20 mei 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

Concordia- ONA 0-6

Anouar Ch is vorige week geslaagd voor de cursus” Wakkere jongen in drie Dagen”. Helaas is hij vergeten zijn diploma mee te nemen.  Het gevolg een geirriteerde  selectie en een plaatsje op de bank naast Moessie, Mark en de bejaarde Chris, die uit wanhoop, zijn engel Wendy de voetbalschoenen uit de wilgen had laten halen.  (Voor Anouar  wordt nu professionele hulp gezocht.)

Het voordeel van deze ellende was dat er een bus vertrok met heldere  mensen. Het ging naar het Rotterdamse Concordia. ( U weet wel die ploeg met een vlagincident langs de lijn en een kaartenvrager als vertrekkende trainer) . Een oeroude multi vereniging  ,1895., met naast voetbal, golf, tennis en cricket.  Daarmee vergeleken zijn we met bijna 100 jaar een jonkie. Het goede kunstgrasveld is groot. Het clubhuis gezellig. De belangstelling gering.

Ergens was er als.. als… als…. nog een minikansje op de nacompetitie. Dus het ging om een stip op de horizon. Na het beginsignaal van de ervaren scheidsrechter, deelde Keeper Erik, misschien nog wat dizzy door een schot van drie meter vol op het gezicht bij het inspelen, een cadeautje in de vorm van een vrije schotkans uit een de gastheer maar het werd niet geaccepteerd. Een beetje hooghartig vond ONA en trok vlot combinerend ten aanval. Robin schoot naast. Jaouad el J goochelde zich langs twee tegenstanders en schoot scherp in de hoek, keeper redde en Soufian Ch schoot een uit de verdediging terugkomende bal ongenadig hard rakelings naast. Jaouad el J stormt de 16 in, en maakt een indrukwekkende koprol over een verdedigend been ( de scheids vond het te vroeg voor een penalty ). Maar de toon was gezet. De 20ste minuut, Soufian ( ondanks, of misschien dankzij  de Ramadan, beter in zijn vel stekend) draait zich langs drie tegenstanders en  zet Jeffry voor de keeper. Er volgt een feilloze actie en een goede goal 0-1. De 21ste  minuut Jaouad J plaatst de bal naar Jaouad E ( randje buitenspel). De bal gaat naar Robin P en die scoort fraai , 0-2.  De thuisgrens  (vlag omhoog)werd  bijna gek van frustratie. De scheids liet hem tweemaal terecht staan.3 minuten later kwam de bal weer eens bij Erik. De uittrap ging richting Jef, die vocht zich langs twee tegenstanders en scoorde.  0-3  We waren 25 minuten onderweg en het was eigenlijk al gebeurd met Concordia. Het handelsmerk van ONA ” Een doelpunt is geen doelpunt” kwam weer eens in beeld. ONA speelde best aardig de eerste helft. We hielden, door een beetje in te zakken , het veld klein en als we de bal van man tot man lieten gaan was elke aanval gevaarlijk. Na 33 minuten een ziedend schot van Jaouad E en een wereldredding van de Concordia keeper. ONA wilde meer en kreeg het ook uit een corner van Revo kopte Robin knap in 0-4. En het werd nog erger voor de thuisclub. Jeffry H, die met de week beter gaat spelen veroverde de bal  stuurde hem naar  Jaouad el J en de bal belandde ( Hoe kan het anders) bij Jaouad E. Een schijnbeweging verder en het is 0-5. We telden de 44ste minuut.

Helaas voor ONA werden we een minuut later naar de kleedkamer gefloten. Concordia leek rijp voor de vernietiging..

Het was de vrolijkste pauze in lange tijd. Theo wees op het gevaar van verslappen, gaf Revo rust en verving hem door de nu geheel wakker zijnde Anouar .

De  trainer van Concordia dacht de dood of de gladiolen en ging achter 1 op1 spelen. Het duurde even voor er bij ONA  verdedigend de juiste tegenmaatregelen genomen werden en we zagen meer Concordianen op onze helft dan voor de rust. Er volgden zelfs een paar kansen en schoten Erik wilde de nul houden en pareerde alle gevaren.  Aanvoerder H her-organiseerde zijn mannen  zoals  te verwachten en de verdediging was spoedig weer even degelijk als altijd. Ik moet altijd lachen als ik bij Maik Z het woord degelijk gebruik( het is niet zijn favoriete woord ) . Hij laat zich nooit wegspelen en lost elegant zonder geweld problemen op. Joeri was wat ongelukkig in de passing (normaal een sterk punt). Maar  in het centrum was dit keer niets negatiefs te constateren. Anouar van oorsprong een rechter spits heeft een enorme drive naar voren, maar is altijd net weer op tijd terug ( op tijd zijn kan hij dus wel!! ) om zijn verdedigende taak te vervullen.

Op het middenveld en in de aanval ging het na de rust minder vlot. Er werd weer meer met de bal gelopen en slordiger gepasst . Ik denk dat de warmte en  voor een aantal van onze jongens, het begin van de Ramadan, het spelen ook zwaarder maken. Je zou denken als het zo warm is moet je de bal rond laten gaan en niet te veel lopen, maar ONA is ONA.

Een kwartier in de tweede helft gaf Theo, Jeffry en Soufian ( had weer een beuk op zijn enkele gehad) rust en Moessi M en Mark M kwamen in de veld. De M en M’s lieten direct is van zich zien. Mark brak op rechts door ( liep zijn tegenstander eruit ) en bracht de bal voor de goal.  Vlaggemans (die in de rust zijn vlag op de grond smeet, uit pure nijd en therapeutisch door de scheids - ervaring is nuttig in dit soort situaties- toegesproken was) kreeg een buitenspelletje cadeau. Weg 100% kans. Moessi dacht:” Dan ik maar. Anouar goochelde zich met hulp van Robinlangs twee tegenstanders en plaatste naar de doorlopende Moessi. Scherp schot van rechts en 0-6. Ik weet dat het gevaarlijk is om in buurt van Vader Rob over de werklust van zijn zoon te praten maar Robin was in deze wedstrijd overal waar gevaar dreigde en kansen lagen. We zagen verdedigende acties, doelpunten en het  geven van rugdekking waar nodig.( GLZ is nu geheel vergeten en vergeven). Er kwam gelukkig weer meer rust in het spel, maar gescoord  werd er niet meer. 0-6

Erik heeft weer eens de nul gehouden. Het doelgemiddelde is weer wat positiever. Wendy kan de schoenen van Chris weer schoon aan de wilgen hangen. Voor het eerst in twintig jaar overleven we een promotie  naar de 2e klasse. Als ( en waarom zou dat niet kunnen ) we volgende week van  Groeneweg winnen  halen we de 50 punten en minimaal de vijfde plaats.

Wat zou het leuk zijn om volgend jaar het jaar van het 100 jarig bestaan van ons cluppie weer mee te spelen om promotie.  Ik kan bijna niet wachten. Maar nu eerst nog even Groenweg en dan even rust.