Stolwijk 1 - ONA 1: 5-4 (hoogmoed komt voor de val)

Mannen zondag, 1, 3e klasse C

9 oktober 2016 14:00

Scheidsrechter

Ozkulluk, H.

We dachten als we van Stolwijk winnen komt de eerste periodetitel dicht bij. We wisten ook dat het bij Stolwijk traditiegetrouw altijd moeilijk is voor ONA. We hadden de laatste wedstrijden pas in de tweede helft met hard werken naar onze hand kunnen zetten. We wisten dat onze spielmacher Soufian half geblesseerd op de bank zat. En toch…………

Theo had gezegd: “We gaan ons eigen spel spelen. We zetten vol druk, dan krijgt hun gevaarlijke aanvalslinie weinig ballen en dus kansen en wij gebruiken onze aanvalskracht. Doe een goede warming up. En kijk uit.

We reden naar Stolwijk. De zon scheen. Het was prima voetbal weer. De warming up. Stolwijk was al voor half twee energiek aan het werk. ONA kwam rustig keuvelen over de resultaten van Watergras en Floreant in groepjes het veld op en kwam langzaam op gang. In mijn aantekeningen staat : “Het was een gezapige warming up”.

Mike D was (hoe bestaat het) zijn polsbrace vergeten en de scheidsrechter bezorgde ONA (in navolging van  de scheids in de finale om het WK in Argentinië in 1978 ook een brace incident. De brace door Eric Heeze verzorgt en goedgekeurd door de vereniging van huisvrouwen mocht in tegenstelling tot bij vele wedstrijden ervoor, wegens gevaar voor de medemens niet gedragen worden. Een redelijk unieke beslissing.

De wedstrijd begon en ONA viel waarachtig de eerste vijf minuten fel aan met een paar redelijke kansen. Vooral Pascal S, die een berenwedstrijd speelde, roerde zich stevig. De scheids die echt niet slecht floot, begon een beetje te flink. Mike kreeg heel snel geel bij zijn eerste overtreding, die echt niet ernstig was. Even later kreeg Richard K een wel verdiende gele kaart. Karim S zei: “Nou kan hij niet anders meer, het wordt een kaartenfestival”. Maar het liep gelukkig anders. Toch bepaalden deze beslissingen ongewild gedeeltelijk het eindresultaat.

Na de geweldige eerste vijf minuten was het over voor ONA. Niemand hield zich meer aan zijn taak. Stolwijk denderde over ons middenveld heen, goed spelend. De nummers 7 en 10 kregen alle vrijheid, die ze niet hadden mogen krijgen. Het was zoals keeper Erik zei een complete chaos voor zijn doel. Hij verrichtte een paar knappe reddingen maar na twintig minuten was een goed schot na een scherpe voorzet, ook hem de machtig: 1-0. En het werd nog erger. De middenvelders hadden een verrekijker nodig om hun man in de gaten te houden en waren dus nooit op tijd waar ze wezen moesten. En om het nog erger te maken gingen ze elkaar helpen: Mike trok een doorbrekende tegenstander, niet zijn man, in het strafschopgebied onderuit, met als gevolg, penalty en tweede geel dus rood. En even later 2-0. Somberheid alom. Tot Pascal door Youness  B (een van zijn weinige goede daden vandaag), gelanceerd werd, iedereen eruit sprintte en met een schot van ver scoorde: 2-1. Met enige hoop, geboren uit ellende, speelden we verder. Nu tot de rust zo houden en dan de ploeg reshuffelen. Het mocht niet zo zijn. Slecht verdedigen was de aanleiding voor 3-1 in het rustsignaal.

Trainer Theo analyseerde de eerst helft kort en krachtig en kondigde zijn maatregelen aan, Youness werd vervangen door Khalid K en Soufian CH ging het proberen voor Richard K (niet in de gebruikelijke vorm en geel op zak), Damian werd voorstopper en Khalid rechtsback. De opdracht was: “Fel op de man en nu doen wat we tot nu toe verzuimd hebben”.

En waarachtig ONA nam het spel in handen. Met tien man creëerden men een veldoverwicht. SYL ging een op een spelen en deed ook dit voortreffelijk. Hij was de enige die recht overeind bleef vandaag in de verdediging. De lijdensbeker was nog niet leeg helaas. We misten een handje kansen en Stolwijk kwam er weer eens een keertje uit en scoorde na een snelle aanval. Het was 25 minuten voor tijd. 4-1. Dus wedstrijd gespeeld?. Oh nee. Drie minuten later was het 4-3. Soufian rondde een goede vooractie van Pascal doeltreffend af (4-2) en de weer flitsend dribbelende Jaouad E werd onderuit gehaald in de 16 meter en schoot zelf de penalty raak: 4-3. Stolwijk was het even helemaal kwijt. Danny H kwam voor Milo en ging in de punt spelen. We kregen kans op kans maar waren te slordig. Jeffrey H, die niet zijn beste wedstrijd speelde, verspeelde de net onderschepte bal, door het te mooi te willen doen en het was 5-3. Tien minuten voor tijd. Over nu? Nee even later frommelde een hinkende Soufian de bal tussen vele benen door in het doel: 5-4. ONA bleef vechten twee minuten voor tijd maakte Jaouad zich na een pass van Youssef Z fantastisch vrij maar zijn harde schot ging net over. Het bleef 5-4. Een verdiende nederlaag tegen een goed spelend Stolwijk dat de wedstrijd door een goede eerste helft won.

Dag periode titel? Nee, we staan nog bovenaan, samen met PVCV uit Vleuten. En laat die ploeg nu uitgerekend volgende week op bezoek komen. Dat gaat wat worden. Als we tenminste wat geleerd hebben van vandaag. Toegangskaarten vanaf morgen in de voorverkoop. Laten we hopen.