DELFT
tel. 015-2132548

DVC-ONA 0-4

Het voelde een beetje vreemd aan om niet de voor mij in de loop der jaren steeds hoger lijkende instap naar de bus te hoeven maken op weg naar een uitwedstrijd van ONA, maar comfortabel vervoerd te worden, in de gastvrije auto van mijn vrienden Martin en Carla van der Horst.

De reis ging naar de Delftse voetballaan, de Brassers kader, Het Voetbalhart van Delft. De tegenstander deze keer DVC opgericht in 1908. Dus evenals ONA een oudje.

Ook hier, evenals bij ONA, een verlangen naar hoger voetbalsferen. Beiden de eerste vier wedstrijden gewonnen. Dus de winnaar van deze confrontatie ging voorlopig goede zaken doen.

De omgeving rond de wedstrijd vrijwel hetzelfde. Beiden, een door omstandigheden afwezig bestuur. Beiden vrij veel invallers. ONA miste onder meer Azziz Bouzatti en Jaouad Essanoussi.

De wedstrijd onder leiding van de rustige scheidsrechter B Knaapen, met scherpe ogen en matig loopvermogen, die zijn club grensrechters veelal volgde. Dit leidde nog wel eens tot onverwachts vlagvertoon. Maar de wedstrijd werd er niet echt door beïnvloed.

De opstelling was 1-4-3- met Max Sluijter in de goal. Mike Zielhorst, Mick van de Kaa, aanvoerder Joeri Terlouw en Nordine Fouthoui als verdediging, Ihab Hamdoeni, Revolino Jangga en Georgino Petrides middenveld en Rachid Akkabouz en Jeffry Velberg en Mark Meewezen aanval. De bank werd warmgehouden door Senna Nagelhout, Jonas Ernst, Yassin Jacoubi, Julian van Houwelingen en Lucas Spoormaker en Daley Starreveld

ONA was in de eerste helft heer en meester. DVC werd opgesloten op eigen helft. Maar het aanvalsspel was in het begin niet erg inventief. De buitenspelers werden wel vrijgespeeld maar de voorzetten belandden in de menigte in het doelgebied waar de lange verdedigers gesteund door een goede keeper menig bal wegwerkten. Gelukkig brak aanvoerder Joeri met een harde kopbal na een knappe voorzet van Mark  de ban en het was 1-0. Na twintig minuten belegering en vele vrije trappen, nam Mick  (goed spelend ) er eentje waar de keeper geen raad mee wist. 2-0. En rond de 40ste minuut kreeg, na een aanslag op Mike, Georgos een vrije trap. Vanaf 25 meter van het doel gelanceerd, sloeg de granaat in, 3-0. Eigenlijk was de wedstrijd toen al gespeeld. Een paar stuiptrekkingen van DVC werden attent behandeld door Max S.

In de tweede helft werd de wedstrijd een beetje slaapverwekkend.. De laatste twintig minuten wisselde trainer Syl Hageman er lustig op los. Dat leverde nog een prachtig slotakkoord op. De in het veld gekomen junior Jonas Ernst, liet zien dat hij goed voetballen kan. En hij kreeg zijn beloning met het scoren van de vierde goal. De eindstand 4-0.

Alleen de top van de ranglijst. Na vijf wedstrijden. Prachtig. Maar de weg is nog lang en de verhalen over de kracht van Quick en ESDO borrelen op en de mensen van Buytenpark schijnen scherpe tongen te hebben. En…en….en….

Voorlopig hebben we vijf prettige wedstrijden gespeeld en geen wanklank gehoord.

Lekker trainen deze week en een goeie wekker kopen. Want te laat komen op de training of op wedstrijddag betekent balen op de bank. We kennen SYL een beetje.