Excelsior'20 1 (zon)

3 - 6

Mannen, 1, 2e klasse D

11 februari 2018 14:00

Excelsior 20 - ONA  3-6 (welkom in de wereld van werkelijk onwaarschijnlijke overwinningen)

De ONA  bus zwerft door Rotterdam langs saaie huizenblokken , rotondes rond , onder grote wegen door, langs spoorlijnen, over spoorlijnen, maar nooit horen we Glorie! Daar is Excelsior. Het aantal verkeersdeskundigen in de bus neemt met de minuut toe en de verwarring groeit. De grote kale trainer, herinnert zich plotseling dat hij in de vorige eeuw met GSV eens vastgelopen is onder een viaduct toen ze naar Excelsior moesten. De tunnel was te laag voor de bus (banden moesten leeg , ellende, ellende en gelachen dat we hebben).

De deskundigen in de bus zeiden: “Met Leefbaar Rotterdam  in de raad zal dat toch wel veranderd zijn”. De chauffeur merkte bescheiden op dat er een onderdoorgang van 3m10 was en dat  de bus hoogte 3m50 was. Hij dacht dat er wel een andere weg zou zijn. Nou die weg was er niet. Leider Gert gebruikte zoals bijna altijd zijn verstand en belde naar Excelsior. De tunnel bleek nog even laag als vroeger. Het zal wel iets met het Katholicisme te maken hebben. De enge poort naar de hemel of zo. Het werd dus lopen, een tochtje van 10 minuten. Goeie warming up!

We hadden een beetje verbaasd naar de altijd zo keurige BTC chef Ton Redegeld gekeken (de BTC reist met U mee). Wel in blauw maatkostuum , zoals immer, maar met een verdacht roze overhemd en een te vrolijke das. Een tikje vader gaat op pad. Hij bleek goed geïnformeerd te zijn want het clubhuis van Excelsior bleek veranderd in een carnavals locatie. Wonderlijk geklede Rotterdammers liepen rond. De muziek was van het type hossen en lallen. Er was sfeer.

Een sfeer geschikt voor een dolle dwaze wedstrijd en die kregen we.

Na de goede discussie over ons voetbal in de donderdag bespreking, was het strijdplan duidelijk. Theo wilde dat we druk gingen zetten op de helft van de tegenstander. De tweede bal was belangrijk die moesten we dit keer veroveren. Opstomende backs  gingen we met verstand aanpakken. Rogilio S zou rond Jaouad E draaien de ruimte op de vleugels gingen we gebruiken. Het speelveld mag niet te lang worden dus snel aansluiten. Het hobbelige veld vraagt zorgvuldige passing!

De goede jonge scheidsrechter  (dat wordt echt een goeie) gaf het aanvalssignaal en de strijd barstte direct los. Erik kreeg meteen werk, ONA nam de aanval over, stuiterbal, Khalid K stormde de ruimte in, gaf een bal in de zestien, er ontstond een soort scrimmage voor de goal. De bal stuitte de 16 uit Rogilio schoot hard in en het was 0-1. Er was drie minuten gespeeld. Zou het zo n wedstrijd worden ?

Nou dat werd het niet. Excelsior, wilde een goed carnavalsfeest hebben en zette aan. Khalid had de handen vol aan de snelle handige 11. Er ontstonden een paar barsten in de verdediging. De reparatie van een ervan kostte (een later belangrijke) gele kaart. Er draaide zich een speler vrij voor Erik en het was 1-1 . Er was geen houden aan.

Daar stonden we dan. ONA was een tikje geschrokken. Helaas kwam er een periode met veel slordige passes. Het werd een beetje alle ballen op Jaouad en maar kijken was hij er mee kan. Een beetje te simpel. Gelukkig toverde Jaouad een bal vrij en scoorden. 1-2 We namen het spel weer over  na 20 minuten en aanval op aanval volgde met Anouar Ch en Jaouad el J en een zwoegende Jeffry H als vormgevers.  Excelsior leek rijp voor de slacht , maar ze hadden ineens een ONA momentje. Bal  voren geplaatst. Miscalculatie aan ONA zijde. Schot nog aangeraakt volgens Erik en het was 2-2.

Vijf minuten later. ONA aanval. Foute pass. Balverlies  Weer bal in de ruimte. Erik vond het zijn bal. Verloor het duel. Een schot op het lege doel. Syl dacht : “Tijd voor een heroïsch momentje” dook in de baan van het schot raakte de bal met een nakomende arm en een en een was twee. Het veld af en een penalty tegen.

De rust was nabij, maar hoe gaan we die in? Met tien man en een gelijke stand of een 3-2 achterstand. Voor mij het cruciale (belangrijkste) moment van de wedstrijd. De strafschop nemer trof Erik op zijn sterkst. Een foutje en dan een penalty tegen. Dat gaat hem niet gebeuren. De bal niet ver genoeg in de hoek geplaatst. Een bliksemsnelle reactie . De rust ging in met 2-2.

Theo moest weer opzoek naar zijn hoge hoed. Hij haalde Robin P en Revelinio J eruit en stopte Jaouad en Jeffrey  er weer in, voor een volgende truc. De ploeg was geladen. Dit zou zo niet gebeuren. Verliezen hier. Never nooit. Gewoon aanvallen. Joeri T ging laatste man spelen . Mike D werd voorstopper (wat speelde hij weer een goede wedstrijd,) Robin werd de spits op tien. Een soort dubbelfunctie)

Strijden was het devies en het vervolg was hartverwarmend (Was wel lekker bij deze gure wind.)

Na vijf minuten zette Revo zijn tegenstander opzij stormde op de goal af. Gaf een voorzet op maat en schot Rogilio (op wie geen maat stond vandaag) plukte de bal uit de lucht en scoorde in een beweging. (een klasse goal.) Drie minuten later werd Robin door Jaouad E naar de goal gestuurd door de keeper onreglementair gestuit. Strafschop. Veel gedoe (de scheidsrechter won) Jaouad scoort koel in de rechterhoek. 2-4. De ONA aanhang begon al carnaval te vieren. Zou het weer lukken? Net zoals twee jaar geleden bij COAL.

Maar deze wedstrijd had nog meer verrassingen. Excelsior (speelde inmiddels met vier aanvallers )  kreeg gelegenheid een schot van afstand te lossen. Erik dacht, als ik hem naast tik staat misschien weer zo n ellendelaar die hem intikt. Naar de hoek. Hand eronder en over tikken. Een genieperig vlaagje wind deed de bal iets te ver op zijn hand belanden en in plaats van over de lat ging het richting boven hoek en het werd zo nog een fraai doelpunt. 3-4..

Er was nog een kwartier te spelen en de stormballen konden gehesen worden door ONA dacht men Niets was minder waar Khalid liet geen muis meer ontsnappen, Joeri bleef de rust zelfde en dacht zelfs nog aan opbouw. Mike deed wat hij de hele wedstrijd al deed, en Maik Z  (al weer,  je zult me erom haten) speelde geheel in strijd met zijn levensstijl degelijk. In de neutrale zone achter goal van Erik coachte Syl de verdediging.  En In de aanval was de beer los. De verdediging werd opgevreten. Robin brak uit kwam in een 2 tegen 1 situatie terecht plaatste knap naar Rogilio en die maakte zijn derde goal 3-5  Theo wilde nog een beetje meer snelheid voor. Jaouad E ging er ook af en Mark M kwam erbij . Robin schot fraaie omhaal net  over. Mark schoot als een pijl de 16 in plaatste op Rogilio  en de vierde symphonie van Swaleb had een fraai slot accoord 3-6. Een lekkere frommelgoal.  Mark dacht nu ik nog. Belandde op aangeven van alweer Robin  vrij voor de goal trof een arm. Je zou zeggen een nieuwe strafschop. De scheids ( had het niet goed kunnen zien) raadpleegde de grensrechter en het antwoord laat zich raden Het bleef 3-6.

Na het fluitsignaal voor het einde , verlieten de spelers omringd door hun vreugdvolle vaders en een enkele  moeder tevreden het veld. Het was weer gelukt. De busreis terug zonder een paar in het carnaval vastgezogen spelers,(Ja , we misten de degelijke verdediger ook.) was feestelijk.

Er was veel nadorst en Marokkaans georkestreerde carnavals muziek en Rap. Khalid heeft vele kwaliteiten. Er was een optreden van de moving  housewifes. Kortom het was gewoon leuk. De 12 wachtenden in de bar werden wakker en de feestelijkheden werden nog een beetje voortgezet.

Maar het speelkwartier is over nu. Volgende week de kraker tegen koploper  De Zwervers (won even als de rest van de concurrentie ook ) Dat wordt andere koek om met keizer Louis te spreken. Pas maar op Adri van Tiggelen, t kan zijn dat de tranen je over de wangen biggelen. Van geluk of verdriet?  Dat zien we komende zondag wel.