Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

ONA 1 – Cabauw 1: 1-0. Adembenemend kansenfestival. Aanvoerder ONA wint de jackpot.

Onbekend

Het was een beladen zondag. ONA 2 kon de nacompetitie halen en deed dat. Feyenoord kon kampioen worden en deed dat niet. Ajax kon Feyenoord kampioen maken, maar won knap van de hekkensluiter. ONA 1 kon kampioen worden als het een beetje meezat en dat gebeurde niet.

We focussen ons op ONA 1. We waren nagenoeg compleet en dachten dat we na een drietal matige wedstrijden wel weer eens een goede wedstrijd op de mat (nou ja knollentuin) zouden kunnen leggen. De gretigheid was er. De bereidheid om te werken was er. Ondanks de schermenkijkers in Rotterdam was er nog veel publiek. Kortom het ging leuk worden.

De start was veelbelovend. Cabauw kwam niet over de middenlijn. De lange bal, hun enige wapen, kwam niet aan en ONA combineerde aardig in de richting van de goal. Er kwamen kansen. Er werd ruimhartig over en naast geschoten. Was er een schot op doel, dan werd duidelijk dat er een goede keeper stond bij Cabauw. Daarnaast bleek dat hun vlaggemans (een grensrechter kan je zon spelbederver niet noemen) niet-vlaggen als not done beschouwde en enthousiast zodra de bal de middenlijn passeerde, de vlag omhoog stak. De scheidsrechter liet dan merken dat hij het gezien had en floot. En het spel lag stil. Later werd duidelijk dat vlaggemans en scheidsrechter het spel wat verschillend beoordeelden en stond de man nogal eens voor joker. (als Cabauw - overigens een heel sportief spelende ploeg - verstandig is: volgend jaar vervangen die zwendelzwaaier.)

Het kansen missen bleek al snel chronisch te zijn deze middag. De voorhoede Jaouad el J, Jeffrey H en Youssef Z kregen kansen om van te genieten, maar ze lieten ze liggen. Het middenveld Jaouad E, Soufian Ch en Mike D kwam ook dicht bij de goal maar verder dan een tiental corners ging het niet. Cabauw verdwaalde meestal op de ONA helft, maar kreeg toch plotseling een heel goede kans. (naar later bleek de enige van de wedstrijd.) In de 44ste minuut dacht het verdedigend viertal Khalid K, Richard K, Syl H en Maik Z laten wij het maar eens proberen. Maik forceerde een corner. Youssef, de zwoeger nam hem. Mike kopte. Richard werd geraakt door de bal (gaf een hakje in eigen visie) en aanvoerder Syl zorgde met een geplaatst schot (naar eigen zeggen) dat de bal langs de keeper ging: 1-0. (op dat moment gezien de stand op de andere velden een kampioensgoal!)

Rustig konden we de rust in gaan. Theo wilde wat meer body in de 16 en zette Jaouad E ( zijn dat echt alleen spieren) in de spits. Maurits G kwam verdedigend naast Mike te spelen (ook Cabauw moest gezien de competitiestand winnen). De zeker niet onverdienstelijk spelende Jeffrey werd gewisseld. ONA hield het initiatief. Een paar leuke aanvallen stierven in schoonheid. Vaak werd er niet direct genoeg gespeeld en passeerde men net een mannetje te veel. Er kwamen wel kansen. Jaouad 1 en 2 (volgende week wettige zwagers), Youssef (veel goed geplaatste lange passes van zijn voet) schoten naast. En bij een spervuur van schoten redde de keeper tweemaal fraai. Mark M kwam na 20 minuten voor Jaouad el J en speelde net als de andere invaller Maurits een goede wedstrijd. Het bleef maar 1-0 en trainer Theo zette met Chris L de joker in. Youssef ging. Het leek een geniale wissel want na drie minuten werd Chris door Mark vrij voor de goal gezet op twee meter. Hij had tijd om de familie te bellen dat hij weer eens beslissend was, maar schoot hoog over. Een polletje verklaarde Chris. Te veel haast dacht de neutrale toeschouwer. Het mocht niet meer worden dan 1-0. En het bleef 1-0. MSV verloor bij het wederopgestane Stolwijk (Periode!!!) en is weg. Maar PVCV gooide voorlopig roet in het kampioenseten door ESTO op de valreep nog met 4-1 te kloppen.

Weer drie punten erbij. Een gelijkspel bij HOV is genoeg, om als eerste te eindigen. Als de berichten juist zijn. EN ZE ZUJN JUIST, gaan we met twee bussen naar HOV volgende week. Dat kan nog wel eens een heet wedstrijdje worden. Maar we zijn zoals het er nu uitziet compleet. Als we Rotterdammers waren hadden we nu Kampioenschapsstress. Maar gewone Gouwenaars weten niet eens wat dat woord betekent gelukkig. Zolang onze aanvoerder zijn gelukshemd draagt, kunnen wij niet verliezen.