2802RZ
GOUDA
tel. 0182-515804

ONA-GSC ESDO 1-2

Vorige week ongeslagen periodekampioen. Deze Zaterdag de eerste nederlaag en verjaagd van de kop van de ranglijst... Niet iets wat in de planning zat. In de wielerwereld zou zoiets slim zijn. Degene die de hele wedstrijd op kop beukt weet zeker dat hij er in de eindsprint opgelegd wordt. Je wint eens een premie, maar voor de rest houd je je schuil in het peleton. Tot de laatste 300 meter het spel op de wagen komt.

In de voetballerij werkt het anders. Dat weten we allemaal. Punten sprokkelen en zorgen dat je aan het eind van het seizoen eentje meer hebt dan de andere ploegen en het zit goed. De losers met een periodetitel hebben dan nog een kaart in de zak. De periodetitel. En als je geluk hebt kan je die met veel geluk, pijn en moeite nog opwaarderen tot een promotie ticket. Natuurlijk zijn we nu niet kansloos voor de titel en promotie maar zo vroeg in het seizoen wil je nog niet struikelen.

Het is wel vervelend dat je een wedstrijd verliest van een tegenstander die er toe doet. Jorgen Veldman de verslaggever van radio Gouwestad vertelde in het verslag dat het spel een paar klassen hoger niveau had dan in de doorsnee wedstrijden. Maar het kortste eind is het kortste eind.

Trainer Syl Hageman moest van het begin af aanpassingen doen t.g.v. blessures en laatkomers.

ONA begon slordig en ongeconcentreerd. ESDO nam het heft in handen en na vijf minuten was het al raak, ESDO combineerde zich door de verdediging en scoorde koel, 0-1. Het geschrokken ONA reageerde snel en fel en na een kwartier was de derde aanslag op een  speler van ONA door de defensie van ESDO genoeg voor een penalty. Georgio Petrides benutte de kans rustig, 1-1. In een eerste helft met aan ONA kant zeker geen oogstrelend spel gebeurde niet veel vermeldenswaardigs meer. De rust kwam met 1-1.

In de tweede helft was ONA heer en meester. ESDO verdedigde goed. De keeper speelde heel goed en wat de aanvallers van ONA ook probeerden er wilde maar geen goal vallen. Tot overmaat van ramp viel Jeroen Campferman, die de onbetwiste uitblinker was, nog uit met een hamstring blessure. Dat maakt de lange blessurelijst nog langer.

Een goede zaak is gelukkig dat Revelinio Janga na een slepende enkelblessure zijn rentree maakte en het hart van de verdediging weer versterkt is. Tegen het einde van de match was er een vloed van aanvallen op het ESDO doel en wat zo vaak geschiedt, gebeurde ook nu. ESDO scoorde uit een overname en de 1-2 nederlaag was een feit.

Onverdiend ? Ja. Met een gelijkspel had iedereen vrede kunnen hebben. Maar het was niet anders.

Er is werk aan de winkel en als er eentje een hekel aan verliezen heeft is het trainer Syl Hageman.

Ga er maar aanstaan volgende week mannen. Dit muisje heeft een staartje.