Accommodatie

Onbekend

ONA 1 - STOMPWIJK'92 1 1-0

Bij de eerste duik in het nieuwe seizoen slaagde ONA erin om direct de bodem van de ranglijst te bereiken. Zorgen over dat we in de eerste thuiswedstrijd nog verder konden zakken waren er dus niet.

Vorige week had ROAC zich gepresenteerd als een counterploeg, die het moest hebben van de fouten van de tegenstander. Stompwijk was zo mogelijk nog meer verdedigend volgens de geleerden. Dus ONA kreeg de gelegenheid om te laten zien dat het wat geleerd had deze katerweek. Op een zonnige zondagmiddag, op een voor ONA begrippen redelijke grasmat, mocht het nog steeds wat gehavende elftal aan de slag.

ONA had weer gekozen voor de vertrouwde 4 4 2 opstelling. Het experiment van vorige week bleek niet geslaagd, blijkens de resultaten.

De voorspelling dat de tegenstander hun elftal op eigen helft zou parkeren, met korte uitjes van twee of drie man op de ONA helft klopte. Er stonden de gehele match acht houthakkers en twee hardlopers in het bos.

Gelukkig hielden de boswachters van ONA met boswachter Mike D in de hoofdrol, letterlijk soms, (wat een kopkracht heeft die jongen) de hardlopers streng in de gaten. Keeper Erik van der L had een redelijke rustdag.

ONA speelde met veel meer beleving dan vorige week, leed minder dom balverlies en had de hele eerste helft het overwicht. Helaas verdwaalden onze aanvallers te vaak in de verdediging van Stompwijk en creëerden ze te weinig kansen. Er werd te weinig bewogen zonder bal en te weinig van flank gewisseld. En als we al kansen kregen stond er een goede keeper in het vijandelijke doel.

We noteerden schoten over en naast van de middenvelders Georgio P en Mitch S (de eerste helft op 10 spelend), een scherp schot op doel van de gedreven spelende Jef V.
Anouar Ch (niet alleen voor, maar ook tijdens wedstrijd overal op tijd), was onze beste man vandaag, schoot op en over het doel en had echt pech, toen hij in een beweging een bal onderschepte en hard op doel roste. Via de grabbelende keeper en de toevallig nog in de 16 meter aanwezige Joeri T ging de bal naast.

Ondanks een overwicht nog steeds 0-0 bij rust. ONA gaf in de eerste helft niets weg, maar het moest wel sneller. De bal het werk laten doen!

ONA begon wat slap aan de tweede helft. Erik moest na een snelle uitval (iedere ploeg krijgt altijd wel een goede kans) ten koste van een ribblessure een schot van dichtbij killen.

Toen was het over en ONA begon met nog meer vechtlust dan in de eerste helft aan te vallen. Mark schoot na een goede actie over. De goal wilde maar niet vallen. Revo J kwam voor Mark. Aanval op aanval volgde. De grensrechter van Stompwijk werd moe van het meeverdedigen. Hij bleef de vlag maar omhoog steken. Te vaak daarin gesteund door de goede, maar wat pietluttige scheidsrechter.

Anouar kwam schitterend weg gestuurd door Joeri vrij voor de goal. Een fraai stiftje volgde. De keeper kreeg nog een nagel tegen de bal, naast! Het mocht niet. Younis B kwam voor Mitch. Colla v S en Chalid K degelijk spelend vandaag stormden beurtelings mee naar voren en gaven goede voorzetten, schoten volgden maar de keeper bleef baas. In de 85ste minuut kwam het verlossend moment. Mo F (de gehele wedstrijd door twee man aan banden gelegd) werd door Revo vrijgespeeld. Eindelijk een schotkans, in eerste instantie redde de keeper, maar het tweede schot belandde in de rechter benedenhoek 1-0 (klasse verloochend zich niet!).

Het was gebeurd. Stompwijk kon geen vuist meer maken. Een dik verdiende overwinning was een feit. Drie punten. Het eerste stapje omhoog. Ik ben er nieuwsgierig naar, hoe hoog de ladder dit seizoen gaat reiken. DOSR is de volgende tegenstander. Weer met de bus naar Rijpwetering. Gaat jullie weer mee. Voor 5 euro verzorgen Reisleiders Martin en Carla je een onvergetelijk middag bij de Rippers. De bus vertrekt rond twaalf uur bij ONA.

ONA 1 - Stompwijk 1 1-0