PVCV 1 (zon)

2e klasse D

22 september 2019 14:00

ONA-PVCV 4-1

Het is de laatste jaren traditie geworden dat ONA de eerste wedstrijd van het seizoen verliest. Dat het nieuwe trainerskoppel Willem D en Sylvester H daar verandering in wilde brengen bleek al bij de introductie van de veel scorende spits van JO8 (onder acht) 1 Dani, als "Pupil van de Week".

Dani denkt dat hij iets van Messi en Ronaldo heeft (dat kan van pas komen in de toekomst) en hij is Feijenoord supporter (wat betekent dat hij op jonge leeftijd al weet wat lijden is). Maar het belangrijkste is dat hij uit de eerste en enige kans die hij kreeg voor ONA scoorde en zo de trend zette voor vandaag.

Willem had een wedstrijdplan, waarin even de kat uit de boom gekeken moest worden, om daarna met een laatste linie, die degelijk zou gaan spelen, een middenlinie die, met Didier K (als extra slot op de verdediging) en Jeffry V en Revilinio J als stuwende pendelaars, de driemans voorhoede met de vleugelflitsers Mark M en Jaouad el J en de ervaren slimme spits Mo F tot een aanvalsmachine te maken.

ONA moest compact spelen, de rust bewaren en luisteren naar de ervaren spelers.

De scheidsrechter Ton Pille (fluit al 36 jaar, heeft een dot ervaring en een redelijke conditie), fluit de wedstrijd tot leven.

Geen oogstrelend voetbal in de eerste minuten. Traag heen en weer tikken tussen de centrale verdedigers Joeri T en aanvoerder Mike D. Pogingen om de middenvelders te bereiken door Mike Z, niet helemaal okselfris aan de wedstrijd begonnen, en de als altijd met veel drive spelende Khalid K. PVCV wil wel maar mist het vermogen om de ballen te krijgen waar ze moeten zijn.

De Vleutenaren komen tot het eerste schot van dertig meter. Ver naast. Na vijf minuten het eerste gevaarlijke moment voor het PVCV doel na een vlotte combinatie waar Khalid, Jeffry en Jaouad El J bij betrokken zijn. Er ontwikkeld zich een wedstrijdbeeld waarin ONA met combinaties gevaarlijk probeert te worden en de tegenstander de ballen over de verdediging tracht te plaatsen in ruimtes die er eigenlijk niet zijn.

Vaak buitenspel staan en snel de bal kwijt. De combinaties lopen bij ONA over vele schijven ogen steeds gevaarlijker voor PVCV. Jeffry schiet naast en over in kansrijke positie. Mark M,een van de uitblinkers vandaag, verovert door zijn snelhied vaak de bal en geeft de ene fraaie pass na de andere.

Mo jaagt een vrije trap net over, Revo creëert ruimte en Jaouad groeit in de wedstrijd, speelt zijn tegenstanders op rij uit en geeft vele goede passes en voorzetten. Na een half uur is het eindelijk raak. Jaouad maakt zich vrij en geeft scherp voor. De situatie voor de goal is wat onoverzichtelijk maar Jeffry knalt hard raak. De dik verdiende 1-0. Jaouad heeft de smaak te pakken dolt zijn tegenstander en plaatst de bal op het hoofd van MO. Dat betekent 2-0. Vleuten lijkt rijp voor de sloop en na een prachtige combinatie waarbij alle middenvelders en aanvallers zijn betrokken schiet Jeffry een goede kans hard over.

Het wordt even wat steviger (frustratie?), Mark en Didier K (die een voor hem moeilijke taak degelijk invulde) werden geveld. ONA dacht, nu even ongeschonden de rust halen. Maar na een wat onhandige overtreding op de rand van de 16, werd Erik van der L, geklopt door een perfect genomen vrije trap. Eentje uit het boekje voor gevorderden. 2-1. Rust.

In de kleedkamer was het rustig. Iedereen voelde dat we dit ondanks de ongelukkige tegengoal niet meer uit handen zouden geven. Kan gebeuren toch.

Na rust is ONA heer en meester, maar een tikje slordig. Mike D, voor het overige de speeldegelijkheid zelf, dacht laat ik het voor Erik ook eens spannend maken en gaf een fluwelen pass richting Erik, precies in de voeten van een PVCV aanvaller. Erik verrichtte een wondertje en veroverde de bal. Mike was echt in trance en liet daarna nog een onvervalste ”tikkie terug Jaap” zien. Erik had de doos van Pandora nog niet in zijn zak gestopt en gebruikte nu zijn grote truc: Naast Kijken. Het bleef 2-1.

Het was tijd om weer serieus te worden. Mark veroverde met Khalid en de alomtegenwoordig Jeffry de bal en tikte beheerst naar Jaouad, een geniale voetbeweging en de bal plofte over de keeper in de goal. 3-1. Nu was het echt gedaan.

Ihab H kwam voor Didier K. ONA werd weer wat slordig en Erik moest nog een bal uit het doel tikken. Mo werd aan de zijlijn getorpedeerd (einde Wedstrijd) en Georgio P maakt na zijn 60 minuten van vanmorgen in ONA-2, nog wat speelminuten.

Jaouad, de absolutie uitblinker vandaag, werd door Revo nog eens naar voren gestuurd speelde zich vrij en scoorde zijn tweede goal van vandaag. Ton Pille vond het even later genoeg en floot af. 4-1.

Het voelde een beetje onwennig kort na de wedstrijd. Geen excuses nodig. Goed gespeeld. En de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen gewonnen.

Een prettig begin voor ons nieuwe trainersduo, dat smaakt naar meer!

Gaat U ook mee met de bus naar Xerxes volgende week?