2802RZ
GOUDA
tel. 0182-515804

ONA-WANICA STARS 5-0

WANICA STARS kwam op bezoek Zaterdag. Een bijzondere club geboren uit nazaten van Brits-Indische  contractarbeiders die via Suriname in DEN HAAG belandden en hun volkscultuur bewaren in de vereniging WANICA. De voetbalafdeling van deze gemeenschap was de tegenstander van ONA.

De wedstrijd in Den Haag was redelijk gemakkelijk gewonnen. Trainer Syl Hageman had met Max Sluyter in de goal, Maik Zielhorst, Joeri Terlouw, Mick van der Kaa, Nourdine Fotouhi als laatste vier, Jessy Hoekstra, Julian van Houwelingen en aanvoerder Georgio Petrides als middenlinie en Yassine Yagoubi, Jaouad Essanoussi en Mark Meewezen in de aanval, een degelijk team.

Veel zorgen vooraf waren er niet. De wedstrijd ging van start met goed positiespel en vlotte combinaties, vaak over veel schijven. ONA was de baas in het veld maar de tegenstoten van de atletische Warnica-elf, waren door individuele acties soms niet ongevaarlijk. Het merkwaardige van de Warnica ploeg was dat de spelers wel een goede techniek hadden, maar dat ze niet in staat waren goed samen te spelen. Het onderling commentaar verlamde de daadkracht.

Er kwamen uitgespeelde kansen voor ONA maar het duurde even voor het vizier scherp stond. Jaouad en vooral Mark misten een paar goede kansen, voordat hij na een lange combinatieaanval waarbij vrijwel de hele ONA ploeg betrokken was, de 1-0 binnenschoot. Vijf minuten later een aanval door het midden. Jaouad gaf de voorzet en Mark schoot de 2-0 binnen. Zo bleef het tot de rust.

Na de rust -de opdracht was: ‘Houd tempo, blijf bewegen, beloon jezelf en maak het af”- zette Wanica even aan. Max moest tweemaal een hard schot stoppen en een bal uit de kruising tikken (uitstekend keeperswerk).

Maar ONA bleef rustig en nam het spel weer in handen. De derde goal kon niet uitblijven: Mark benutte zijn snelheid en scoorde 3-0. Daarna werd de bal op de lat geschoten, stuitte de 16 weer in en Jaouad maakte weer eens een ouderwets spitsen goaltje, 4-0.

Het slotakkoord werd verzorgd door de uitblinker van de dag MAX, een bal in de ruimte, een spurt en een goed schot, 5-0. Een fraaie eindstand. Zes punten voor op de naaste concurrent. Zaterdag er naar toe.