PVC 1 – ONA 1: 1-3: En de zon schijnt weer in de Korte Akkeren.

Mannen zondag, 1, 3e klasse C

26 maart 2017 14:00

Scheidsrechter

Thomas, W.

Na de nederlaag van vorige week tegen STOLWIJK is de situatie voor onze selectie ineens een stuk slechter geworden. Op doelsaldo hebben we de kop nog , maar PVCV komt langszij en PVC staat dreigend op twee punten en daarachter vormt zich een peloton clubs op 4 tm 6 punten achterstand. Er is wek aan de winkel zeiden we tegen elkaar. Succes in de wedstrijd tegen PVC is wel zeer gewenst. Het elftal kampt met een behoorlijke kaartenlast en het aantal afwezigen is groot voor zondag. Een goede startopstelling is nog wel te maken, maar de bank zou wel heel onervaren worden. Gelukkig vond Theo in de bezemkast nog een enthousiaste veteraan, die wel als het nodig was het veld in wilde. De zoveelste rentree van onze Heintje Davids, Chris L, in de selectie.

Vergezeld door een grote schare trouwe ONA supporters ging ONA naar Utrecht. Een goed kunstgrasveld en een degelijk spelende tegenstander, PVC.

Toen ik radio Gouwestand aanzette, hoorde ik tot mijn verdriet dat er geen direct verslag van de match zou zijn. Maar wel berichtgeving zou komen. Toen ik na een tiental minuten de stem van onze Gert van S hoorde was ik helemaal blij, want ONA stond met 0-1 voor. Na een fraaie combinatie tussen de met veel dreiging spelende Jaouad Y en de bewegelijke Youssef Z kwam de bal bij de naar later bleek man van de wedstrijd Jaouad E. die van 20 meter laag in de hoek schoot. Dit was een lekker begin. ONA speelde haar bekende tiki taka spelletje en PVC had het eerste half uur niets in te brengen. Helaas werd Pascal S, die licht geblesseerd aan de wedstrijd begon weer een paar maal flink aangepakt. De jonge best redelijk fluitende scheidsrechter vond het geen gele kaart waard. Hij zag in de loop van de zeker niet onsportieve wedstrijd in het vervolg wel kans om tien gele kaarten te geven. Rijkelijk veel in een rustig verlopen duel. Helaas was aanvoerder Syl H een van de slachtoffers van zijn prentendrang en die missen we dus weer een wedstrijd. Tegen de rust kwam PVC wat meer opzetten maar een zeer goede Khalid B en een goed spelende en coachende Richard K die en verdedigde en de verbinding met het middenveld verzorgde, goed gesteund door de herrezen Maik Z en de gecontroleerd spelende SYL H en iet te vergeten doelman Erik er achter, kregen het niet echt moeilijk. De rust kwam met 0-1.

Direct na de rust belandde een via ons oliemannetje Maurits op gezette aanval voor de tweede goal. De laatste man en de keeper liepen tegen elkaar op en Jaouad E kon intikken: 0-2.

De wedstrijd leek hoe vroeg ook in de tweede helft gespeeld. Maar ONA was even niet bij de les en uit een rommelige situatie kon PVC scoren: 1-2. ONA bleef rustig spelen en bleef baas op het veld. Twintig minuten voor tijd ging Pascal er hinkend af en kwam Chris L terug van zijn voetbalpensioen. Een beetje roestig hier en daar, maar aanwezig. Tien minuten voor tijd een combinatie tussen Jeffrey en Jaouad E. De pass ging naar Jaouad Y en die scoorde fraai: 1-3. PVC kreeg nog rood en kon geen vuist meer maken. Dit werd de eindstand.

Een goede dik verdiende overwinning en PVC op vijf punten. Stolwijk won, als kers op de taart ook nog met 3-0 van PVCV! De concurrentie staat weer minimaal op drie punten. We zijn weer alleen koploper. Nu vasthouden mensen. Het moet kunnen zou je bijna zeggen. Maar Parijs is nog ver.