Veldoverwicht ONA en een oude wet dreef weer naar boven bij ONA JO17-1 vs Alphense Boys JO17-3

tel. 0182-515804

Vandaag de wedstrijd tegen Alphense Boys ,zoals altijd een wedstrijd die moeilijk gaat worden en vandaag was dit niet anders.

Wederom was daar het lengte en breedte verschil tussen de twee elftallen maar ik denk dat dit elke wedstrijd het geval zal zijn. Toch werd het wederom een wedstrijd met twee gezichten net als verleden week.

ONA pakte vanaf het begin het initiatief en Alphense Boys werd gedwongen de counter te hanteren. ONA combineerde goed en Alphense Boys liep achter de feiten aan en als Alphense Boys dan een keer aan de bal was dan werd de bal snel weer heroverd door een gretig ONA. Ook de kansen kwamen voor de voorhoede van ONA, een schot van Luc ging net over, Yassine schoot net naast, kortom het was wachten op een doelpunt.

De eerste maal na 20 minuten kreeg Alphense Boys een corner en dan blijkt voor mij waar wij nog veel op moeten oefenen. In mijn beleving is het zo dat de keeper de eerste vijf meter moet nemen en de spelers man op man moeten duelleren en dat ging en gaat bij ONA al jaren fout. Gelukkig miste een speler van Alphense Boys de kans om de bal van drie meter binnen te tikken.
Goed weggekomen bij de corner ging ONA vrolijk verder met kans op kans die niet werden benut en de wet die ik vorige week aanhaalde bleek opnieuw op te gaan. Wederom een schot van afstand verdween hoog in ons doel en tegen de verhouding in werd het 0-1 voor Alphense Boys.
Ook hielpen wij Alphense Boys nog meer in het zadel. Issam verdedigde mee maar plaatste de bal zo in de voeten van de vrijstaande spits van Alphense Boys die makkelijk de 0-2 liet aantekenen.
Kortom tegen de spelverhouding in gingen we rusten met een 0-2 achterstand.

Zelf zag ik nog wel mogelijkheden in de tweede helft gezien het voetballende overwicht wat wij hadden in de eerste helft, maar helaas en net als vorige week zakten wij weg en hadden wij nog wel veel balbezit maar in het 16 meter gebied kwamen wij niet.
Ook had Alphense Boys een donkere jongen als laatste man gezet die alle ballen die voor ons wat konden betekenen zonder schroom wegroste. Weg is weg maar eerlijk is eerlijk, aardig voetballen kon hij ook.
ONA probeerde het nog wel maar de geest was uit de fles en de eerste nederlaag met een wrang gevoel was een feit, jammer op naar volgende week.