Sponsors

HOVDJSCR 1 – ONA 1: 0-3. Een droom wordt werkelijkheid. ONA voor de tweede keer op rij kampioen. Na vele barre jaren terug in de tweede klasse!!!!

HOVDJSCR 1 (zon)

0 - 3

ONA 1 (zon)

Competitie

Mannen zondag, 1, 3e klasse C

Datum

14 mei 2017 14:00

Scheidsrechter

Ozkulluk, H.

Accommodatie

Sportpark Escamp I GSC ESDO
Hengelolaan 600
2544GJ
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3311094

Een bizarre samenloop van omstandigheden. Ergens in de stad wordt het bombardement herdacht dat op 14 mei 1940, het hart uit de stad sloeg. In de KUIP wordt een wedstrijd gespeeld, waarin Feyenoord de stad het hart kan teruggeven. Het voetbalhart van Nederland terug op de plaats waar het hoort. En ergens in Kralingen (in het rustieke Kralingse bos) wordt een wedstrijd gespeeld, die Gouda’s trots ONA een uniek monument in de clubgeschiedenis kan schenken. Het tweede kampioenschap in twee achtereenvolgende jaren. 52 wedstrijden en 88 weken aan kop.

De spanning zindert door Rotterdam: “Wat gebeurt er in de KUIP?”, “Wat gebeurt in de Kuil waarin het hoofdveld van HOV ligt?” Laten we, bescheiden als we zijn, het maar bij de Kuil houden.

We reisden met een dubbeldekker naar Rotterdam. Niet omdat we zo ons plan, om alleen maar te gaan verdedigen, wilden demonstreren, maar omdat er zoveel van onze trouwe supporters de reis naar Rotterdam wilden maken. Er was zelfs een tweede bus die eerst naar Alphen ging voor de nacompetitie wedstrijd van het tweede om daarna door te reizen naar Rotterdam. Cynthia en Gert kunnen na deze ervaring een reisbureau beginnen. Maar het klopte. We speelden een soort thuiswedstrijd, vooral omdat het veld net zo beroerd was dan het onze.

De warming-up was scherp en geconcentreerd. De wedstrijd begon met vuurwerk langs de kant. In het veld was het wat minder sfeervol. HOV, een hier en daar tegen middelbaar aanzittende , technisch redelijk ploeg met een matige keeper moest het van de start hebben en begon relatief aanvallend. ONA probeerde druk te zetten, maar omdat we weinig tweede ballen veroverden, kregen we geen overwicht. We voetbalden in het beging te weinig en speelden net als HOV, te veel de lange bal. Het veld was jammerlijk en we zagen maar weinig vloeiende aanvallen. ONA kreeg wel kansen Syl H had de smaak te pakken na de winnende van vorige week. Hij kreeg van Youssef Z de bal op een presenteerblaadje en had zo’n subtiel schot in het hoofd, dat de onzekere keeper de slimheid niet zag en de bal gewoon pakte. De pas gehuwde Jaouad el J., die gedreven speelde, loste ook al een te vriendelijk schot. Bij een van de aanvalletjes van HOV kwam de spits met een hard schot waar Erik behoorlijk moeite mee had.

De bank zat niet echt rustig. Het veld was vaak te groot. Een vreemd wegstuitende bal bracht Erik nog een keer in de problemen. We kregen wel kansen, maar gingen er slordig mee om. Soufian Ch schoot nog een 100% kans over. Het was jammer, maar helaas tot de zwagers Jaouad el J en Jaouad E combineerden en de bal bij Youssef bezorgden. Zuiver schot: 0-1.

De ban was gebroken de combinaties gingen beter lopen. De rust kwam zonder veel gevaar voor het ONA doel. Theo voorspelde in de rust dat de grote daden van HOV wel over zouden zijn nu. Het loopvermogen zou afnemen en de ploeg toonde al niet veel vechtlust meer.

De voorspelling bleek juist. ONA kon veel vrijer combineren. Het veldspel werd beter. Jaouad el J, Soufian Ch en Jeffrey H (het goede voorbeeld van een dienende spits) combineerden lustig. Jaouad E en Youssef loerden op kansen. Uit een van de aanvallen scoorde Youssef zijn tweede van vandaag: 0-2. Het was bijna klaar met de wedstrijd. Het was helemaal gedaan toen Soufian , Jaouad E in schiet positie bracht. Geplaatst schot: 0-3. Liefhebber Maurits G een gouden teamplayer, (dankzij zijn hoveniersbedrijf konden we met de dubbeldekker) – hij speelde zijn laatste wedstrijd-, kwam voor Jaouad el J. De ondanks zijn knieproblemen goed spelende Richard K werd vervangen door Mitch D, die met zeer veel pech te maken kreeg dit seizoen en vaak net buiten de boot viel. Broer Mike heerste deze wedstrijd op het middenveld met zijn goede verdedigende acties. Ook hij was een van de ongeluksvogels dit seizoen. Tegelijk met Mitch kwam ook Chris L (de oude krijger die toen we het door schorsingen en lichamelijk ongemak heel moeilijk hadden weer in training gegaan is en in de wedstrijd tegen PVCV van cruciale waarde is geweest) nog even in het veld voor Jeffrey. En toen waren de wisselmogelijkheden op. Je gunt natuurlijk iedereen die meegewerkt heeft aan het succes speeltijd in de kampioenswedstrijd maar de regels van de KNVB staan dit niet toe. Ze horen er natuurlijk bij. Mark, Peter, Pascal, Ian, Joël, Damian (Wat een botte pech die enkelbreuk), Kevin, Mike H, Stefan, Lars, Souffian K, Salah, Quinten van S en niet te vergeten Danny H.(de technisch sterke broer van onze aanvoerder).

In het laatste deel van de wedstrijd miste de gretige Chris een paar kansen. Helaas geen Kuyt momentje voor hem. Maik en Khalid speelden zoals ze zijn stevig in het duel en slim. Erik verrichtte zijn gebruikelijke belangrijke reddingen. En Syl speelde alsof dit niet zijn laatste wedstrijd was. Is het wel zo of gaat hij net als Chris de Heintje Davids modus in. We zullen zien.

De scheids floot af. De fakkels werden aangestoken en de feestelijkheden konden beginnen. Medailles, dansen, zingen, omarmen, tranen, zoenen, boksen, kortom er was ruimte voor alle emoties. Het was een feest met dezelfde intensiteit als dat van die club uit Zuid. De busreis terug was overgoten met bier, bacardi en andere alcoholische en non-alcoholische dranken. Gepraat gejuich, gezang, emoties en vreugde. Bij ONA kreeg het team een bezinning- en ontnuchteringsmomentje. Toen naar de kantine en de zanger. Emotionele bedankjes en lofprijzingen, dansen, samenzang en veel lawaai. Gezellig! Echt ONA. Leven en laten leven. Vandaag denken. Morgen komt wel. Het was nog lang onrustig in de Korte Akkeren. Het hoogtepunt moet een dubbele salto met halve schroef van de bar geweest zijn. Met helaas een kleine nahup.

Ze roepen: “En nu maar direct door naar de eerste klasse.” De vorige avonturen in de tweede klasse liepen de laatste jaren niet zo goed af. Laten we maar proberen te stabiliseren. En te zorgen voor een goede aanwas uit de eigen jeugd. Dat zal moeite genoeg kosten. Maar geen gesomber vandaag. We zijn kampioen en daar ben ik best blij mee. Effe genieten, vakantie enzo en daarna weer aan de slag.

Alweer en kampioenschap. Het voelt echt wel lekker.

JANO

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!