Een overwinning, geen glorie, wel drie punten - vv Ona

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Een overwinning, geen glorie, wel drie punten

Een overwinning, geen glorie, wel drie punten

Ster, De 1

0 - 2

ONA 1

Competitie

5e klasse B

Datum

1 april 2023 14:30

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Brinckerinckstraat

DE STER-ONA 0-2 ( ) 

ONA reisde naar DEN HAAG. Naar DE STER (een vriendelijke en sportieve tegenstander met een  jaloersmakend , heerlijk kantine aanbod). 

De Koploper tegen de laagst geplaatste. Dit zou een wedstrijd worden om het doelsaldo te vergroten  dacht men en dat kon van belang zijn aan het eind van de rit. Want de concurrentie zat scorend niet  stil. Het liep een beetje anders. Het werd een van de slechtste teamprestaties van ONA ooit. 

Het leek alsof de opdracht van de trainer was geweest.: “Speel drie keer samen en geef dan de bal  terug aan de tegenstander. En verlies zoveel mogelijk persoonlijke duels“. Die van DE STER wisten niet wat ze met die vrijgevigheid moesten en gaven de bal zo snel mogelijk weer terug. Zo ontstaat “Hots Knots Begonia voetbal” en dat moesten de toeschouwers (meeste ONA supporters. HULDE)  vrijwel de hele match aanzien. 

Van een wedstrijd was eigenlijk geen sprake. De bal vloog heen en weer. ONA was meer in balbezit en behalve in de eerste twintig minuten vrijwel voortdurend op de helft van DE STER te vinden. In de eerste helft was er behalve een kopbal van vrij ver, net over (Jaouad Essanoussi) weinig te beleven. Na rust dicteerde ONA het spel. Aanvoerder Georgio Petrides scoorde de 0-l met een fraai schot dat om de grijpgrage handen van de keeper draaide en Joeri  Terlouw schoot van twintig meter, rond de dertigste minuut, de wedstrijd in het slot. 

Veel bijzonders gebeurde er verder niet. Toen de scheidsrechter voor het einde blies zaten de drie  punten in de tas. De uitslagen van de concurrentie maakten duidelijk dat de eerste belager van  koploper ONA op vier punten beland is. Quick moet zijn inhaalwedstrijd dan wel winnen. Prettig  gevoel om het nu in eigen hand te hebben. Maar Parijs is nog ver, zou onze profeet uit Rijpwetering,  Joop Zoetemelk, zeggen. Voorlopig mogen we tevreden zijn. En dat is wel lekker!  

JANO

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!