Worstelen aan De Walvisstraat. Een Team Veeners neemt wraak op een elftal Gouwenaars.

Er lichtte weer hoop aan de horizon voor ONA. Winnen tegen DOSR was nagenoeg genoeg voor directe handhaving in de tweede klasse.

Met de uitwedstrijd nog in gedachten en de verwachte potentie van het elftal dat trainer Theo in het veld kon brengen, moest dat toch wel mogelijk zijn.

Er was kort, maar goed getraind en alles leek in een wat rustiger vaarwater gekomen te zijn.

Het liep even anders dan gedacht.

DOSR speelde, met de gedachte van een periodetitel in het achterhoofd gedreven. En ONA had elf spelers in het veld, die in het grootste deel van de match achter de feiten aanliepen.

In balbezit liep de passing traag en slordig. Er zat geen vaart in de acties. Het eerste kwartier leek het nog wat. ONA kwam na drie minuten voor het eerst voor de goal na een combinatie tussen Anour Ch., Yassin A (deze jongeling was de beste veldspeler van ONA vandaag) en Jeffry V en de ervaren scheids zag niet dat er opzettelijk hands gemaakt werd in de zestien. Een strafschop toen, had de wedstrijd misschien anders gemaakt, maar zeuren helpt niet.

DOSR nam al snel de wedstrijd over en zette onze verdediging onder druk. Veel gevaar bracht dit voorlopig niet. De bal werd meestal veroverd voor het gevaarlijk kon worden voor Keeper Erik.

Alleen de passing was zo slordig dat de tegenstanders die veel korter en feller verdedigden snel weer in balbezit kwamen en snel de aanval weer konden vervolgen. Als het tot een schot kwam was Erik, betrouwbaar als altijd, op zijn post.

ONA begon steeds aarzelender te spelen. De opbouw verliep traag en er werd vrijwel geen persoonlijk duel gewonnen. Mo F slaagde er zelden in een bal goed af te schermen. De bomen om hem heen waren te hoog. Hij ging zwerven en kwam niet tot goede aanvallende combinaties.

Yaouad el J stond meestal in een dubbele dekking en bleef maar dribbelen en vergat als het mogelijk was de bal voor de goal te gooien. Robin werkte zeer hard maar liet zich telkens weer terugzakken om het middenveld te assisteren. Anouar miste wedstrijdritme en speelde de eerste helft veel te ver naar voren, terwijl hij het beste rendeert als opkomende middenvelder...

Het is duidelijk dat we met deze speelwijze slechts zelden voor de goal kwamen. Eenmaal leidde een Jeffry, Jaouad, Anouar, Robin combinatie tot een open kans. Jeffry schoot over. En dat was het tot de rust. DOSR had veel meer lopende mensen ,en was daardoor bij vrije trappen en corners gevaarlijker. Eenmaal was het voor rust al bijna raak. Een vrije trap draaide naar de goal een kopbal werd gekeerd, de bal werd opnieuw voorgezet en steenhard tegen de lat gekopt. De ongelukkig spelende aanvoerder Mike D verspeelde de bal en het schot dat daarop volgde werd door Erik fraai uit de hoek getikt. Het was 0-0 bij rust en daar kon ONA zeer tevreden mee zijn.

In de tweede helft speelden we naar de kantine toe en iedere ONA supporter hoopte dat dat de ploeg zou stimuleren. Het leek even zo te zijn. Er ontstond een kans na een combinatie uit een vrijetrap Robin schoot net over. DOSR fysiek meer en meer de baas, veroverde ballen op het middenveld. De verdediging kreeg het steeds moeilijker. Mike Z en Revo J probeerden het spel te verplaatsen meer het werd vechten tegen de bierkaai. Men raakte voor de bal te snel kwijt en Erik kon bij dreigende doorbraken een paar maal door snel uitkomen de zaken redden. Jaouad die maar bleef proberen er alleen door te komen werd vervangen door Georgio P, terug na een knieblessure . DOSR bleef baas en werd steeds dreigender. Bij een echte doorbraak ging het mis en de vrij voor de goal komende aanvaller scoorde 0-1.

Nu zou je denken. Nu echt knokken. Alle hands aan dek.
Maar nee, het werd verwijten maken naar elkaar in de aanval en geen bal meer vasthouden.

Joeri T, ook al geen schim van zichzelf vandaag, legde een aanvaller neer in de 16. Strafschop zei de scheids. Terecht.

DOSR beul achter bal. Erik duikt de bal uit de goal. De referee ziet iemand te vroeg inlopen. Geen enkele invloed op het spel. Geen enkel protest. Maar regels zijn regels. En de beul mag alsnog het vonnis voltrekken. 0-2

In plaats van een boost een nieuwe domper. Wel zuur als een handsbal in de 16 over het hoofd gezien wordt en Robin nog een strafschop had moeten krijgen na een aanslag.

We hebben de wedstrijd daar niet door verloren maar het is wel zuur. Yassin M komt voor Joeri. Hopen op een wonder, hij blijkt Sjakie met de wondersloffen niet te zijn. Het blijft 0-2. Verdiend verlies. Maar wel bitter.

Nu kunnen we gaan filosoferen over de oorzaak van deze nederlaag. Het was geen echt weer voor spelers die zich aan de regels van de Ramadan houden, en daar hadden we er nogal wat van vandaag. Het weer was slopend. Misschien was te ploeg te gespannen misschien waren we te weinig team.

Maar het heeft geen zin. Gelukkig is dat we nog uitstel van executie hebben gekregen gezien de resultaten.
De laatste reddingsboot kan alsnog gepakt worden.
Maar dan moeten we wel Foreholte verslaan.