2e klasse C

31 maart 2019 14:00

ONA-RVC 2-3

Er stond wat op het spel zondag in de korte Akkeren. Een inhaalwedstrijd waarin ONA of een sprongetje kon maken richting veiligheid of definitief tot de droeve groep van nacompetitiecandidaten zou gaan toetreden. Degradatie zal een slagschaduw over het jubileumjaar werpen en dat wil niemand.

De nederlaag tegen Esto vorige week was al hard aangekomen. De spelers hadden met elkaar afgesproken dat ze als eenheid zouden opereren. En in de wedstrijd van vandaag is dat gelukkig wel gebleken. Over de vechtlust viel niet te klagen.

Tegenstander RVC ,na het dramatisch begin van het seizoen, na de winterstop opdreef gekomen, kwam ongeveer met dezelfde opdracht als ONA het veld in vandaag. Winnen geeft lucht, verliezen ademnood. De bereidheid om te strijden was ook daar aanwezig. Het werd een spannend gevecht tussen twee hardwerkende ploegen. De eerste helft was slecht, de tweede helft spectaculair. Het slot van de wedstrijd was voor de ene ploeg een sprookje en voor de andere een ongekende horrorstory.

Het wedstrijdbeloop met cijfers en andere wetenswaardigheden.( een vrije interpretatie )

Onder leiding van de beste man van het veld, de 21 jarige scheidsrechter, was het van de eerste minuut af spannend. RVC lanceerde de eerste aanval een voorzet van rechts werd door een van de zeer gevaarlijke spitsen over gekopt. De tegenstanders schuwden de lange pass niet en waren na balovernames snel voor de goal. Bij ONA zag je soms technisch leuk breiwerk, maar men liet teveel steken vallen, in de vorm van slechte passes en vooral de eindpass was van slechte kwaliteit.

Daarom werd het spel rommelig en wisselde de bal veel te vaak van kleur. RVC speelde directer en was daarom in de eerste helft ook wat gevaarlijker. Na 20 minuten kwam ONA voor het eerste in de buurt van de uitstekende keeper van RVC, de dirigent van de achterhoede. Jaouad el J loste een schot na een combinatie met Mo F, die probeerde de lijn in het spel te houden wat niet erg gemakkelijk was.

Jeffry V mocht driemaal achter elkaar een corner nemen , waaruit, Jaouad en GeorgioP en Robin voor gevaar zorgden. RVC liet zich niet onbetuigd en scoorde bijna uit een corner. Erik redde de meubelen. Anouar Ch, back ditmaal, verspeelde veel kracht met rushes naar voren en verspeelde bal op het middenveld. RVC counterde snel en kwam in een drie tegen twee situatie. Gelukkig kon Revo J de bal onderscheppen. RVC had moeten scoren.

Op aangeven van Zacharia B, de stille kracht in de ploeg, kwam Mo F vrij, de keeper maakte het schot onschadelijk. Een volkomen vrijstaande Jaouad was ook een optie geweest.

Voor de rust had ONA de mooiste kansen, maar RVC het fysieke overwicht en de meeste mogelijkheden tot schoten. De rust kwam met 0-0.

In de tweede helft na de rust ging het spelpeil gelukkig omhoog. ONA was minder slordig en de aanvallen liepen wat vlotter. De lange ballen van Joeri T kwamen beter aan en aanvoerder Mike won vele duels met zijn bekende vechtlust. RVC bleef gevaarlijk in de counter en bracht Erik een paar keer in moeilijkheden met scherpe schoten. Het vizier stond meestal niet goed afgesteld.

Na een 20 minuten in de tweede helft werd een RVC aanval door Mike onderbroken. Via Revo, (goed spelend) en Zacharia kwam de bal bij Jaouad. Na weer eens een goocheltruc plaatste hij de bal op Robin, die de bal zoveel vaart gaf dat de keeper even liet slippen en het was 1-0. Grote vreugde.

De ban was gebroken. Het leek even of ONA door zou drukken. Jaouad schoot naast en even later na een nieuwe aanval rolde bal via de paal naast. Even later was het in plaats van 2-0, 1-1. Onze verdediging en keeper gingen wat al te frivool met de bal om. Een onderschepping en een schot en Erik werd gepasseerd.

Niet geschrokken ging ONA weer in de aanval. Na een paar minuten schoot Mo F, na goed werk van Robin en Zacharia, de bal met een direct uit de voorzet genomen half volley in. Maar de vlag ging omhoog en het feest ging niet door. Er was opvallend weinig protest gelukkig. Even later verliet Mo F moegestreden het veld en Yassin B (Mango) een veelbelovende junior maakte zijn entree.

ONA kwam weer op een voorsprong. Een door RVC naast geschoten bal uit een uitval vormde de inleiding tot een door Anouar en Georgio geregisseerde aanval. De bal kwam via Yassin bij Robin. Een hard schot en 2-1.

Het was duidelijk dat RVC zou gaan pompen en waar mogelijk de bal op de lange spitsen zou spelen. Er was nog 10 minuten te spelen de trainer Theo stond voor een duivels dilemma. Of gewoon door gaan en rekenen op het technisch vermogen en de ervaring van zijn aanvallers of een verdediger erbij en erop rekenen dat hij het zo gemakkelijker achter dicht zou kunnen houden. Hij koos er voor om Jaouad te vervanger door de ervaren verdediger Richard K.

Tot de 90-ste minuut leek het ondanks enkele hachelijke momenten goed af te lopen en toen ging het opeens mis. Een lukraak voor in de doelmond geschoten bal stuitte hoog op. Onze keeper stormde niet de goal uit om de bal weg te stompen, maar bleef op de doellijn staan. De lange spits won het duel om de bal en scoorde... Erik raakte bal nog wel maar hij was over de lijn. 2-2.

Met die 2-2 hadden vriend en vijand kunnen leven. Het was zuur geweest, maar we spelen nu eenmaal zonder fortuin de laatste tijd.

Maar we hadden het ergste nog niet gehad. In de 93-ste minuut kreeg RVC uit een rommelige situatie nog een corner. En ja hoor. De bal ging erin. Een nachtmerrie werd realiteit. We verloren de gewonnen gewaande wedstrijd. Niet te geloven, maar te aanvaarden. 2-3.

Positief. Het team heeft van het begin tot het einde, als een eenheid, gevochten voor de zo nodige punten. Dat ze meegepikt zijn naar Reeuwijk dorp is onrechtvaardig. Maar het is nog niet verloren.

Nu naar het achterbakse Altior. Als we weer zo met het hart spelen, moet het lukken.

Nu zitten we nog even met een kater morgen.

Ik kan de komende week geen kaas door mijn keel krijgen.