2554BZ
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3236691

TOOFAN-ONA 1-2

“Het is moeilijk bescheiden te blijven” was de kop boven het wedstrijdverslag na de 9-0 thuisoverwinning op het Haagse Toofan.

Na de wedstrijd van zaterdag is het duidelijk dat het niet zo moeilijk is, als het in het begin van het seizoen leek. ONA is weer redelijk bescheiden! Ik prijs me gelukkig dat ik door de ogen van Martin kon zien wat er gebeurde (De boekenweekpresentatie waar Ria en ik aanwezig mochten zijn , bespaarden mijn ogen de aanblik.)

De trainers, Syl H en Chris L, hadden op het oog een best aardig elftal. Met Max H in de goal. Ihab H, Mick v d K, Joeri T,  Lucas S, achter, Georgio P, Julian van H, en Jeffry V, midden. Yassine Yaacoubi, Jeroen C, en Marc M aanval, kun je toch voor de dag komen.

De praktijk bleek anders. Vanaf het moment dat goede jonge scheidsrechter de meute los blies, wandelden de ONA heren over het slechte hobbelige grasveld. Speelconcept: “Bal op dak”. Voorkeur voor de verkeerde kleur, Haast je langzaam. Toofan speelde naar vermogen en had het overwicht. Dat resulteerde in kansen en in de 40ste minuten tot een dikverdiende goal. ONA creëerde in de eerste helft geen enkele Kans. Rust 1-0.

Ik kan me zomaar voorstellen dat er in de rust duidelijke woorden gesproken zijn.

In de tweede helft ging het tempo omhoog en kwamen er kansen. Het duurde nog tot de 60ste minuut voor Jeroen C een gave voorzet afleverde die Yassine J alert in kon tikken. Lucas ging eruit voor Nordin Fouthoui. In de 75ste Minuut scoorde Ihab die wat dieper speelde na rust de 1-2. Joeri ging in kansrijke positie binnen de 16 onderuit, de Penalty werd gemist. Vlak voor tijd kreeg Toofan nog een riante kans. Gemist gelukkig. Dus 1-2 winst. Toch nog 3 punten.

Ondanks het slechte spel was het een sportieve wedstrijd bij de gastvrije tegenstander. Voor even weer alleen aan kop. Maar maandag is het weer anders denk ik.