NOC Kralingen 1 - ONA 1: 2-3 Een te zuinige overwinning, maar dik verdiend.

Mannen zondag, 1, 3e klasse C

29 januari 2017 14:30

Scheidsrechter

Jung, J.W.

De meest spannende periode van deze zondag lag voor de wedstrijd. De gebroeders Degenkamp raakten na een pitstop in een benzinestation geïsoleerd van de rest van de groep. Het vervelende was dat de wedstrijdkleding mee zwierf. Het liep tegen twee uur en de rest van de groep zat kou te lijden in de warmtehemden van Karim. Toen ze uiteindelijk arriveerden, waren er weinig mensen echt blij met hen. De warming up was verstoord, de trainer en de staf ook.

De tegenstander, een fraai boeket mannen, geplukt uit de multiculturele samenleving begon met veel zelfvertrouwen aan de wedstrijd. Ze waren thuis nog ongeslagen (slechts een gelijkspel, de rest gewonnen), waarom zou het sprookje zich niet voortzetten?

ONA begon gretig maar slordig, de oude kwaal. NOC leunde wat achterover. Ging er stevig in en toonde snel hun, wat later bleek, enige kwaliteit: de snelle omschakeling. Kevin werd in de eerste minuut in het strafschopgebied geveld, maar de scheids die erg lankmoedig was, liet het bij een vrije trap buiten de 16. Overgeschoten. ONA kreeg kansen maar had het vizier niet op scherp. Na een kwartier werd een inspeelpass van Syl, die weer fraaie staaltjes techniek liet zien, onderschept. De verdediging dacht we gaan gezellig met SYL mee en de counter kwam. Het leek dat Maik Z de meubelen nog zou redden, maar een afstuitend schot kwam voor de voeten van een NOC- middenvelder, die van dichtbij EriK passeerde: 1-0. Dit was koren op de molen van NOC. Ze hielden veel mensen achter de bal. Profiteerden met veel overtredingen van de niet kinderachtige scheidsrechter, met een matig loop vermogen, en werden op tijd gesteund door de in de ogen van de ONA-bank grensrechter van het type: ”De spits bewoog. Vlag omhoog.”

ONA bleef drukken en ging beter en feller spelen. Jaouad El Y, wat aarzelend begonnen, (hij had een directe tegenstander met een agressie probleem) kwam er beter in en creëerde een paar gevaarlijke situaties voor de goal van NOC. De gedreven spelende Maurits en de slim spelende Jeffrey H, hadden pech met schoten. Een goal kon niet uitblijven. Khalid K (goed spelend) vocht zich vrij op rechts en gaf een voorzet op maat, Jaouad E torende boven alles uit en kopte de bal achter de keeper: 1-1.  ONA was de baas op het veld, maar voor de rust werd er niet meer gescoord.

In de rust drong trainer Theo aan op rust aan de bal en het door zuiver passen verhinderen van counters.

Na rust combineerde ONA lustig door, slechts gestoord door de vrolijk door vlaggende grens.  Enige ‘”grensincidentjes” later, lanceerde Syl indirect Jeffrey, die de bal fraai controleerde en via de keeper scoorde 1-2. Nu lopen ze eroverheen dacht de bank. De middenvelders met Soufian Ch aan het hoofd combineerden goed, maar zoals in de thuis wedstrijd liep het niet. In tegendeel. Er kwam weer eens een bal op de ONA-helft. Er werd een vrije trap tegen de achterlijn weggegeven. De bal kwam voor. Iemand riep: “raken”. Syl raakte de bal ongelukkig. Hij kwam voor de voet van een tegenstander en die haalde hard uit. Mike D raakte hem nog even en Erik was kansloos: 2-2.

Nu doorpakken mannen schreeuwde de aanvoerder van NOC. Nu dat deed ONA nog geen vijfminuten later. Jeffrey kreeg van Jaouad E de bal en die bood Kevin een kans. Kevin,die veel te weinig in het spel betrokken werd, maar alles wat hij moest doen goed deed, scoorde naar wat later bleek de winnende goal. Mitch D verving de licht geblesseerde Maik H. en Youssef Z, die buitenshuis bleef slapen en zijn tandenborstel niet kon vinden en zo te laat kwam en uit de basis opstelling verdween, verving Kevin de J (de matchwinner). NOC zette een vierde aanvaller in. Jaouad E ook niet okselfris meer, zakte was meer terug (kan die ook). Echt druk werd het niet voor ERIK want de broeders Degenkamp (Mike scoorde een 9) isoleerden elke tegenstander en van samenhang was geen sprake meer.

Het bleef 2-3. 2-5 had de verhoudingen beter weer gegeven, maar we zijn met drie punten begonnen in de tweede helft van dit seizoen. 40 wedstrijden aan het hoofd van de ranglijst. Best aardig. We moeten de reeks nog maar een poosje voortzetten vindt U niet? Maar het gaat niet vanzelf. Werken is het devies