2802RZ
GOUDA
tel. 0182-515804

ONA-Olympia 2-2 (De scheidsrechter bepaalt de uitslag van een stadsderby)

De vele toeschouwers bij het voetbalgevecht tussen Olympia en ONA op zondagmiddag  zullen na afloop gezegd hebben "terechte uitslag." De sportieve en faire wedstrijd waarin geen incidenten voorkwamen verdiende deze eindstand.

Maar als de scheidsrechter in de laatste minuut zijn ogen gebruikt had (en niet zijn gevoel had laten prevaleren) had ONA nog een unieke kans gekregen de wedstrijd te beslissen. Jaouad el J stormde na een kwikzilvere toveractie actie de 16 binnen, met bal aan de voet, een wanhopige Olympia verdediger probeerde de situatie nog te redden en veegde Jaouad met een wilde trap van de enkels.
Jaouad viel, de scheidsrechter floot en legde de bal niet op de penaltystip, (wat iedereen verwachtte) maar hij gaf een Gele kaart aan- en een vrije trap tegen, Jaouad.
De scheids had tot dan toe goed gefloten, maar dit was wel een voor ONA heel dure observatie blunder (dit is niet het gemauw van teleurgestelde supporter, maar een door vriend en vijand ondersteunde conclusie).

Jammer, maar het kan gebeuren.

Het goede gesprek dat we Donderdag gehad hebben na de training en waarin de spelers zelf de pijnpunten aan de orde gesteld hebben bleek al bij het begin van de wedstrijd positief te werken.

Terwijl de laatste flarden van de spectaculaire vuurwerkshow wegdreven liet ONA direct merken dat het met de inzet goed zat. Olympia opende wat sterker maar door het felle verdedigen leidde het niet tot kansen. De spaarzamere aanvallen van ONA met een wat ingewikkelder aanvalsopzet liepen te vaak vast in slordige passing.

Toch kwam ONA al snel op een voorsprong. Olympia kwam er niet door. Revo  J blokte met het hoofd een keiharde vrije trap en Peter E  had het niet erg moeilijk. ONA trok ten aanval en na een kwartier speelde Jaouad el J zich vrij en via Azziz B kwam de bal bij Fahri M op rechts die na een fraaie actie binnendoor de bal genadeloos inschoot 1-0.

Lang kon ONA echter niet van de voorsprong genieten. Een minuut of 7 later kregen de gasten een corner en het schot dat daaruit resulteerde was snoeihard. Peter raakte de bal nog wel, maar onvoldoende 1-1.

Olympia was de rest van de eerste helft het meest aan de bal, maar de overnames van ONA waren levensgevaarlijk. Jaouad el J schoot van dichtbij hard in. Keeper Dols redde wonderbaarlijk. En even later herhaalde hij het kunstje.

Olympia kreeg ook nog een drietal kansen maar de verdediging redde soms met kunst en vliegwerk. De mooiste interceptie kwam van de goed spelende Didier K. In een zeer gevaarlijke situatie midden voor de goal tikte hij de bal razendsnel, als uit het niets komend, weg voor de gretige voet van de Olympia spits

De rust kwam na een enerverende eerste helft met 1-1.

De tweede helft was meer spannend dan goed. Over het geheel was ONA wat sterker, maar beide ploegen kregen kansen. Bij ONA viel een zwageractie op, een combinatie tussen Jaouad el J en Jaouad E leidde tot een goed schot uit de draai van E. Keeper Dols redt op de lijn.

Even later nog een schot van Jaouad E na goed werk van Fahri. De hard werkende Julius van H  kon niet verder en werd vervangen door Ihab H. Toen de gasten weer even aan vallen toekwamen was het snel raak. Georgio redde nog een precaire situatie, maar een snelle doorbraak van een Olympia spits leidde tot een harde voorzet die Joeri T ongelukkig achter Peter werkte. Een verrassende en op dat moment niet verdiende voorsprong voor Olympia, 1-2.

ONA verslapte niet en herstelde de balans in korte tijd. Joeri speelde Jaouad el J aan. Die stormde de vrije ruimt en vond Azziz die van dichtbij de bal in de hoek prikte. 2-2.

De wedstrijd bleef aantrekkelijk. Alleskunner Anouar Ch (nog niet in topvorm) moest nog met een spierblessure het veld verlaten voor vervanger Noamen B.

Grote kansen kwamen er niet meer tot de laatste minuut de onvrijwillige, NIET  BESTRAFTE, val die ik eerder al beschreven heb, ONA nog beroofde van de eerste overwinning in de eerste klasse.

Na meer dan een halve eeuw droogte, moeten we nog langer wachten op de eerste regen. We hebben een punt gemaakt en daar berusten we maar in. Volgende week weer over de grote rivieren.