Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Geflateerde uitslag geeft definitief de eerste plaats in de poule van fase 1 in de 1e klasse

tel. 0182-515804

Het was vandaag de dag dat ONA de eerste plaats kon pakken in de eerste fase van de eerste klas tegen Oudewater die vierde stond.

Afgelopen woensdag was er de overwinning tegen Bergambacht waardoor wij doorgaan in de Rijnmond Cup.

Maar vandaag dus de dag waarop het “even” moest gebeuren en dit ging zeker de eerste helft niet vanzelf. Oudewater was niet van plan zich bij voorbaat neer te leggen bij ONA hun feestje. ONA begon slordig en Oudewater was best een goed spelend team. ONA had de grootste moeite met de sterk spelende ploeg uit Oudewater. Gelukkig bleef hun overwicht beperkt tot buiten de 16 meter zodat er niet direct het gevoel was dat er een goal ging vallen.
Maar toch zou ONA op voorsprong komen tegen de verhouding in, een corner voor ONA werd door Louay kort gegeven op Issam, hij schoot op het doel en de bal werd aangeraakt door een speler van Oudewater en verdween over de keeper heen in het net, 1 - 0 . Het spelbeeld bleef na deze goal erg rommelig van ONA kant en werd het tijd voor de rust die gelukkig snel volgde, waarmee er tijd voor bezinning kwam en een speech van de coaches kon volgen.

Er was de tweede helft duidelijk iets gebeurt in de kleedkamer want ONA zag er beter uit en werd gelijk gesteund door de 2 - 0. Amine zag een goede voorzet gemist worden door Louay maar binnengeschoten worden door Issam met zijn tweede van de dag.
Het was nu ONA die Oudewater wat meer terugdrong en ONA kwam bijna op 3 - 0 want na een verre uittrap van Max miste Yassine in een 1 op 1 tegen de keeper van Oudewater.

Maar ook Oudewater kreeg een 1 op 1 kans op Max maar deze redde stijlvol. Rond de 25 minuut stuurde Yassine Louay weg de diepte in, deze kapte en draaide weg van twee verdedigers en scoorde de 3 - 0 voor ONA.
De wedstrijd was nu gespeeld maar Louay vond het ook nog nodig om Yassine weg te sturen die ook de 4 - 0 nog liet aantekenen. Hierna was het helemaal klaar alhoewel Oudewater toch op zoek bleef naar hun doelpunt. Deze kwam 2 minuten voor tijd via een vrije trap vanaf 18 meter, die pardoes in het netje achter Max viel.

De vreugde na de wedstrijd was bij iedereen met een ONA hart groot en ONA was als eerste geëindigd in deze eerste fase van de poule, kortom een mooie prestatie en ONA zal waarschijnlijk in de eerste klas blijven maar de tegenstanders zullen sterker worden in deze nieuwe poule, zo denk ik dat het gaat lopen tenminste.

De boys en coaches gingen het nog vieren en dit was meer dan verdient.

Coaches en spelers gefeliciteerd en tot snel Marco.

De link hieronder laat alle foto’s zien die gemaakt zijn door de huisfotograaf van ONA Hilda van Welzen: