Mannen, 1, 2e klasse D

22 oktober 2017 14:00

Wippolder-ONA 0-1 (de wind was de baas , maar ONA won)

De Wippolder accommodatie, Delfgauw. Op de grens van Delft en Pijnacker-Nootdorp. Slordig neergesmeten tussen gebouwen en wegen. Een tuincentrum brengt wat leven. De rijksweg, de vaste toeschouwer, is een altijd lawaai makende supporter. Een beetje dreigend een beetje zeurend.

Blij wordt je er als tegenstander niet van, als je uit de zoekende bus stapt. Vooral niet als je merkt dat een herfststorm al aan het inspelen is op het vol in de wind gelegen hoofdveld. De weinige mensen in de gigantische kantine zijn aardig. De supporters komen de middag dus wel door.

Wippolder kiest in de eerste helft de steun van de wind en speelt dus met dertien en een halve man...(de grensrechter heeft dezelfde opleiding gehad als die van Excelsior'20 en Antibarbari). Het is een no-nonsens ploeg, spelend met systeem lange halen gauw thuis. Uit de kluiten gewassen westerlingen, met een strakke pass in de poten en een enorm loopvermogen. Vervaarlijke door de wind gedragen afstandsschoten vaak over het doel, maar soms ook gericht.

Gelukkig heeft ErIk vd de L er zin in om de nul weer eens te houden en als het nodig is bokst hij de kanonskogels naast of over. Er vallen nogal wat corners, onze verdediging staat defensief goed. Het transport van de bal naar de aanval verloopt helaas moeizaam. Veel foute passes en Erik komt er een beetje laat achter dat hoge uittrappen  tegen de wind een boemerangeffect hebben. Omdat ruimte zoeken en bewegen vandaag niet de sterkste kant van ONA is.

Is het moeilijk via vrije mensen te gaan voetballen. En loopt ONA in de eerste helft een beetje achter de wind aan. We forceren een paar corners maar eigenlijk kan ONA, behalve in de tien minuten dat we wel combineerden, geen echt gevaar stichten. Ook Wippolder had een goede doelman. Het meest positieve van de eerste helft was dat we de rust haalden met 0-0.

De stemming in de kleedkamer was een beetje gelaten. Als we de tegenstander even de baas leken te worden, gooide de wind roet in het eten. Individuele acties mislukten vaak en echt gevaar konden we niet stichten. Trainer Theo hamerde er nog eens op dat we vroeger moesten storen, dat we dichter op onze tegenstanders moesten zitten en de dekking verdedigend beter moesten organiseren. (Namen bij nummers plaatsen !!). Bovendien blies de wind nu met ons mee.

En ONA werd wakker. Er werd gecombineerd. We hielden de bal meer in de ploeg en er kwamen kansen. Mark bracht gelanceerd door Anouar CH door op rechts. De voorzet veranderde in een schot en de keeper redde. Jaouad E kreeg een bevlieging en speelde drie man uit. Het schot werd met geluk geblokt. Soufian Ch werd gelanceerd door Jaouad, de keeper redt. Wippolder komt even terug en Erik redt.

Anouar forceert een corner. Soufian slingert de bal voor de goal en Mike D, die al een dijk van een wedstrijd speelde als verdedigende middenvelder kopt fraai in 0-1. Dolle vreugde. Verdiende en goede treffer.

Wippolder was aangeslagen en een minuut later hadden we het kunnen beslissen. Een aanval over veel schijven via Chalid K (hij was overal) naar Jaouad . Bal scherp voor de goal , Mark wordt op de doellijn nog gestuit. Dat die er niet inging was onbegrijpelijk, De scheidsrechter liet vlaggemans staan!! Dit keer. Soufian schiet nog een keer en de keeper redt weer. Robin P komt voor Mark en maakt meteen kennis net vlaggemans na een doorbraak. Mike bekroont een verdedigende actie met drie Wippolderaars rondom hem liggend op het gras en krijgt de vrije schop mee. De grieperig begonnen Mike Z gaat eraf.  Revelinio J schuift naar achteren en Jaouad el J komt erin.

ONA maakte de beslissende tweede goal maar niet en Wippolder recht de rug.  Erik moet  bij een vrije trap en een plotselinge doorbraak nog even zijn talent tonen. Dan is ONA weer aan de beurt . De gedreven invallende Robin schiet fraai in. Keeper redt. Rogillio S komt voor Anouar. Jaouad el J krijgt de bal van ,een weer zonder lawaai goed spelende,  Joeri T  de bal, vlak over de middellijn, stormt naar de goal bedient Soufian.  De bal gaat naar Robin ,die scoort. Vlaggemans stond bij het beging van de actie al te zwaaien en de scheidsrechter floot maar weer eens af. Voor vriend en vijand een diep treurige actie. Wil je als team geloofwaardig blijven, dan moet je dit soort jodocussen ontvlaggen.

Het bleef 0-1 en uitblinker Mike (met Syl de drager van het team vanmiddag) werd nog matchwinner ook. Zwaar bevochten overwinning. Maar echt verdiend. De wind was baas, maar we konden de tweede helft aardig met hem dealen

Er stond een team vandaag. Invallers en basisspelers vochten voor elkaar. Het zou leuk zijn als onze aanvallers wat gemakkelijker zouden scoren, maar de driepunten zijn binnen. Hebben we de weg naar boven ingeslagen ?. Na de match tegen titelfavoriet en koploper TOGB praten we verder.

De busreis terug was weer gezellig. Ga eens een keertje mee!