VFC 1 (zon)

Mannen, 1, 2e klasse D

11 maart 2018 14:00

ONA-VFC 1-2

Het ging ergens om vandaag. Na de laatste twee wedstrijden was ONA  op de ranglijst van virtuele leider  gedaald  tot  een mogelijke subtopper.   Maar er was nog een prijs te winnen:  “Winnaar van de tweede periode.”- Dan moest vandaag wel  met forse cijfers gewonnen worden van VFC-, om het dan in de wedstrijd tegen Excelsior 20 af te maken.

We moesten we  nog wel even waarmaken. Dat mocht toch geen probleem zijn. We zaten weer redelijk in de spelers en het verlangen om wraak te nemen na de uitnederlaag tegen VFC was groot.

Onze mannen moesten kort dekken. De tegenstanders dwingen tot de lange bal.  Hun snelle aanvallers aanbanden leggen en zelf bij balbezit loeren op de counter , of  anders voetballend de vijandelijke goal zoeken..

Het liep in het begin even anders dan gepland. ONA blonk uit in slechte slordige passing en VFC,  met redelijk veel snelle mensen, zette druk en kreeg snel een paar goede kansen. Na vier minuten pakten de VFC’ers een cadeautje van de verdediging uit en Erik was kansloos op een scherp schot van links. 0-1 .

De Vlaardingers behielden een klein kwartier de overhand. Daarna was ONA baas en werd het achter niet gevaarlijk meer gedurende lange tijd. De aanvallers konden gesteund door de middenvelders aan het werk. Nou dat liep fantastisch. De ballen die direct gespeeld werden kwamen vaak niet aan. En  de vele dribbelacties liepen in 80% van de gevallen vast op correct maar stevig ingrijpende tegenstanders. Gezegd moet worden dat het wel moeilijk ruimte vinden was, want VFC trok na balverlies direct massaal terug terwijl ONA met vijf man twee aanvallers bleef bewaken. We kwamen er soms door maar dan deugde de eindpass niet, of er werd naast of in de handen van de overigens goede keeper geschoten. Er werden een paar 100% kansen verprutst.  Blijkens de opmerkingen  van sommige spelers werd ons veel onrecht aangedaan, maar gelukkig bleek de goede en rustig  fluitende scheids doof voor commentaar. VFC bleef op uitvallen loeren en een enkele keer werd  keeper Erik vd L gedwongen tot een redding. Vlak voor  rust liep het verdedigend even goed mis, een overtreding binnen de zestien.  Mike D, ook dit keer weer onze beste verdediger moest naar de noodrem. Geel plus penalty volgde.

Wat er toen volgde, zou als het niet zo treurig was passen in een komische film. Stel u voor bal wordt op de stip gelegd . De hongerige leeuwen van VFC staan likkebaardend rond het strafschopgebied. Daar tussen staan ook negen ONA spelers. De strafschop wordt genomen. Erik tikte hem fraai uit de hoek een VFC-er schiet de terugspringende bal opnieuw in. Erik blokkeert ook dit schot. De bal springt naar de andere kant van het strafschopgebied en wordt door een toestormde speler genadeloos ingeschoten. De ONA spelers staan nog steeds aan de grond genageld.  Het leek op een scene uit het  wassenbeelden museum Madam Tusseaud.”De In de steek gelaten keeper”. Erger heb ik bij ONA nooit gezien. Het was dus bij rust 0-2 voor VFC.

RUST Er moest iets gebeuren. Iedereen voelde zich ongelukkig. Er waren geen heftige discussies. We wisten dat we beter waren ,maar het kwam er niet uit . Theo wisselde. Mark M kwam als derde aanvaller. Nog meer snelheid .  Jeffrey H ,die  echt niet slecht  speelde  ging eraf. Moessa M kwam als meer aanvallende schakelspeler op het middenveld. Maik die overigens  goed speelde in de verdediging wordt opgeofferd.

VFC was verrast door de wisselingen en werd die eerste tijd  overlopen. Binnen tien minuten telde ik 7 100% kansen. Robin kwam na een mooie combinatie waar Chalid K , Mark,  Anouar CH (De drijvende kracht op het middenveld)  een rol in hadden na een goede voorzet van Jaouad el J voor de goal,  kopte  in en de bal sprong via de paal  naast. Robin kreeg nog een kopkans. Jaouad , Mark, Rogilio, (niet in de topvorm van de laatste twee weken)  Chalid en Revo kregen niet te missen kansen ,maar misten.

Bij een uitval van VFC redde Moessa, (die wel heel veel dribbelde zonder direct nut ) de meubelen .In de 22ste minuut na rust werd  Robin na weggestuurd te zijn door aanvoerder Syl (die veel meer loopwerk moest verrichten dan anders en dat voortreffelijk deed)  binnen de zestien onderuit gelopen. De bal ging op de stip en hij schoot hem zelf goed binnen . Eindelijk 1-2. We hadden nog 22 minuten  om verder te komen. Dat moest toch kunnen. Het  bleef kansen regenen , maar de bal wilde er niet in. Uit corners werden we wel gevaarlijk , maar er zat altijd weer een been tussen. De tijd verstreek en de wanhoop nam toe. Het offensief werd soms even onderbroken door een uitval. Een harde vrije trap in de rechter bovenhoek werkte Erik fraai uit de goal.  De laatste minuten pompte ONA bal na bal richting de 16, maar sportief spelend VFC hield de voorsprong vast. !-2. Weer een zure nederlaag tegen VFC.

Het is even: ”Dag eerste plaats, dag periodetitel.”. Met de beide benen op de grond zeggen ze dan.

En hoe nu verder. Niet bij de pakken neer zitten. Willen we nog meedoen, dan moeten we gaan winnen. Volgende week de eerste kans. Misschien handig om allemaal zelf eens te denken over wat we zelf beter kunnen  doen voor en  in het team. Effe eens een weekje niet naar anderen wijzen .Is best gezond denk ik. Want we moeten het met zijn allen doen .Zowel spelers als staf. Volgende week nieuwe ronde  , nieuwe kansen .