1 - 3

Mannen, 1, 2e klasse D

26 november 2017 14:00

WCR-ONA 1-3 (een overwinning zonder vreugde )

Het hoofd stond niet naar voetbal deze zondag bij ONA. De vroeggeboorte van het zoontje van  Jeffrey H en zijn vrouw  (Boaz , was nog niet levensvatbaar), hield de gedachten van iedereen vast. Wat heeft een voetbalwedstrijd , als er zoiets gebeurd is, nu voor zin was de gedachte. Uiteindelijk werd besloten de wedstrijd toch te spelen en we gingen op pad.

De bus reed naar een kleine oase in het grimmige Botlekgebied. De wegen werden steeds smaller en uiteindelijk was de laatste kronkelweg naar het sportpark zo smal dat de bus de laatste tegenliggers van de weg blies. Het veld , sportterrein , was droevig van ligging en kwaliteit . Voetballen, laat staan bal verfijnd voetballen was op dit veld niet mogelijk. Op het groeisel dat voor gras doorging was zand gestrooid en het toch ook niet vrolijk makend  ONA  veld was een paradijs vergeleken bij deze martelvloer. Een veld voor sterke zwoegers en lange halen gauw thuis voetballers. Het zal U niet verbazen dat WCR veel van dit soort spelers in de ploeg had. Verreweg de meeste punten zijn dit seizoen op eigen veld gehaald door WCR en we begrijpen dat.

ONA speelde met rouwbanden en voor de wedstrijd werd een indrukmakende minuut stilte in acht genomen.

WCR (een sportieve hardwerkende ploeg)  begon direct met tegenslag, in de tweede minuut stormde een spits richting Erik, moest remmen , viel en moest het veld verlaten met een knieblessure. WCR bleef fel spelen en na vijf minuten kwam het tot een kans, die voorlangs geschoten werd.

ONA, dat slordig begon en nog te veel vertrouwen in de mogelijkheden van  het veld had, kwam langzamerhand wat meer bij de goal van de tegenstander. Jaouad E kreeg een vrije trap mee van de uitstekend fluitende scheidsrechter. Hij krulde de bal fraai over de muur , het schot had te weinig snelheid om de doelman kansloos te maken. Even later schoot Jaouad el J een corner op goede hoogte en met voldoend snelheid voor de goal, maar Mike kopte  naast.

Het spel golfde op en neer, ONA was dreigender dan WCR. In de 26e minuut was het eindelijk raak , Jaouad el J (goed op dreef vandaag ) bereikte Jaoud E. Een scherp schot volgde . SyL H terug van een blessures zette zij terugkomst luister bij door de terugspringend bal genadeloos in de schieten. O-1 verrassend, maar verdiend. Op een moment dat we dachten dat ONA verder door zou drukken zorgde een verdedigingsfout dat het  1-1- (33ste minuut) werd. Op rechts stond er ineens eentje volkomen vrij. Voor Erik was er gaan houden aan. .

ONA nam nu het spel echt over en vijf minuten later werd het betere spel beloond. Bal kwam via Khalid K (Ik blijf genieten van zijn spectaculaire rushes) bij Jaouad el J een harde bal ging richting 16 meter.  Mike D (een bron van werklust ook deze wedstrijd weer)  joeg met een kogelharde kopstoot de bal in de touwen. (een schitterende goal).

WCR stormde weer eens naar de goal en Khalid redde na een zeldzaam missertje van Syl fraai de meubelen. Het bleef 1-2. RUST

In de rust  sprak trainer Theo nog eens over het gevaarlijke van breedte passes , vooral op een slecht veld . We spraken af in de tweede helft een beetje te gaan hangen en te investeren in diepte passes

Na Vijf minuten in de tweede  helft werd een belangrijke stap naar de overwinning gezet. Robin P kreeg de bal bal van Anouar Ch (in de tweede helft iets minder actief dan in de eerste, invloed van zware zaalwedstrijd?) . Robin (een hardwerkende weinig pratende nummer 10 vandaag ) voerde even een one man show op door vijf WCR mannen met heupbewegingen als van een Turkse buikdanseres het bos in te sturen en de bal ook panklaar bij Jaouad el J neer te leggen.  J  tikte de bal naar zwager Jaouad en van 20 meter ging de bal rechts langs de keeper. 1-3.

Het was de belangrijkste goal van de dag. WCR ging stormen, Erik kreeg moeilijker werk maar er ontstond geen paniek. Ook niet toen de eveneens van een blessure terugkomende  Joeri (nog een beetje bleekjes spelend ) een breedte pass met ramppotentie  losliet. Maik Z die altijd elegant moeilijke situaties oplost  zorgde uiteindelijk nu voor uitkomst.  Rogilio S die hard werkte en goed speelde had even later pech met een goed schot.

Syl testte de echtheid van de paardenstaart van beste speler van WCF toen had op weg naar ERIK langs hem heen liep. De staart bleek echt. De scheidsrechter beloonde  zij nuttige nieuwsgierigheid met een gele kaart. De tijd verstreek langzaam. Er vielen geen doelpunten meer tot het eindsignaal in de 97e minuut.

ONA heeft er weer  de drie punten bij , maar blij was eigenlijk niemand. Het was rustig in de bus naar huis. Het verstand was tevreden, maar het hart had andere gevoelens.