Sponsors

ONA 1 – Bodegraven 1: 3-0. Een verwachte overwinning, die onverwacht vijf punten oplevert.

ONA 1 (zon)

3 - 0

Bodegraven 1 (zon)

Competitie

Mannen zondag, 1, 3e klasse C

Datum

2 april 2017 14:00

Scheidsrechter

Hoek, W.

Accommodatie

Sportpark Escamp I GSC ESDO
Hengelolaan 600
2544GJ
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3311094

Een zonovergoten dag. Vrij veel toeschouwers langs de lijn. Dit ondanks de klassieker, waaraan ik maar even niet wel denken. Een waarop het begrip door het ijs gaan een nieuwe dimensie kreeg.

Maar ter zake. Een gehavend ONA, met een paar opgelapte spelers in de basis en een veteraan op de linksbuiten plaats. Tegen een Bodegraven dat meer goede wil dan talent in de gelederen had. Met als enig wapen Willem Dekker, die ONA kent als zijn broekzak, op de bank. Bodegraven speelde met twee spitsen en ONA, dat kwam goed uit nu Syl er niet was, in een drie-vier-drie-opstelling.

Khalid, Richard K en Maik Z vormden met succes de laatste linie, Stefan D, Soufian Ch en de neven Jaouad el J en jaouad E waren het middenrif van de ploeg. Linksbuiten Chris L, spits Jeffrey H en linksbuiten Pascal S waren het aanvalstrio. Theo had tocht wel een aardige ploeg in elkaar gespijkerd.

De wedstrijd begon een kwartier te laat omdat de goed fluitende scheidsrechter Hoek, zich verkeken had op de belangstelling voor een voetbalwedstrijdje in Amsterdam (Is te begrijpen als je weet dat alleen maar de Amsterdamse toeschouwers mogen gaan kijken) en een kwartier te laat arriveerde.

Het begin was meteen voor ONA. Goed samenspelend werd aanval op aanval opgebouwd. Pascal schoot na een combinatie van de hele voorhoede van dichtbij over en een vrije trap van Jaouad E werd uit het doel geranseld. Bodegraven kwam er een paar keer uit en ERIK had een goed antwoord op een ver schot. Het bleef ONA wat de klok sloeg en na 18 minuten viel uit een combinatie waar Soufian Ch, Jaouad E en Jeffrey bij betrokken waren het door Jaouad el J inschoten eerste doelpunt. Een doelpunt uit het boekje, noemde Jurgen de radiocommentator het: 1-0. Bodegraven moest komen en bracht het tot een scherp genomen vrije trap, die ERIK via de paal uit zijn doel werkte. Hij was niet vaak nodig, maar als het nodig was stond hij er weer, onze keeper. Na een half uur werd de wedstrijd eigenlijk al beslist, door Chris, de oude schicht werd vrij voor de keeper gezet door Jaouad E, schoot tegen de keeper op een lifte de terugspringende bal met een omhaal-speciaal, over de keeper: 2-0. Een typische fraaie Chris-goal. Tevens het enige moment van de match dat ik zelf zag, Dank Theo. Mo Zakri filmde het doelpunt van Chris. Klik hier voor het filpmje. Meer beelden van de wedstrijd via ONA TV op facebook.

Rustig ging het naar de rust.

Na rust bleef ONA superieur, Theo wilde zijn mensen heel houden en verving Khalid door Mitch D. Jeffrey creëerde een fraaie kans schoot keihard in maar vond de keeper op zijn weg. Even later een goede combinatie tussen de neven J en J en onze vormgever Soufian Ch. Souf scoorde en het was helemaal gespeeld. Pascal werd weer stevig aangepakt en vervangen door Desley S, uit voorzorg en Lars L kwam voor Mike Z. Bodegraven toonde nog een enkele stuiptrekking, maar was geslacht, het werd bijna nog erger toen de snelle Desley het strafschop gebied in denderde en onderuit gehaald werd. Jaoud E wilde zijn fout van twee weken gelden (Stolwijk thuis) goed maken en nam de strafschop en schoot weer naast.

Even nadenken nu Jaouad denk ik. Het bleef dus toch 3-0. Dik verdiend.

De concurrentie liet alom punten liggen. Dat levert een ruimere voorsprong op, op de naaste belagers in de ranglijst. De beer is nog niet geschoten, maar wordt wel opgejaagd. Volgende week na PVCV uit weten we meer. We gaan met de bus. Gaat U mee? Reserveringen via Gert van Staveren 06-50949186.

JANO

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!