ONA 1 - NOCKralingen 1 (een combinatie van acht Rotterdamse verenigingen): 5-0.

Scheidsrechter

Stelt, G. van der

Na een avondje Mark Rutte op TV (onze minister-president voor politiek niet geïnteresseerden) waarin ik geleerd heb dat ja en nee eigenlijk dezelfde  betekenis hebben in de politiek en dat je daar heel ver mee kunt komen, dacht ik: ”Gelukkig kan ik de avond positief afsluiten in het Utopia van ONA”.

Seizoensopening:

De sfeer was nerveus gespannen. Terug in de derde klasse, een tegenstander die stevig geïnvesteerd zou hebben in nieuwe spelers en een reputatie had er nog al stevig in te gaan. Wij met een ploeg met  een paar nieuwelingen, waar we hoge verwachtingen van hebben. Dat kon een clash worden. De hoop was dat scheidsrechter Van der Stelt  de lijnen duidelijk zou trekken, want als het van die op het veld zou moeten aankomen, kon dat een probleem  zijn.

Gelukkig was het begin goed met de 2-0 overwinning van ONA 2 (voor het eerst onder de leiding van Sonny en Chris) op Woerden 3. Rechtsback Colla brak de wedstrijd open met zijn fraaie eerste doelpunt ooit en aanvoerder Maurits maakte op zijn bekende wijze het karwei af 2-0.

Nu een nog. Na het beginsignaal van de scheids (een goeie gelukkig) deed ONA direct wat trainer Theo gezegd had: tegenstander vast zetten en vol op de aanval. Er kwamen kansen maar de eindpass was te slordig. We lieten NOCKralingen, een hardwerkende fysiek stevige ploeg die het duel niet schuwde, in de wedstrijd komen. Gelukkig stuurde Soufian Ch, elegant spelend, een vrije trap naar de  goed doorzettende Jeffrey H en de 1-0 bracht rust in de ploeg. Toch drong NOCKralingen aan en gooide er nog wat meer fysiek in en Erik van der L, rustig en betrouwbaar, moest schoten van de ervaren, gelukkig wat traag opererende, spits blokkeren. Het meeste gevaar kwam nog van voorstopper Richard K die een bal uit een corner wegkopte en Erik tot een spectaculaire redding dwong. Samen met Syl H (soeverein) zorgde hij overigens voor een degelijk centrum, dat de goede aanvallers van NOCKralingen vrijwel geen kans gaf. Vlak voor rust kwam de verdiende 2-0. Damian, die een wat bleke wedstrijd speelde, onderschepte de bal op het middenveld via Milo M (die goed in zijn taak speelde vanmiddag) bij Youssef Z, vandaar ging de bal fraai naar Soufian en die scoorde. Voor de rust gebeurde er behalve een in eerste instantie ernstig ogend koppen-tegen-elkaar-incident, waar Richard even groggy bij bleef liggen, niet veel meer.

In de kleedkamer was het rustig. Besloten werd niet op de provocaties van de tegenstanders in te gaan en weer net als voor de rust te beginnen. Even als zo vaak vorig seizoen was de wedstrijd in vijf minuten beslist. Na een aantal minuten met loze schermutselingen braken de dolle vijf minuten van Mark Meewezen (niet aangeslagen door een ingeslikte betaalpas) aan. Na een gevecht op het middenveld waarbij Mike D (hard werkend en onpasseerbaar) en Damian betrokken waren werd Mark  gelanceerd, een snelle rush naar de goal en een schitterend schot in de verre hoek: 3-0. Even later weer een rush twee grove tackles ontwijkend weer recht naar de goal. Binnen de 16 onderuit geschopt. Penalty. Jaouad E nam hem. Zakelijk 4-0. Wedstrijd gespeeld. Even later dacht Jaouad: “één is leuk, twee is leuker”. Hij deed een greep in zijn goocheldoos en kwam met ‘de-truc-op-de-achterlijn’, drie spelers voorbij en scoorde uit een onmogelijke hoek: 5-0. NOCKralingen was rijp voor de slacht, maar het kwam er niet meer van. NOCKralingen ging vol op de aanval alles lag achter open. Na een aanslag op Jeffrey kwam Kevin de J, de  blonde Viking, en met hem kwamen nieuwe kansen. Zijn vizier lag helaas nog thuis. Salah H kwam voor Mark en maakte zijn rushes. Of het iets te maken had met het kratje van Jerry weet ik niet, maar het bleef 5-0. Dik verdiend, maar geen garantie voor de toekomst. Maar….. De eerste klap was wel een daalder waard.