2802RZ
GOUDA
tel. 0182-515804

ONA-MOORDRECHT 2-2

In de aanloop van de wedstrijd vernamen we dat Moordrecht ondanks de thuisnederlaag met 3-7 kwam met het idee om toch minimaal gelijk te spelen bij ONA, om de kans op de tweede periodetitel niet te verspelen. Een leuk videoclipje onderstreepte dat. In het ONA kamp werden deze beelden met hoongelach begroet. Ze moesten niet denken dat ze een schijn van kans maakten.

Trainer Syl Hageman miste wel Max Sluyter en Jaouad Essanoussi (en helaas naar het schijnt definitief Azziz Bouzatti), maar kon toch een goed spelend team aan de start brengen. Ten minste dat dachten we.

De goed fluitende jonge scheidsrechter gaf het beginsignaal en daarna zagen we het slechtste wedstrijdbegin van ONA sinds jaren. De eerste twintig minuten leek het alsof de ploeg acuut kleurenblind geworden was. Een veroverde bal werd gelijk weer ingeleverd. Moordrecht speelde ons helemaal weg. De ploeg werd pas wakker toen na een kwartier niet ONA maar Moordrecht scoorde. De bal werd op het middenveld fout ingespeeld. De snelle rechtsbuiten pikte de bal op en keeper Senna N kon het schot in de uiterste linkerhoek niet keren, 0-1. ONA trok ten aanval maar grossierde in foute passes. Er werd nu gelukkig wat meer meeverdedigd. Dus de wedstrijd werd levendig. Mark M miste een kans en Jeffry V knalde op de lat. Moordrecht hield het achter verder goed dicht tot de rust.

In de rust was het een paar minuten stil in de kleedkamer. De trainers spraken wijze woorden en de  spelers zeiden dat ze in de tweede helft Moordrecht overhoop zouden spelen. En inderdaad ONA viel aan. Maar de keeper hield met enige geluk soms zijn doel schoon. Toen een uitval van Moordrecht na  een kwartier de 0-2 opleverde, leek het even een gelopen race. ONA bleef wel zwoegen. En ik zat al aan een klassieke eindzin te denken als ”Al ontbraken de krachten, toch moet de goede wil geprezen worden”, toen Mark, die nogal eens genadeloos geremd werd, alle aanslagen wist te ontwijken en scoorde, 1-2! Onze ploeg veerde op, vocht door en Yassine Yaacoubi scoorde de gelijkmaker, 2-2.

Tijd voor het onverdiende meer was er niet. De spanning vergoedde veel. ONA  verloor twee belangrijke punten. We hebben het kampioenschap nog in eigen hand, maar ik ben wel steeds blijer met de periodetitel.  Volgende week Toofan.