2802RZ
GOUDA
tel. 0182-515804

ONA-DVC 2-1

In de eerste minuten van de wedstrijd van Zaterdagmiddag dacht het ONA publiek dat wordt een  makkie vandaag. 30 seconden na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter BOL uit Capelle ad IJsel, (zeker geen verkeerde) Stond Mark Meewezen al vrij voor de keeper, maar schoot helaas naast. En de  10 minuten daarna volgde de ene aanval na de andere, blesseerde de DVC keeper zich bij een  redding en moest hij vervangen worden.

Wat er toen gebeurde bepaalde de rest van de wedstrijd. De vervangende keeper besloot de beste  wedstrijd van zijn leven te gaan spelen, De trainer koos voor het systeem vrouwen en kinderen eerst. Ga liggen als je aangeraakt wordt en voel je gevaar: “Schiet en bal zover mogelijk uit het veld”.

De eerste helft speelde zich verder vrijwel alleen af op de Delftse helft en ONA combineerde best leuk kreeg kansen maar de keeper keerde alles. De rust kwam en het was nog 0-0.

In de kleedkamer was de stemming een beetje verbeten, Trainer Syl Hageman prees de werklust en  het veldspel. Als we iets slimmer zouden spelen moest het lukken.

In de tweede helft creëerde ONA kans op kans, schoten over naast en gepakt door de KEEPER.

Toen na een kwartiertje gebeurde wat er in de voetgeschiedenis zo vaak voorgekomen is. Een uitval  van DVC, een keeper die te laat zag dat hij snel zijn goal uit moest komen en 0-1 !!!. Een Zweepslag!

ONA begon nog harder te werken, maakte een goal die op grensrechtersadvies afgekeurd werd.  Jazeker (die van DVC, ook al actief bij een niet gekregen penalty).

Gelukkig kwam de gelijkmaker van de voet van Jaouad Essanoussi, (nog van richting veranderd), 1-1.

Toen de beste man vandaag Mick vd Kaa dacht laat ik het zelf maar eens proberen van buiten de 16, zeilde het projectief fraai in de rechter bovenhoek, onhoudbaar! Een BEAUTY. WONDERSCHOON.

Het was begrijpelijk, maar jammer dat ONA de laatste zeven minuten de handrem aantrok. Want in  deze klasse waar de top drie dichtbij elkaar staan, telt elke goal.