ONA – Den Hoorn 1-5 ( DE EERSTE KLAP…………)

Gerard Leeustraat 2
2802RZ
GOUDA
tel. 0182-515804

De competitie is begonnen. De Covid 19 tijd loopt, naar we hopen, naar zijn eind en het normale sportleven neemt weer zijn loop. ONA speelde de eerste match thuis tegen Den Hoorn, een ambitieuze vereniging, met kampioensdromen.

Het vernieuwde eerste veld lag er goed bij.  De wat stugge grasmat werkte niet tegen, de zon scheen uitbundig en het was windstil. Alle ingredienten  voor een lekkere pot voetbal waren aanwezig. De realiteit was even anders.

Den Hoorn startte gretig en na 2 minuten moest keeper Robin M. zich voor de voeten van een aanstormend aanvaller werpen om hem de bal van de voeten te grissen. ONA reageerde even en Jaouad el J werd door Anouar CH, de man die overal kan spelen en nu eens begon als rechtsback, de ruimte in gestuurd. Een schot volgde dat net over het doel vloog.

ONA leek het spel over te nemen. Maar toen Den Hoorn in wandeltempo richting het ONA doel bewoog deed de verdediging gastvrij de deuren open en kon de spits ongehinderd van dichtbij onze keeper passeren. De droge schuiver was onhoudbaar. 0-1 (een soort welkomstgeschenk)

Erger was dat dit  fenomeen zich nog een keer herhaalde, drie minuten later. Nu was het schot hoger en ging het door de vuisten van de keeper heen.

We waren een kwartier aan de gang en de wedstrijd was theoretisch gespeeld. Even later waren we onze aanvoerder Mike D met een ernstige knieblessure (einde seizoen) kwijt. En ook zijn opvolger als aanvoerder Azziz B kon niet lang genieten van zijn status en ging er ook af met een blessure.

Den Hoorn dat voorzichtig tikken afwisselde met lange trappen over de verdediging. Na ruim een half uur dacht Anouar dat zijn tegenstander rechts langs hem zou willen komen. De kortste weg was links en hij had het nakijken. Robin was het volgende obstakel en die verslikte zich het grondwerk. Dus de bal in het net en 3-0. Bij ONA was niemand blij meer en het duel sleepte zich naar de rust.

In de rust was trainer Koos W een paar minuten luid en later duidelijk. Dit kon niet zo doorgaan. Niet als schapen naar de slachtbank, niet half verdedigen maar er in gaan in de duels. En de kansen die we ook gehad hadden een keertje benutten in de tweede helft.

Het begin van de tweede helft vertoonde echt een opleving van het ONA spel. Er werd meer druk gezet en er kwamen kansen. Fahri M trok het spel wat meer naar zich toe en de passing werd wat beter. Er kwamen kansen en Revo J scoorde in een soort scrimmage een ONA goal.

Als we toen een tweede gemaakt hadden had ik het niet geweten, maar dat gebeurde niet.

Het vuur verdween en even later ook Revo met een tweede gele kaart. Het gebrek aan conditie liet zich meer en meer zien en het toch wat treurige duel sleept zich naar het  einde. Een penalty en een velddoelpunt, waren nog vrolijke momenten voor Den Hoorn. 1-5. Een resultaat waar ze mee thuis kunnen komen.

DE eerste KLAP was voor ONA geen DAALDER waard, maar wel een prikkel om de komende weken hard aan het werk te gaan om de conditie achterstand zo snel mogelijk weg te werken.

Er zit best voetbal in dit team, dus we geven de moed niet op bij de eerste tegenslag.