Concordia 1 (zon)

Mannen, 1, 2e klasse D

29 april 2018 14:00

ONA-Concordia  rust 0-1, eindstand 4-1 (de ene helft is de andere niet).

Het werd weer eens een merkwaardige middag aan de Walvisstraat. Een hopeloze  eerste helft, van ONA,  gevolgd door een hoopvolle tweede hield de hoop  op een prijsje aan het eind van dit seizoen nog in stand.

Het blijft puzzelen voor trainer Theo. Revelinio J, Mike D , Jaouad E waren net als de geblesseerden van vorige week Maik Z, weer en toch beschikbaar, maar Rogilio S en Chalid K , met het  nieuwe blessurslachtoffer Tygo v V  konden evenals de wegens familieomstandigheden afwezigen  Anouar Ch en Jeffry  H niet ingezet worden.

De bank werd , naast Mark M en de A delegatie Quinten van S, Mitch S en Dilian M, bezet door de keeper van de B Senna Nagelhout.( de jongste keeper ooit op de bank bij 1).

Dankzij de brede selectie de we dit seizoen hebben (een must wil je wat presteren ) hadden we een op het oog goede ploeg in het veld.

Het strijdplan was zoals altijd, vol druk op de helft van de tegenstander, doorsluiten tot aan de middenlijn en het veld klein houden. Zo nodig 1 op 1 spelen. Bij balbezit veel bewegen ,geen lange passes, ruimte gebruiken en VOETBALLEN.

De eerste tien minuten leek het alsof de ploeg geluisterd had.  Jaouad el J maakt zich vrij en schiet. Keeper stopt de bal, Robin P zet Jaouad  el J vrij voor de keeper . 100% kans. Jammerlijk naast. Concordia, een ijverige ploeg met veel beweging , komt na een  verkeerde pass  door en Erik v d L moet twee keer redden. Na tien minuten was dit het begin van een tot de rust durende periode waarin Concordia veel sterker werd dan ONA. Als we de bal veroverden gaven we hem zo snel mogelijk weer terug aan de tegenstander. Er kwamen kansen , maar Erik kon het allemaal goed aan.

De verdediging kreeg veel te doen . Maik Z kwam regelmatig tegen twee tegenstanders te staan en loste de problemen niet altijd even handig op. Revo had het zichtbaar moeilijk als linkspoot op  rechts maar redde veel met zijn duelkracht, Het werd soms stevig en er vielen blessures en kaarten. Twee Concordiaspeler moesten met ongelukkige blessures het veld verlaten. Het meeste gevaar voor ONA  ontstond omdat er weer eens op afstand verdedigd werd.  In  de middenlinie en de voorhoede strooide men , met onbegrepen en niet te begrijpen geniale passes, die allemaal niet aankwamen. Het leek alsof de goede buur niet telde maar alles naar de verre vriend moest. Dat werkt niet op een slecht veld en met de verkeerde contactlenzen in. Het moest een keer mis gaan en vlak voor rust ging er iets mis tussen het  centrale duo en de bal kwam bij een geheel vrij staande speler die scoorde. Natuurlijk was het volgens de verdediging buitenspel maar Roy de grens had een beter overzicht en vlagde in de geest van het spel ,dus niet. 0-1 . Vlak voor de rust.

In de rust was het weer stil in de kleedkamer net als vorige week. Het was geen tijd voor een donderpreek , maar voor bezinning. Iedereen was het er over eens dat we als team een wanprestatie aan het leveren waren. Theo  legde het nog een keertje uit. Hij wees er nog eens op dat een vrijstaande speler dichtbij aanspelen effectiever is dan een verre speler proberen vrij te spelen in een situatie waarin alles misloopt. En dat je zonder vechtlust in de tweede klasse geen wedstrijd wint.

Na de rust pakte ONA de zaken anders aan er werd dichter op de man gespeeld zuiniger gepasst en beter gecombineerd. Jaouad el J ,die voor de rust een eenmansbedrijf runde, ging socialer spelen, Jaouad E ,die voor de rust geen schim was van zichzelf en op het punt stond gewisseld te worden toonde ineens zijn klasse . Mike D gaf een zuivere pass in zijn richting. Hij stuurde een paar Concordianen het bos in, omspeelde de twee die nog over waren en maakte de gelijkmaker.  1-1. We waren vijf minuten onderweg.

Het geschrokken Concordia toonde de eendracht die in de naam zit. De spelers zochten naar de beuk om hem erin te kunnen zetten,  de grensrechter veroorzaakte het ene vlagincident na het andere en de trainer moedigde de scheidrechter voortdurend aan om ons gele kaarten te geven. De scheids bleef zichzelf en trok zich van dat gedoe niets aan gelukkig. De spelers deelden uit maar konden ook incasseren gelukkig. Moessi M voelde zich niet gelukkig in de spits en werd vervangen door Mark M. Mark viel goed in en zorgde direct voor een gevaarlijk maar natuurlijk afgevlagd moment,  Revo oogstte geel toen hij de noodrem even aantikte, Jaouad el J bracht rust omdat hij bij een corner de bal die een hoog opspringende Joeri net miste, controleerde en inschoot. 2-1. We speelden 15 minuten. Concordia bleef naar kansen zoeken In een precaire situatie moest Erik nog stevig aan de bak, maar hij bleef ook nu weer baas .

ONA dacht, nu afmaken. Soufian ( een beetje voorzichtig spelend na zijn blessure zette voor.  de bal ging over Mark en Jaouad el J waaarop in de tweede helft geen maat stond lifte de bal van links knap over de keeper . Een fijne goal. 3-1. De wedstrijd was gespeeld. Nog twintig minuten. Syl ging eruit met een naar we hopen, lichte hamstring blessure. Mitch S kwam Joeri en Mike zakten een positie. Mitch dacht bij de tweede bal die hij kreeg: “mijn vader staat aan de lijn” en knalde de bal richting rechter bovenhoek de keeper verrichtte een goeie redding.

ONA bleef de baas in de rest van de match. Jaouad el J maakt na een aanval, opgezet door  Maik (die in de tweede helft zijn normale spel gelukkig weer liet zien,  via Soufian en Jaouad E zijn derde goal , 4-1. De zwagersscore was compleet.  Revo kwam nog even in de problemen na een trap tegen de geblesseerde enkel.

Grappig was dat Colla al aan het warmlopen was voor Theo zijn naam volledig uitgesproken had (hij is een stuk sneller dan zijn vader!) Het bleek niet nodig. De scheidsrechter vond het  genoeg en floot vijf minuten te vroeg af. Dat kostte Jaouad el J  zijn publiekswissel en Dilian M een paar wedstrijd minuten .Maar die komen nog wel. 4-1. Hadden we eerlijk gezegd bij rust niet helemaal verwacht.

Tegen GLZ kunnen we ons geen slechte eerste helft veroorloven volgende week. Gelukkig hebben weer een week om er aan te werken. Het zou wel leuk zijn,maar niet gemakkelijk.