ONA 1 – Gouderak 1: 3-1 Nuttige zege. Geen glorieuze. De tweede helft moest het weer doen.

3 - 1

Gouderak 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 3e klasse C

27 november 2016 14:00

Scheidsrechter

Dijk, K. van

Bij de voorwedstrijd, de kraker ONA 6-Groeneweg 4, was het druk. ONA 6 behaalde in een cleane, niet door geweldsincidenten verstoorde wedstrijd een goede 3-2 overwinning.

Bij de match van de koploper tegen laagvlieger Gouderak, kwam de publieke belangstelling ondanks de aantrekkelijke bezetting van de kassa, moeilijk op gang. Maar er waren genoeg toeschouwers om naar je beste vermogen te spelen.

Althans dat dachten we. Wat de hoofdmacht tijdens de eerste helft liet zien was tranentrekkend. Gouderak, een ploeg van goede wil en beperkt vermogen, had op sommigen momenten zelfs het overwicht en kreeg zelfs, na een slippertje van aanvoerder Sylvester H (zelfs hij deelde in de malaise) en goede kans op 0-1. De aanvaller van Gouderak geloofde er niet in dat sprookjes soms werkelijkheid worden en miste royaal. Toen ONA na ongeveer twintig minuten voor het eerst voor de vijandelijke goal verscheen had het ook geen geluk. Een schot van Jaouad E verdween via paal en lat weer uit het doel. En bij twee andere schoten had keeper er goed het oog in. Twee corners werden richting hemel gekopt. En dat was alles de eerste helft. Hebben-spelen was de opdracht. Dribbelen-vastlopen was de praktijk bij velen. Blijf uit duels zei trainer Theo, voetbal je erdoor. Wij moeten nu het spel maken. We maakten niks. We deden maar wat. Werkten wel, maar met het voetbalverstand op nul.

In de rust moest er echt ingegrepen worden. De bank zat vol “een keer per week getraind hebbenden”, dus er viel wat te kiezen. Pascal S kwam voor Danny H en voor Quinten van S, voor wie het moeilijk spelen was als 16 jarige in een slecht draaiend elftal, kwam de ervaren Khalid K.

De opdrachten werden nog een keer doorgenomen en het kwartje viel. De invallers brachten meer snelheid in het spel en de vertrouwde opstelling met drie spitsen werkte. Direct na rust een snelle aanval en een kopbal van Jeffrey, die weer iets terug heeft van zijn scherpte van het begin van het seizoen, werd overgetikt. Aanval op aanval volgde. Gouderak verdedigde met leeuwenmoed en kreeg overal nog een toevallige voet tussen, maar het eerste doelpunt moest vallen. Een combinatie tussen Pascal en Jaouad, eindigde bij Youssef en het was met een droog schot: 1-0. Het hek was van de dam en vijf minuten later speelde Maurits G, Jeffrey vrij en die schoot ouderwets hard in: 2-0  Even na dit hoogtepuntje werd Maurits vervangen door Stefan D. Jaouad kreeg last van zijn hamstrings en werd, nadat hij een van de keeper terugspringende bal, na een Youssef –Jeffrey-combinatie, met een volley ingeschoten had (3-0), uit voorzorg door Theo uit het veld gehaald. Gouderak kreeg enige minuten voor tijd nog de beloning voor het dapper doorvechten. Na een misverstand in de verdediging (een gevalletje van wie-dekt-wie) schoot een aanvaller de bal onhoudbaar voor Erik in de verre hoek: 3-1.

Enige minuten later floot de goed fluitende scheidsrechter voor het einde. 3-1. ONA won met een solide spelende verdediging (Richard!), een wisselvallig presterend middenveld en een onberekenbare aanval, verdiend de wedstrijd in de tweede helft. Het eerste paneel van het drieluik is klaar, maar er zal nog hard gebuffeld moeten worden voor de winterstop. De discipline om, hoe dan ook, twee keer per week te trainen helpt daar wel bij denken we. Want als alle blessures genezen zijn wordt het echt dringen op da bank.