Een prachtig duel dat de vijfde klasse ver ontsteeg - vv Ona

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Een prachtig duel dat de vijfde klasse ver ontsteeg

Een prachtig duel dat de vijfde klasse ver ontsteeg

GSC ESDO 1

0 - 2

ONA 1

Competitie

5e klasse B

Datum

22 april 2023 14:30

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Escamp I GSC ESDO
Hengelolaan 600
2544GJ
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3311094

ESDO-ONA 0-2 

We reisden naar ESDO (Eendrachtig Strijden Dan Overwinnen) in Den Haag bij het Zuiderpark, stadsdeel Escamp, het historisch voetbalhart van de stad. Bij winst zou de naaste concurrent minimaal op 8 punten zitten.

De tegenstander heeft, evenals ONA, hoogte- en dieptepunten gekend in haar historie en heeft dit seizoen de ambitie om zeker de vijfde klasse te verlaten en daarna snel door te stijgen. Het winnen van ONA zou daar heel goed bij helpen. Gezien de stand was het een must.

Alle ingrediënten voor een spannende wedstrijd waren aanwezig en het werd er een!

Syl Hageman en Chris Langeveld konden kiezen uit een redelijk fitte selectie en kozen voor Max Sluyter in de goal:  in de achterste linie stonden Ihab Hamdouni, Joeri Terlouw, Julian van Houwelingen, Mick van der Kaa, Nourdinne Foutouhi. In het midden en voor Jeffry Velberg, Jessy Hoekstra, Georgio Petrides (aanvoerder). Op de sterke bank zaten Mark Zielhorst, Stefan Kapteijn, Jeroen Camfferman, Lucas Spoormaker en Jonas Ernst. Spelsysteem Hageman: “Daar zijn waar je verwacht wordt en voortdurend vrije ruimte zoeken, dus in beweging zijn. En toch denken aan wat je achterlaat.”

Vanaf het eerste fluitsignaal van de goede jonge scheidsrechter trok ONA ten aanval. ESDO heeft een 5 tal zeer goede spelers met veel dreiging, maar bleek als team minder dan ONA. Het werd een spannend voetbalspektakel die eerste helft. Ona kreeg een paar kansen maar het vizier van Mark en Jaouad stond nog niet goed ingesteld. Ook Esdo kwam voor de ONA goal, maar Mark had geen moeite met de schoten, die vaak van vrij ver kwamen. Het publiek, met veel Ona supporters!!, werd  een spannende helft voorgeschoteld ook al vielen er in de eerste helft geen goals.

In de tweede helft werd ONA gaandeweg gevaarlijker. Het aantal kansen nam toe. Jaouad als aanspeelpunt, veel in balbezit, kreeg plotseling het idee: “waarom ik niet zelf” en schoot uit de draai onhoudbaar in, 0-1. 

Dolle vreugde aan de kant en in het veld. De ban was gebroken. Esdo nog niet verslagen want Max moest even later een wondertje verrichten om de bal na een slordigheid van de verdediging uit het doel te ranselen. Jeroen bleek gelukkig niet alleen beschikbaar maar ook in staat om een prachtige voorzet te geven, waardoor het voor Jaouad een eitje was om ook zijn tweede goal te maken, 0-2! Ik hoop dat Jeroen ook volgend seizoen beschikbaar blijft.

Het einde van deze goede en faire wedstrijd kwam met 2-0. Quick, onze tegenstander van volgende week bracht door gelijk te spelen, ONA’s voorsprong op de eerste concurrent op 9 punten.

Als we volgende week nu winnen en Esdo verliest dan zouden we……….. Niet doen! Gewoon de volgende wedstrijd spelen en winnen als het kan. Worden we kampioen .. Prachtig! Duurt het nog even? So what. 

Gebeuren gaat  het. ONA kan nog altijd beter feesten dan voetballen. En een start met de Griek bij de Griek lijkt uitstekend. Je hebt in ieder geval goed gegeten voordat je de nacht ingaat. Ik ga er gelukkig niet over.

Tot volgende week. Denk nog maar eens over de huid en de beer.                           

JANO
.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!