ONA 1 – ESTO 1: 2-0 Van Eendrachtig Strijden Tot Overwinning tot Eendrachtig Strijden Tot Overgave.

2 - 0

ESTO 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 3e klasse C

18 september 2016 14:00

Scheidsrechter

Bierman, D.

ONA 1 – ESTO 1: 2-0       Van Eendrachtig Strijden Tot Overwinning tot Eendrachtig Strijden Tot Overgave. De triomf van de zakelijkheid.

Het was een voorbereiding met nogal wat haken en ogen. Feyenoordgangers (viel mee), terugkomen van vakantie (ja waarachtig), ergere en minder erge pijntjes  (Jan Tol en Eric Heeze maakten overuren! Dat kan soms ook gelukkig). Maar een stond een elftal. Met Jaouad E, niet okselfris na een liesblessure bij Watergras.

Er waren een paar positie wisselingen. Khalid K startte als rechtsback en Jeffrey H op het middenveld, van positie wisselend met Jaouad, die de spits werd. Richard K was terug. Mark M tobt nog met rug en hamstring.

Het begon volgens het normale ONA recept. Druk zetten en afjagen. Maar er viel niet veel af te jagen. Het sportief spelend ESTO vocht voor elke meter grond en hield ONA voorlopig weg van de goal. ONA bleef aanvallen kreeg wat kansjes maar verder kwam het niet. Verdedigend had ONA geen problemen: Mike D speelde sober en het centrale duo Richard K en Syl H vormde een rustig regerend koningskoppel. Khalid K en Milo M deden wat ze moesten doen en Keeper Eric van der L had weinig tot geen moeilijke problemen op te lossen. Toen de doelpunten voorlopig uitbleven gaf dat toch rust.

Tot de rust bleef de situatie ongewijzigd. Het was  een strijd tussen twee degelijk spelende elftallen. Niet goed, niet slecht. De jonge scheidsrechter viel niet op, dus floot uitstekend.

In de rust was er niet veel te zeggen. Theo liet Jeffrey en Jaouad van positie wisselen en sprak profetisch: ”Dit houden ze geen hele wedstrijd vol. Beheerst doorspelen, druk houden en de doelpunten komen.”

Het duurde een flink tijdje voor de voorspelling uit kwam. ONA bleef gegroepeerd spelen. Verhoogde het tempo wat en liet op het middenveld de bal rondgaan. Na een kwartier kwam Youness B voor Jaouad, die toch wel klachten had. (Een middel om  risico op verergering van de blessure te voorkomen).

Soufian CH ging wat meer zwerven. Youssef Z zwierf al (deze wedstrijd was het functioneel. Hij speelde goed.) Hij gaf een zeer slimme steekbal op de naar links uitgeweken Soufian. En Soufian rondde fraai af 1-O. De vreugde was groot, de ban gebroken.

Het was de 70ste minuut. Nu score uitbreiden. ONA ging niet hangen maar bleef door drukken. Het pleit voor het zeer gedisciplineerd spelende ESTO dat het tot vijf minuten voor tijd duurde voor de beslissing echt viel. Er ontstond een wat rommelige situatie. De ESTO keeper was uit zijn goal de bal werd richting middenveld gespeeld en Youssef (ook daar aanwezig) schoot de bal van afstand in: 2-0.

De wedstrijd was beslist. Een zakelijke overwinning, dat als team bleef spelen en niet in individuele acties uit elkaar viel. Samen met HOV aan kop. Beste doelgemiddelde. Een lekker competitie begin.

Volgende week uit tegen Vreeswijk. Een team wel om te vrezen, maar niet om voor te wijken. We zullen zien. Ik hoop met eigen ogen deze keer. Verslagen van horen zeggen maken is vermakelijk maar niet echt leuk.