1e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 03

Nieuwe Singel 41
2871AX
SCHOONHOVEN
tel. 0182-382778

Vandaag de wedstrijd tegen de koploper Schoonhoven die wij als we wonnen passeerde op de ranglijst en wat een wedstrijd werd het.
ONA begon goed aan de eerste helft, er was beleving, een plan om de sterke spits van Schoonhoven uit te schakelen en om hun mindere verdediging onder druk te zetten.
Het eerste kwartier was het ONA die het betere van het spel had, veel goede combinaties en werd het duidelijk dat ONA een missie had. Schoonhoven hanteerde veel de lange bal om hun spits in stelling te brengen en op een gegeven moment lukte dat ook. Hij scoorde niet zelf maar gaf een goede voorzet die bij een medespeler kwam en deze scoorde de 1 - 0 tegen de verhouding in, zeg ik zonder mijn ONA bril.
Toch bleef ONA goed spelen en algauw was het Issam die een grote mogelijkheid helaas miste. Even later was het wel raak. Yassine trok de bal voor en Issam schoot met een droge knal binnen, terecht 1 – 1. Kort daarop kwam een mooie aanval bij Amine terecht en deze bediende Issam die zijn tweede liet aantekenen.
Schoonhoven bleef het maar proberen maar Max werd in de eerste helft niet meer op de proef gesteld en met een 1 - 2 voorsprong gingen wij vol goede moed rusten.

De tweede helft wilde Schoonhoven het betere van het spel pakken, maar ONA gaf geen krimp en ging door waar het de eerste helft gebleven was. Het was Max die wel een keer een 1 tegen 1 situatie onschadelijk maakte en dit was voor ONA het sein om er nog een tandje bij te gooien.
Een mooie pas vanuit het middenveld kwam bij Yassine terecht die een man uitkapte en Louay de kans gaf de 1 - 3 binnen te schieten en zo gebeurde 1 - 3.
ONA bleef bij de les en Schoonhoven liep zich stuk op de achterhoede van ONA. Het werd zelfs nog mooier voor Ona, Yassine kreeg de bal aangespeeld in de 16 meter, gaf een fraai hakje op Sil die hem hoog in de touwen inschoot 1 - 4.
De spits van Schoonhoven kreeg toch nog in de laatste minuten zijn goaltje 2 – 4, maar de wedstrijd was gespeeld.

Afgelopen weekend was ik kritisch op de boys, maar dat was omdat ik wist dat ze beter konden en dit bleek vandaag want  met twee goede helften pakten wij de koppositie. Volgende week kunnen we het afmaken tegen Oudewater en ons de kampioen noemen van de eerste fase in de eerste klas, wat een mooie prestatie zou zijn.