Een royale winst, maar geen goede wedstrijd.

Scheidsrechter

N. Guergouri

Sportpark 't Ambacht

Moordrecht -ONA 3-7

TON Redegeld, de voorzitter van Moordrecht, gepokt en gemazeld in het amateurvoetbal en niet onbekend met de cultuur van ONA, verwoorde het na de wedstrijd duidelijk.  Moordrecht verloor volkomen verdiend maar niet kansloos van ONA. Het vergat gebruik te maken van het slordige en onproductieve spel van de gasten de laatste 20 minuten voor de rust. Het is een beetje wensdenken van Rens Binken de trainer van Moordrecht (speelde ruim 25 jaar in de hoofdmacht), maar hij geloofde dat hij de wedstrijd had kunnen winnen, als….. de tweede goal van Moordrecht niet afgekeurd was en als…. een opgelegde kans benut was…. Een beetje te veel als….. Denkt Uw verslaggever.

Een feit was, dat binnen een minuut na het beginsignaal van de goede scheidsrechter, Azziz Bouzatti van af een meter of 16 met een schuiver scoorde, 0-1. ONA heeft een groot veldoverwicht en Mark Meewezen draait na een snelle sprint naar binnen en draait en scoort met buitenkant voet, 0-2. De derde goal van ONA viel na een fraaie voorzet van Georgio  Petrides en een rake kopbal van Jeroen Camfferman. Toen geloofde ONA dat het al gewonnen had verloor het de concentratie en Moordrecht kreeg in het laatste kwartier de al beschreven kansen. Mimmo de Michelle tekende voor 1 goal. RUST.

In de rust heeft trainer Syl Hageman duidelijk taal gesproken. Want ONA begon de tweede helft strijdvaardig. Er werd bij vlagen leuk gecombineerd en al snel viel er weer een ONA goal. Jeroen had de smaak te pakken en scoorde zijn tweede, 1-4. Azziz goochelde wat rond het strafschop gebied en scoorde fraai va de binnenkant van de paal, 1-5. De Michelle ontsnapte aan de verdediging en scoorde fraai met een hard schot, dat doelman Max Sluyter wel hoorde, maar niet zag, 2-5. Het regende kansen in de slotfase en Jeroen C scoorde zijn derde en de in de tweede helft in het veld gekomen (Syl liet bijna zijn hele selectie spelen) Yassin Yacoubi de Zevende en laatste ONA goal, 2-7.

Het sportief spelend en doorknokkend Moordrect zorgde door de derde goal van Mimo d M voor de eindstand, 3-7.

Het was een sportieve wedstrijd met een verdiende winst van ONA op een jong elftal met beloftevolle spelers dat best punten gaat halen. ONA zette zaterdag de tweede stap op de  lange lange ladder waar je geen treetje op kunt overslaan.