Ammerstol 1 – ONA 1: 2-6 - Soms moet je je niet laten verblinden door de uitslag, maar wel blij zijn met het resultaat.

Ammerstol 1 (zon)

2 - 6

Mannen zondag, 1, 3e klasse C

11 september 2016 14:00

Scheidsrechter

Groenen, F.

Uit naar Ammerstol. Een dorp met stadsrechten en vroeger veel zalmvissers. Roerige rode mensen. Beter bekend als Moskou aan de Lek.

Een dorp met een bewogen verleden, waar het voetbal in 1932 tussen de zalmen geboren werd. Ploegen met veel vechtlust en vorig jaar met ons gepromoveerd. Afgedroogd in de eerste wedstrijd dit seizoen, maar thuis altijd lastig en op eerherstel uit

ONA begon zoals trainer Theo het graag heeft. Vol op de aanval. Aardig samenspel en veel druk. Na vier minuten een corner. Youssef  Z scherp voor de goal en Jaouad E  gebruikt voor de verandering zijn hoofd een keer: 0-1  Het elftal zette aanval na aanval op en belegerde de goal van   Ammerstol met volgens de krant: ”Tiki-Taka”-voetbal. Voorlopig zonder resultaat. Tot Syl  “Daphne” Pascal Schouten de diepte instuurde, die met een hijgende Ammerstol-verdediging achter zich aan naar het doel sprintte en 0-2 scoorde. Het ging te gemakkelijk en ONA werd slordiger en slordiger. Ammerstol kreeg ook kansen en kwam in de wedstrijd. Het is te hopen dat dit geen gewoonte gaat worden, want  dan wordt het een seizoen dat niet gaat brengen wat we ervan hopen. Soufian CH bleef nog het beste bij de les en scoorde 0-3. De wedstrijd leek gelopen, maar het stug doorvechtend Ammerstol kwam op 3-1. RUST.

In de rust sprak de trainer duidelijke taal. Youssef Z had het best geluisterd en scoorde snel na de hervatting 1-4. Weer zakte ONA wat weg. En een misverstand tussen Mark Z en keeper Erik van der L (Erik had misschien wat duidelijker moeten coachen) leverde 2-4 op. Gelukkig zette ONA het gas er weer op en uiteindelijk zorgden Joussef en Jaouad voor een fraaie 2-6 eindstand. We speelden zonder bruidegom Jeffrey (proficiat), strateeg Richard K en de geblesseerde Mark M. De selectie is breed dit jaar. Khalid K speelde nu eens linksbuiten (kan ie dus ook) en Youness B maakte zijn debuut in de rust voor Damian van V. Conclusie: ”Tevreden met het resultaat, de uitvoering kan beter”.

JANO (Na een ongelukkige struikelpartij niet in staat om bij de wedstrijd te zijn. Mijn bronnen voor het verslag kan ik zoals U zult begrijpen niet onthullen).