Groeneweg 1 (zon)

2 - 2

Mannen, 1, 2e klasse D

25 februari 2018 14:00

Groeneweg –ONA 2-2 (Een wedstrijd met twee gezichten, eindigend in een glimlach)

Het is ongelofelijk maar waar. Onze buschauffeur had weer een tunnel gevonden  waar zijn bus niet onderdoor kon. Hij biechtte het op aan Carla en die stuurde ,als juffrouw Ank, met hulp van de hele klas de bus tunnelloos naar het sportpark De Toekomst in Zevenhuizen. waar Groeneweg een zwaardere tegenstander was, dan Moerkapelle  de  prooi  in de droom van Uw verslaggever, in het vorige verhaal.

ONA heeft daar geen prettige herinneringen. Een lange rij nederlagen, onderbroken door een enkel succesje. We zagen tegen deze wedstrijd op, omdat Trainer Theo weliswaar geen zwak elftal in het veld bracht , maar de afwezigheid door verschillende redenen van aanvoerder Syl, Jaouad E, Rob P, Joeri T’,basisspelers., liet zich voelen .Basiskrachten als de gebroeders Chairi , moesten niet optimaal fit op de bank beginnen en zelfs de oude strijder, Chris L had de schoenen uit het vet gehaald.

Maar het plan van aanpak was goed  en het elftal had veel snelheid aan boord.  ONA zou, zoals gewoon druk gaan zetten ,maar proberen het veld klein te houden. Revelinio en Jeffrey zouden het middenveld bewaken en zich niet weg laten lokken naar de zijkanten. De tegenstander moest gedwongen worden tot het spelen van de lange bal. En bij balbezit zouden we  de ruimte zoeken en gebruik maken van de snelheid van Mark M en Rogilio S. Jaouad el J en Moestafa M moesten voor de aanvoer zorgen.

Na het beginsignaal van de jonge goede scheidsrechter. Hij zeurde niet, zat  er fel op, floot niet voor wissewasjes en liet het spel lopen, pakte ONA met een koud windje mee, het goed op. De bal werd goed in de ploeg gehouden en er kwamen kansjes. Groeneweg , een technisch vaardige ploeg met veel lange mensen en veel ervaring , kon geen goede aanvallen opbouwen, door onze duelkracht. ONA had een overwicht in het begin, Moessie schoot een vrije trap net naast. Even later veroverde Revo de bal op het middenveld, plaatste fraai naar Jaouad en J, er volgde een scherpe voorzet en  Rogilio schoot onhoudbaar in. 0-1. Een goede goal . We speelden nog geen 10 minuten. Een lekkere opsteker.

Groeneweg zette aan en er kwamen kansen.. De verdediging kwam even onder druk , het gelegenheids centrale duo, de ervaren kopsterke Mike D, (de beste man van het veld vandaag) en de debutant DJ Klip, de 16 jarige laatste man,(zoon van voetbalouders, bewees dat wat goed is, snel komt).  deed het boven verwachting. Klippie speelde rustig en stevig en haalde na twintig minuten samen mat Maik Z (zakelijk en als altijd goed spelend) een scherp ingeschoten bal van de doellijn. Khalid K, was met zijn spectaculaire aanpak, een verdedigend en aanvallend steunpunt van de ploeg.

Echt in de problemen kwamen we niet de eerste helft. Erik moest  nog gestrekt naar de hoek bij een van richting veranderde bal en dat was het. ONA was baas op het veld de rest van de eerste helft. Mark M creeerde een paar goede kansen maar was ongelukkig in de afwerking. Jeffrey en Revo veroverden veel ballen op het middenveld. Er ontstonden een paar net niet situaties, de eindpass!! Maar na dertig minuten onderbrak Moessa een aanval de bal kwam op het middenveld bij Jaouad el de bal ging in de diepte naar Rogilio., die de bal langs de laatste tegenstander frommelde en superieur scoorde. 0-2. Even later blokkeerde hij een bal van de keeper . De bal ging net naast. Dit was het laatste wapenfeit voor de rust. Een dik verdiende 2-0 voorsprong.

In de rust tevredenheid en waarschuwingen. Groeneweg ging komen en vooral de eerste tien minuten zouden cruciaal zijn waarschuwde Theo. Groeneweg kennende als een ploeg die nooit opgeeft, zou het een zware tweede helft worden.

En de voorspelling kwam uit. Of er iets in de thee gezeten heeft zullen we nooit weten. Ik denk dat de wat aanwakkerende wind , die we nu tegen hadden er meer mee te maken had. ONA viel ineens uit elkaar. De wind werd baas. Er kwam vrijwel geen bal meer over de middenlijn.. Uittrappen vlogen over de zijlijnen. Er probeerden spelers, als ze de bal kregen, tikkend ruimte te maken, waar een stevige trap nodig was. Mike kon schreeuwen wat hij wilde maar niemand luisterde meer. Het middenveld werd plat gelegd en de ellende kon niet uit blijven. Tot overmaat van ramp werd de enige goede aanval van ONA in het eerste half uur van de tweede helft., die een doelpunt op had moeten leveren verrommeld. (Dat bleek duur). Er ging verdedigend iets vreselijk fout. Drie man vrij voor de goal en er was geen redden meer aan 1-2 . De beer was los en corner op corner volgde. Na de zoveelste corner  een doorgetikt voorzet in buitenpositie ,Roy was even roomser dan de paus en het was 2-2. De scheids zei :”Ik kon het niet goed zien, maar de grens stak de vlag niet op dus ik heb het zo gelaten”. Roy vertelde dat hij alleen de achterlijn moest bewaken en hij kweet zich letterlijk van zijn taak. Gezegd moet worden dat de grens van Groeneweg een verademing was. (na de vlagellende was de laatste weken)

Maar het was 2-2. Er was nog ruim twintig minuten te spelen en ONA leek rijp voor de slacht.. Theo speelde zijn laatste troeven uit in deze wedstrijd en haalde de gebroeders Chairi van de bank. Mark en Moessa  werden vervangen. Anouar kwam op het middenveld en Souf kreeg een vrije rol. De rust kwam wat terug  in de ploeg. En toen greep het lot in. Nummer 5 van Groeneweg een dynamische middenvelder, die het geweld soms niet schuwde, nam het begrip slachtbank te letterlijk en vergreep zijn aan Maik. De tweede gele kaart was een feit. Het evenwicht was herstelt en gesteunde door de gebroeders trok ONA weer ten aanval. Er ontstonden nog minstens twee doelrijpe kansen was het geluk was weg en het einde kwam met 2-2. Joker Chris hoefde niet gebruikt te worden om de meubelen te redden.

Vooraf hadden we getekend voor een gelijkspel. Nu voelde het, alles overziend, een beetje zuur.

De competitie is nog lang niet gespeeld. We zijn nog in de race voor de tweede periode en er komen nog veel wedstrijden. We leren nog iedere wedstrijd en hopelijk heeft de trainer voor de volgende wedstrijd weer wat te kiezen. De heren kunnen er zelf veel aan doen. Twee keer trainen, de tijd in de gaten houden, de accu sparen en communiceren.  Met de  fone kun je zowel appen, berichtjes sturen en wel heel erg ouderwets, geloof  ik, telefoneren.

We spelen volgende week thuis dus we hoeven net over tunnels te denken. Het gevaar voor een tunnelvisie ligt altijd op de loer en dan verlies je je vermogen om creatief te zijn. En ruimte van geest heeft ONA echt nodig in deze tijden met veel veranderingen.