Ruime overwinning die wel drie punten maar geen vreugde gaf - vv Ona

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Ruime overwinning die wel drie punten maar geen vreugde gaf

Ruime overwinning die wel drie punten maar geen vreugde gaf

HDV 1

0 - 8

ONA 1

Competitie

5e klasse B

Datum

11 februari 2023 14:00

Scheidsrechter

R.H. Blokland

Accommodatie

Sportpark Zuiderpark 2e gedeelte HDV
Mr P D Fortuynwg 16
2533SR
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3887423

HDV – ONA 0-8

ONA moest naar DEN HAAG voor de competitie. De Haagse hopjes stad, die sinds gisteren bij de brigade van Syl H en Chris L   bekend staat als Haagse schopjes stad.

Het begon allemaal redelijk onrustig. De rits auto’s die op weg ging liep hier en daar enige vertraging op door verkeersproblemen en maatregelen onderweg en op het overvolle parkeerterrein (door een JUDO Kampioenschap in de sporthal op het Zuiderpark), maar om kwart voor drie stonden er twee elftallen te wachten op het eerste fluitsignaal van de jonge scheidsrechter.

Het viel op dat de ONA ploeg wat lichter was dan de HDV vertegenwoordigers, waar een aantal forse spelers met hier en daar een bescheiden buikbegin hun opwachting maakten.

In het begin van de wedstrijd viel op dat ONA ondanks de waarschuwende woorden vooraf om de bal in de ploeg te houden, te traag speelde. Vooral bij balverlies was er weinig animo om terug te verdedigen. Nu was er veel balbezit dus we waren van het eerste fluitsignaal af veel in de aanval.

De doelman kreeg al snel een paar schoten te verwerken en rond de 20ste minuut brak Georgio P door en bracht hij met een strak schot ONA aan de leiding, 0-1. Als HDV aan de bal kwam zag men technische best vaardige spelers die helaas ook verbaal goed waren. Ze hadden overal commentaar op. Hun grensrechter bleek een oud vendelzwaaier te zijn die steeds maar met zijn vlag zwaaide bij elke dreigende aanval en het duurde even voor de scheids het echt doorhad. Dat was niet echt goed voor de stemming. Helaas moest Rachid A wegens hamstringklachten vervangen worden. Sala H kwam erin en het aanvalsspel ging door en het kon niet uitblijven dat het 0-2 werd: Yassin Yacoubi tekende voor de goal. Met deze stand viel de rust. 

Trainer Syl predikte rust en kalmte want langzamerhand begon Houd Dapper Vol er de beuk in te gooien. De raad bleek op zijn plaats want in de tweede helft ging HDV echt los. Vooral de speler met  het Johan Cruyff nummer 14 schopte zich een weg over het veld, en 14 is bij HDV niet verbonden aan de Verlosser maar aan de Terminator. Vooral Marc M was met zijn snelheid een geliefd slachtoffer. Respect voor zijn zelfbeheersing.

Jeroen C was de grootste bedreiging voor HDV in de tweede helft. Hij begon met een fraaie voorzet die Mark inkopte, 0-3. En werd daarna het doeltreffende sluitstuk van vier fraaie goals met Marc meestal als aangever. HDV hielp ook nog een keer een handje met een eigen goal en het werd uiteindelijk 0-8.

Naarmate de tijd vorderde werd de sfeer steeds dreigender. Toen 7 minuten voor tijd een massale vechtpartij dreigde staakte de scheids de wedstrijd enige tijd. Met de grootste relschopper buiten de lijnen (die bedreigde zelfs zijn eigen leider) kon de vertoning beëindigd worden. 

Een fraaie uitslag na een vreselijke wedstrijd. Het was stil in de kleedkamer en bij de meegereisde supporters. Uw verslaggever heeft in een zeer lang leven in en rond de sport nog weinig zo’n situatie meegemaakt.

Respect voor het gedrag van onze spelers en ons publiek.

 JANO

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!