Sponsors

Een nieuwe wedstrijd met veel van hetzelfde maar toch net even anders....

Rohda '76 JO17-1

1 - 4

ONA JO17-1

Competitie

1e klasse Zwaluwen Jeugd (1e fase) 03

Datum

18 september 2021 11:30

Scheidsrechter

A. van Veen

Accommodatie

Sportpark Broekvelden
Broekveldselaan 2
2411NL
BODEGRAVEN
tel. 0172-614959

De ene wedstrijd is de andere niet en dat bleek vandaag tijdens onze uitwedstrijd uit bij Rohda ‘76

 

De wedstrijd begon en waar ONA de laatste twee wedstrijden het initiatief greep, was er nu een heel ander beeld te zien. Rohda heerste in het begin met goed opbouwend voetbalspel en ONA liep achter de feiten aan, het ontbrak ons aan felheid, weinig beweging ,veel balverlies en veel fout gespeelde ballen.

Tot de twintigste minuut drong Rohda aan met hun behoorlijke veldspel, de vrije man werd vaak gevonden en wij lieten het gebeuren. En toen de terechte 1-0, uit de door mij vorige week beschreven corner. De corner werd neergelegd bij de tweede paal op 3 meter van de doellijn en simpel werd hij binnengetikt.

ONA had het moeilijk en Rohda dicteerde de wedstrijd. Veel ballen moesten, omdat er niet door iedereen op het middenveld bewogen werd, door de laatste linie via een lange bal naar voren geschoten worden en vaak ontbrak dan de zuiverheid. Ook ging bijna alles over de rechterkant en Ruben stond vaak vrij op links maar helaas er werd niet veel met dit gegeven gedaan.

De keer dat het wel gedaan werd was het Ruben die Yassine vrij voor de keeper zette, zijn bal werd gestopt maar Louay kon de rebound hoog in het net binnenschieten en dit betekende de 1-1 die eerlijk is eerlijk, niet verdiend was maar niet minder welkom.

ONA kwam iets beter in het spel en begon langzaam te beseffen dat wilden ze winnen, er ook geknokt moest worden. Een lange bal van Denzell kwam bij Yassine terecht, die net naast de goal de bal aan de verkeerde kant van de paal binnenschoot.

Een foutje bij Rohda zelf werd even later door Yassine mooi afgestraft 1-2. Vlak voor rust kwam de bal gelukkig weer een keer bij Ruben op links terecht, hij had een steekbal in petto voor wederom Yassine, die gek genoeg de 1-3 aantekende.

Gek genoeg omdat wij niet de bovenliggende partij waren maar wel met 1-3 gingen rusten.

De tweede helft begon en ONA was iets scherper in de duels en een gelijk opgaande wedstrijd ontvouwde zich want het spel ging op en neer. Amine had de 1-4 op zijn schoen maar was te loyaal en plaatste de bal naar een medespeler die veel moeilijker kon afronden, jammer.

Het was Sil die op het middenveld drie man uitspeelde en het overzicht bewaarde om Yassine aan te spelen en dan weet je vaak wordt dit een goal zo geschiede 1-4.

Na een ingelaste drinkpauze merkte je dat Rohda het niet meer zo zag zitten en wat ik gek vond was dat ze niet de lange bal naar voren gingen hanteren. Ik bedoel het staat 1-4, wat heeft het dan voor nut om achterin lekker te blijven rondspelen maar ONA vond het best.

Na toch nog een grote kans voor Rohda niet benut te hebben was de geest uit de fles en gingen wij met drie punten richting de Walvisstraat.


Wat ik nog wel even kwijt wilde is dat onze grensrechter Hugo met een blessure aan zijn been en dit is meestal niet zo gemakkelijk als je moet meelopen, dit toch de hele wedstrijd volhield maar daarin zie je terug dat hij jaren in het leger heeft gezeten, hulde.

Volgende week de volgende hobbel Bergambacht tot dan Marco.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!