06 BC PR & Communicatie - vv Ona

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

06 BC PR & Communicatie

06 BC PR & Communicatie

PR is de afkorting voor Public Relations, en samen met Communicatie zorgen deze voor de bekendheid van ONA bij diverse geïnteresseerden zoals leden, (potentiële) sponsors de buurt en anderen.

Deze commissie heeft een spilfunctie binnen de club en met alle bestuurscommissies actief te maken. Zo krijgt de BC Evenementen niets georganiseerd zonder juiste PR en zal de BC Commerciële Zaken voor de sponsors een actief beroep doen op deze commissie.

Maar deze commissie houdt zich niet alleen maar bezig met het onderhouden van onze website www.vvona.nl, de Facebook pagina VoetbalverenigingONA of het Twiter account GoudaOna.

Op andere pagina's van de bestuurscommissies lees je het al. Een goede interne communicatie verhoogt het clubgevoel en de ledenbetrokkenheid. En met de buitenwacht communiceren we zodat de herkenbaarheid van de Club ONA in de Goudse samenleving wordt verbeterd.

Die twee zaken samen zorgen op hun beurt ook voor een verbeterd draagvlak voor ondersteuning en sponsoring, waarmee deze commissie dus op een belangrijke wijze bijdraagt aan het bereiken van de doelstellingen van ONA.

Het beleidsplan omschrijft de hoofdtaken voor deze commissie als volgt:

Hoofdtaken

- Verzorgen van interne communicatie middels clubblad, website en digitale nieuwsbrief
- Verzorgen van externe communicatie middels website, presentatiegids en huis-aan-huis krant
- Verantwoordelijkheid voor de communicatie-uitingen rondom thuiswedstrijden van het 1e herenteam
- Coördinatie van externe communicatie in de vorm van persberichten en mediacontacten
- Gevraagde en ongevraagde advisering aan het Bestuur en de overige Bestuurscommissies
- Bewaken van de wijze van profilering conform de kernwaarden van de vereniging


De laatste jaren hebben we gezien dat in de communicatie steeds meer nadruk is komen te liggen op communiceren via sociale media. Enerzijds is dat handig (iedereen zit toch op Facebook of Twitter?) maar anderzijds zorgt dat ook voor een vervluchtiging van de betrokkenheid bij de club.

Hoe ONA hierin moet opereren is onderdeel van het takenpakket van deze commissie. Wat is zinvol om via Facebook te doen, en wat moet je vooral via de gewone post blijven doen? Hoe zit de leeftijd van ons ledenbestand in elkaar en hoe digitaal zijn ze? Wat is ons primaire communicatiekanaal en welke andere kanalen worden daarvan afgeleid?

Genoeg te doen dus in deze commissie! Als je denkt dat je een steentje kunt bijdragen? Laat het ons dan weten, bijvoorbeeld op hoofdbestuur@vvona.org.

Bereikbaarheidsgegevens voor de BC PR & Communicatie

De PR van ONA is bereikbaar op mailadres pr@vvona.nl. Specifieke vragen over communicatie kunnen naar communicatie@vvona.org.

De website wordt onderhouden door Leon Kuunders-Marbus, bereikbaar op mailadres webmaster@vvona.nl.

Onze hoffotograaf is Hilda van Velzen, ze is bereikbaar via fotograaf@vvona.nl of rechtstreeks op hilda@vvona.org.

De Facebook social media wordt onderhouden door Justin, die daarvoor ook op het mailadres webmaster@vvona.nl is te bereiken.


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!