voorzet bracht de bal bij zwager Jaouad  E. Diens harde schot ging via de lat over en naast.

Na vier minuten bracht Soufian Ch (weer eens ouderwets op dreef) de bal bij Robin. Helaas vloog de bal naast. GLZ-

Delfshaven, werd wat feller en bracht met hard werken meer evenwicht. Door het vroeg storen heroverde ONA de bal meestal snel weer en gevaarlijk werden ze niet. ONA verplaatste het spel vaak. En via beide vleugels ontstonden er nogal wat gevaarlijke situaties bij het doel van de tegenstander. Een doelpunt kon bijna niet uit blijven.

Na dertig minuten was het raak. Revelinio (goed verdedigend en goed plaatsend) onderbrak een aanval. En via de twee Jaouads , Anouar Ch, Chalid K (werkend als een paard spelend als een balletdanser ) en Robin kwam de bal bij Soufian, die hard en zuiver inschoot 1-0, Dik verdiend.

Een korte periode na dit doelpunt, nam Delfshaven het spel over. ONA liet het veld te groot worden en de uitgekookte tegenstanders kwamen door het midden een paar keer voor de goal. Een hard schot (door de wind gedragen) werd door Erik van de L vakkundig weggebokst en de enige echte kans werd voorlangs geschoten.

ONA zag het gevaar. Sloot de rijen weer. Op slag van rust (weer zo’n aanval snel uitgevoerd over veel schijven) zette  Jaouad el J scherp voor Soufian deed of hij ging schieten maar plaatste de bal op het hoofd van Jaouad E . Scoren was toen niet moeilijk meer voor onze goochelaar. De scheidsrechter floot even later voor de rust.

In de rust werd gewaarschuwd voor het vermoedelijke beginoffensief van de tegenstander. Niet terugzakken, maar eigen spel blijven spelen.

Het geschiedde zoals voorspeld was. Delfshaven begon te drukken en wat te provoceren. De verdediging bleef rustig spelen en kwam niet in problemen. Syl H en Joeri T heersten voor de goal en Mike Z  en Chalid speelden vrijwel foutloos.

Na een kwartier in de tweede helft kwam er aan alle onzekerheid  een einde. Robin breekt door plaatst naar Jaouad en het is 3-0. Even later komt Mark voor Jaouad.  Syl ( veel last van zijn achillespees)  wordt vervangen door de rustige Ouadi K. Het spelbeeld wijzigde niet. Na een half uur werd het weer eens tijd voor een hoogte puntje. ZEG MAAR HOOGTEPUNT . Robin was al een paar keer in de zestien neer gebeukt en dacht :”we doen het een keertje anders “ Even over de helft werd hij door Revo aangespeeld. Een dodelijk doorbraak dreigde verdediger stormt toe . keeper denkt.  Van de lijn af!  Robin ziet het en lobt vanaf 35 meter de bal over de speler en keeper in de goal. Na zo’n doelpunt kan je je carriere  beeindigen. Mooier wordt het niet. Tot onze geruststelling is hij het nog niet van plan.

Ona bleef prima spelen. De wedstrijd was een lust voor het oog. Hier stond een goed spelend team.

De ene aanval volgde op de andere. Gezegd moet worden dat de grensrechters goed vlagden. (dat was een verademing.) De scheidsrechter liet vrij veel toe en dat was niet direct in het voordeel van ONA. De noodrem werd door GLZ- D nog al eens gehanteerd, maar de scheids had last van penalty angst. Robin, Souf , Mark en Jaouad el J hadden er toch wel een verdiend. Een kniesoor die er wat van zegt. GLZ-Delfshaven kreeg tegen het eind nog een niet verdiende eretreffer.  Rogilio kwam nog voor Anouar, die dienend speelde en veel opbouwend werk leverde. De winst was binnen. De tevredenheid was  groot bij het eindsignaal.

Winnen is leuk. Met goed spel winnen is nog leuker. 4-1 Niks mis mee. Volgende week naar VFC.  Gaat U mee met de ONA bus ? Doen. Is leuk