Facebook Toestaan Niet toestaan

Wedstrijdverslag ONA - XerxesDZB

4 december 2017 8:45

2-1 (zonder geluk vaart niemand wel)

Je kon zondag bij de wedstrijd tussen ONA en Xerxes in de Korte Akkeren merken dat Sinterklaas in het land is. Beide teams waren zeer royaal in het elkaar de bal toespelen. Cadeautje werden over en weer royaal uitgedeeld en teruggegeven. De wedstrijdbal werd er bijna gek van. Nooit eens rustig in het bezit van een der partijen voor een poosje , maar steeds weer  in dienst van een andere kleur shirt of in de sloot of op de Walvisstraat. Hans Mulder (hoofd wedstrijdballen) moest 9 maal de bal redden van diefstal of verdrinking.

Een lust voor het oog was de match zeker niet. Maar hij was wel spannend tot he einde.

Er was een strijdplan. Direct druk zetten op de tegenstander, bal veroveren en dan met verstand aanvallen. Zij lopen achter ons aan en wij spelen de bal rustig rond en bouwen aan de aanval.

Het begon even goed . Na de aftrap veroverden we snel de bal. In een snelle combinatie kwam de bal via Jaouad el J, Rogilio S, en Anouar CH (sterk spelend vandaag), bij Jaouad E, de voortreffelijke keeper redde.. Het was het enige hoogte punt uit de eerste 20 minuten.

Druk zetten betekende  je tegenstander van afstand in het oog houden. Als  onze  verdediging de bal te pakken kreeg werd hij direct diep gespeeld, dikwijls direct in de voeten van de tegenstander.

Xerxes speelde met het hart en maakte gebruik van een paar zeer snelle technische spelers in de ploeg. En wat je kon verwachten, door ons slordige spel. Ze kregen ze kansen. Gelukkig was Erik van L in uitstekende vorm en stond het vizier niet scherp bij Xerxes.

Het moest een keer misgaan. Stom balverlies op het middenveld. Leidde tot een snelle doorbraak. Chalid K (wat onzekerder dan anders), gleed nog op zijn knieen naar zijn tegenstander maar die was genadeloos en schoot onhoudbaar in.  De 24e minuut. Daar sta je dan met je goeie gedrag. Geen walk over maar een achterstand. Het antwoord kwam na een minuut. Joeri plaatst een bal diep. Jaouad E veranderde  de bal iets van richting . Rogilio is vrij, misleidt de keeper met een lichaamsschijnbeweging en tikt in.  1-1.

Nu zou het wel gebeuren dacht de kant. Niets was minder waar. We kregen wel een paar kansen. Na een massale aanval schoten zowel Jaoued El J, Rogilio en Robin op de vuisten van de keeper. Jaoud E schoot een vrije trap in de kruising . De keeper pakte hem klemvast Maar de grote kansen kreeg, meestal na grove inspeelfouten van de kant van  ONA., XerXes.

Als het 1-3 geweest zou zijn bij rust zou niemand hebben kunnen klagen. Maar Erik dacht een tegen treffer is genoeg en redde briljant bij de schoten die niet naast gingen. We haalden de rust dus ongeschonden verder. 1-1

Trainer Theo , was het coachen van een team dat niet luisteren wilde of kon, zat en nam een besluit waarmee de wedstrijd uiteindelijk gewonnen werd. Mike D , grieperig en niet scherp en Joeri T, die ook zichzelf nog niet is , na de botsing van twee weken terug, werden vervangen door schakelspeler Moestafa M (pakte het goed op) en snelle aanvaller Mark M. We gingen 4-3-3 spelen. Er moest meer gecreeerd worden voor de goal.

In de tweede helft had  ONA voortdurend het overwicht . Maik Z en Chalid Hadden veel te stellen met de snelle mannen op de vleugels ,maar probeerde toch naar voren te spelen. De aanval  weigerde de kansen te benutten.  Frusterend was ook dat  de ploeg niet in staat bleek het spel van rechts naar links te verplaatsen , ook wanneer een kant helemaal open lag.. We noteerden wel schoten van Anouar, Mark, Jaoud el J en Rogilio. Keeper ! ! .

Jaouad en Robin voerden een act voor twee heren op bij een vrije trap en Robin scoorde bijna. Xerxes kreeg meestal uit het niets ook kansen, maar Erik was baas in twee een op een situaties , tikte een venijnig schot net onder de lat fraai over en haalde ook nog een vrije trap uit de kruising. (Hij was de man van de wedstrijd, zonder twijfel)

De vermoeidheid ging een rol spelen bij Xerxes. De gevalletjes van kramp namen toe. Naarmate het einde van de wedstrijd naderde ging ONA meer drukken. Een aanval over links werd afgeweerd  Robin stormde het 16 meter gebied in op zoek naar de bal., hij kwam een de andere kant op bewegend been tegen en viel. Strafschop.

Keeper en aanvoerde probeerde Jaouad van zijn stuk te brengen en haalden alle trucs uit het truckenboek te voorschijn. Jaouad liet zich niet van zijn stuk brengen en schoot koel in de rechterbenedenhoek 2-1.  We moesten nog tien minuten. Een aantal ONA heren dacht “we prikken er nog een derde in. Syl degelijk als altijd schreeuwde zich de longen schor. Theo verving Jaouad E door Revelinio J (weer de eerste minuten na de enkelblessure) om het slot op de deur te doen.  Het liep goed af al moest Erik  nog een wonder verrichten om een door geslopen Xerxes aanvaller met drie reddingen in  een actie van de gelijkmaker af te houden.

De scheidsrechter onopvallend, souverein,  leidend, (Opvallend scherpe warming up. Zat overal dicht op) floot voor het einde. 2-1 Verdiend?? Ik denk dat een gelijkspel de verhoudingen beter weergegeven had.

Er was grote vreugde over de drie punten temeer omdat de concurrentie in de top  vrijwel allen puntenverlies leden. Een slechte wedstrijd maar drie punten worden bijgeschreven. Wat goed was dat Jeffry H weer op de bank zat.  Nu volgende week Groeneweg. Dat wordt andere koek, maar in de sinterklaasweek wel lekker misschien.