Vreeswijk 1 – ONA 1: 1-5 (Blij met het resultaat. Niet blij met de wedstrijd.)

Mannen zondag, 1, 3e klasse C

25 september 2016 14:00

Scheidsrechter

Henneveld, J.J.

De enige echt tevreden man in Vreeswijk was Theo van Eck. Zijn eerste en tweede van ONA hadden ruim gewonnen (1-5) en hij had zijn rentree na jaren bij GSV opgeluisterd met een benauwde zege op ONA 6. Zijn dag kon niet meer stuk. Als hij morgenochtend met de stijfheid door heel zijn lichaam naar zijn auto strompelt, ziet het er waarschijnlijk anders uit. Maar vandaag is vandaag.

Tjonge tjonge was is dat een stugge ploeg, dat Vreeswijk. Inzet van de eerste tot de laatste minuut. Niet vies van een forse overtreding. Een paar goede spelers. Een aan de mogelijkheden aangepaste tactiek, een keeper die moeite had met zijn agressie regulatie.

De scheidsrechter, een oude bekende, floot de eerste helft goed. De tweede helft raakte hij het spoor een beetje bijster. Aan de ene kant een beetje te tolerant aan de andere kant pietluttig. Ik moet zeggen dat de spelers het hem niet gemakkelijk maakten. De irritatie nam toe en de ONA gewoonte van te veel praten koste wat geel. Het verbaal geweld van de bank van Vreeswijk was tenenkrommend. Zo houd je geen scheidsrechters over op de duur.

De wedstrijd. Want daar moet het over gaan. De opdracht was haal de lange bal van het centrale duo eruit, want de snelle en vaardige buitenspelers zijn levensgevaarlijk en elke bal vanuit het centrum komt aan. In het begin van de wedstrijd speelden we dus wat behoudender dan normaal. Het plan was goed, de uitvoering deugde in het begin niet. Er ontstonden een paar gevaarlijke situaties voor het doel van Erik en na tien minuten was het na een serie misverstanden 1-0 voor Vreeswijk.

Langzamerhand viel het kwartje en begonnen we aan aanvallen te denken. Pascal S, de eerste helft, ongrijpbaar, zonder te scoren,  kwam twee maal allen voor de keeper. Een schitterende snelle combinatie Pascal-Youssef Z bracht de bal bij Jeffrey H, die koel scoorde. We waren een half uur onderweg. ONA was ineens de baas op het veld. Een combinatie door het midden van Soufian Ch (wat een rust, wat een overzicht) en Jeffrey eindigde bij Jaouad E en die wist er wel raad mee: 1-2. 3 Minuten later had ONA de wedstrijd al bijna kunnen beslissen: Jaouad werd omver gekegeld in het strafschop gebied, maar de strafschop werd door Jeffrey gemist. Vreeswijk viel aan, onze goed spelende defensie onderschepte de bal. Pascal  speelde op briljante wijze drie man uit en gaf Jaouad de bal op een presenteerblaadje:1-3. Het was de laatste geslaagde actie van Pascal. Hij had al veel aanslagen op de benen te verduren gehad (de verdedigers waren steeds te laat), de laatste duw die hij kreeg kostte hem een enkelband (zoals in het ziekenhuis bleek). Zulke spelers verdienen echt meer bescherming. Youness B (viel weer goed in) kwam voor hem in de plaats. Jaouad schoof door. Rust.

De voorspelling in de kleedkamer, dat Vreeswijk vol in de aanval zou gaan in het begin van de tweede helft, kwam uit. We kwamen onder druk te staan, maar de firma Hageman-Koekebakker (de naam voor een betrouwbaar accountantskantoor) hield samen met Damian v V (weer eens echt goed spelend ), een met zijn achillespezen tobbende Milo M en een zwoegende Mike D de zaak aardig dicht. Bij de dode spelmomenten (er waren nogal wat goed ingeschoten vrije trappen en corners) moest keeper Erik vd L vol aan de bak. Hij was geprikkeld en echt onpasseerbaar. Een lust om te zien. Het was tijd voor de 1-4 om rust te creëren. De Youssef momenten braken aan. Damian onderbrak een aanval, Soufian plaatst op Youssef, die tovert wat en scoort: 1-4. Jaouad die weer last kreeg van de lies werd uit zijn lijden verlost en Dylian M gaat spelen. Na drie minuten wordt hij door Mike weggestuurd, gaat alleen op de keeper af, de vlag is natuurlijk omhoog voor buitenspel (het was echt zo dit keer), hij scoort na het fluitsignaal en oogst geel. (bedankt Chris en Sonny voor het betalen ervan, dat is team spirit). Vreeswijk weet niet van ophouden, een onbegrijpelijke vrije trap op de rand van de 16 (Erik zou tijdrekken) wordt keihard ingeschoten en door Erik even hard uit de hoek geranseld. Milo wordt na een aanslag naar de kant gehaald. Mike Z maakt de wedstrijd af. Youssef denkt: ”Lekker dat scoren” en rond een pass van Youness op elegante wijze af: 1-5. De wedstrijd eindigt met een dissonant. Richard verstapte zich bij een harde charge en moet naar de kant. De dader maakt in het oog van de scheidsrechter een trappende beweging en krijgt rood. Opstand der horden volgt. Een krijsende bank. Tijd om af te fluiten. Een verdiende overwinning. De sfeer kon beter. De wedstrijd ook. De punten tellen. We staan twee punten los. Volgende week PVC thuis. De vele meegekomen ONA-mensen (worden we blij van) hebben weer wat te melden aan het thuisfront. (Het was goed weer eens met eigen ogen te kunnen kijken. Na de bloemen en de fruitmand,(Dank) vond ik dat ik niet langer weg mocht blijven.