2802RZ
GOUDA
tel. 0182-515804

ONA-REMO 4-0

Nagelbijtend zat Uw verslaggever diep in Brabant op een familiebijeenkomst. Terwijl ons kluppie kampioen kon worden en bij de reis uit de kelder van het amateurvoetbal de begane grond kon bereiken. Winst tegen REMO, een Haagse club met de wortels in Suriname, zou ruim voldoende zijn om als kampioen naar de 4de klasse te promoveren. Met de ogen van mijn vriend Martin zag ik deze wedstrijd en kreeg toestemming om hem op mijn manier te beschrijven.

De trainers Syl Hageman en Chris Langeveld begonnen met Max Sluyter in de goal, de laatste vier waren Maik Zielhorst, Mick van der Kaa, Joeri Terlouw en Lucas Spoormaker. In het midden speelden Jeffrey Velberg, Julian van Houwelingen en Georgio Petrides (aanvoerder). Jessy Hoekstra speelde op 10 en Jaouad Essanoussi en Mark Meewezen vormden het spitsenduo.

Na het eerste fluitsignaal van de goede jonge scheidsrechter Imree, ontstond er een vooral in het begin zeer nerveuze wedstrijd waarin de spelers hier en daar een beetje kleurenblind leken te zijn.  (er was nogal veel wisselend balbezit door slordige passing). De eerste kans kreeg Mick na 10 minuten, hij kopte helaas naast. Na 20 minuten zette Jesse Mark vrij voor de goal. Die tikte helaas naast. In de 24ste minuut (na een slordigheidje van Lucas) stormde de Remo spits alleen op Mark af, maar hij verslikte zich in zijn eigen schijnbewegingen en Max kon de bal oprapen. In de 40ste minuut onderschepte Jaouad E een pass net buiten de 16 en scoorde fraai uit de draai 1-0 . Vlak voor rust moest Max ook nog een fraaie redding verrichten door een hoge voorzet tussen de kopgrage Remo hoofden weg te plukken. De rust kwam met 1-0. Mooi maar nog geen zekerheid.

Na de rust viel ONA nog energieker aan. Aanvoerder Georgio produceerde vlak na rust een scherpe voorzet en Jaouad kopte in 2-0. Deze treffer bracht rust. Ook kwam een aantal minuten het wisselcarrousel opgang. Maik Zielhorst, die de harp aan de wilgen hangt, kreeg een publiekswissel en werd vervangen door Stefan Kaptein, Yassine Yaacoubi kwam voor Jessy, Jonas Ernst voor Joeri, Tim Dol voor Max. Tussen de bedrijven door scoorde Jaouad nog even zijn derde goal direct uit een vrije trap van buiten de 16 en werd vervangen door Jeroen Campfermann (waarvan we hopen dat hij blijft voetballen) Yassine Yaacoubi tekende voor de 4-0 (een heel knappe goal) en onder luid gejuich van het talrijke publiek was even later het kampioenschap een feit. Zoals we wat later als mosterd na de maaltijd nog even konden vaststellen was het nog ! gezelliger dan de leuke familie bijeenkomst.

Nu houden wat we hebben en streven naar meer. Aan de horizon lonkt nu de derde klasse. Maar het is wel een eind lopen.