Wedstrijdverslag ONA - Slikkerveer 4-1

16 april 2018 11:45

Hoe in een polletje de basis lag voor eindelijk weer een overwinning

Op een erbarmelijk veld, (geheel aan gort gelopen door het ook winnende tweede elftal) moest ONA aantreden tegen  de hekkensluiter Slikkerveer. De uitwedstrijd was moeizaam gewonnen en we verwachtten een met het mes tussen de tanden spelende  tegenstander, die net van een nieuwe trainer was voorzien en van de laatste plaats af wilde. ONA besefte dat er na  de 8-3 nederlaag tegen Oliveo en het 5-2 pak slaag in de Rijnmond cup tegen Alexandria  wat moest gebeuren, maar met drie junioren en een krakemikkige, Jaouad E, Robin P en Mike D op de bank waren de verwachtingen niet erg hoog gespannen.

Het Theo van Eck principe, kort op de man zitten en druk zetten, werd de eerste 25 minuten redelijk goed gevolgd. Slikkerveer moest veel de lange bal spelen en had ondanks een aantal technisch vaardige spelers niet genoeg vernuft om tot gevaarlijke aanvallen te komen. Er werden wat afstandsschoten gelost maar echte kansen kregen ze niet. De verdediging Khalid, Syl, Joeri en Maik gaf in de vertrouwde samenstelling niets weg. De middenlinie met Soufian als achterste man dit maal,  Revilinio en Anouar (een lust voor het oog deze middag ) aan de zijkanten en Jaouad el J, op het voor hem niet gebruikelijk 10  positie, was sterker dan die van Slikkerveer en legde de  basis voor goede aanvallen die helaas voorlopig niet met  doelpunten gehonoreerd werden. Rogilio, en Jeffry kregen wel kansen maar scoorden niet.

Slikkerveer ging er verdedigend wel stevig in als het moest, de dynamische spelende Khalid werd in twee bedrijven vakmatig gesloopt en moest er hinkend uit. Robin kwam noodgedwongen in het veld en ging naar 10, Anouar zakte een linie en Jaouad ging aan de rechterkant spelen.

Rond de 35ste minuut begonnen de razende vijf minuten van ONA.  Er werd een wanhoopschot gelost. Erik dacht de bal klemvast te pakken, maar een akelig polletje (het veld lag er vol mee) deed de bal opstuiten vlak voor zijn handen. Hij kon de bal slechts een aai geven en een aanstormende buitenspeler joeg hem in het net 0-1 . Volkomen onverwachts . Gezien het wedstrijd beeld niet verdiend. Daar gaat ONA weer dachten de toeschouwers met de gezichten op somber. Drie minuten later was de wedstrijd geheel gekeerd. Eerst maakt Souf de bal vrij, speelde hem op de opkomende Maik die hem direct doorstuurde  naar de snel inkomende Anouar. Het doelpunt dat volgende was van hoge kwaliteit . 1-1. Nog geen minuut later goochelde Robin de bal naar Jeffry een heerlijke pass op Jaouad  el J volgde. Jaouad speelde zich haast achteloos vrij en passeerde de uitstekende keeper met een lage schuiver. Van 0-1 naar 2-1. De wedstrijd was in vijf minuten eigenlijk beslist. Deze mokerslag komt je als degradatie kandidaat niet te boven. De rust kwam met 2-1.

In de rust bleek dat het vertrouwen bij ONA was teruggekeerd. Helaas  blijkt Rogilio  niet verder te kunnen( knietje gehad en knie verdraaid). Slikkerveer schuwde het gebruik ven de botte bijl niet. Mike komt voor hem en gaat op zijn vertrouwde plek als verdedigende middenvelder spelen. Soufian gaat naar 10 en Plompie naar de spits. In de tweede helft is ONA heer en meester. We noteren een hard schot van Soufian keeper redt, prachtige pass van Robin op Jaouad voorzet net te kort voor Jeffry. ( Robin ,( ik durf niet meer over zijn harde  werken te praten) en Jaouad  el J vonden elkaar vandaag gemakkelijk. Robin zette Jeffry vrij voor de goal. Keeper redt weer. Het werd onaangenaam hard soms. Revelinio werd er het slachtoffer van. Gezegd moet worden dat scheidrechter Jan Jung,    (geen familie van de beroemde   Zwitserse psychiater-psycholoog maar wel minstens zo wijs), de wedstrijd goed aanvoelde en zich niet te buiten ging aan gele kaarten ,maar door superieur te fluiten, de rust in de tent bewaarde. Echt een compliment waard. Mitch S kwam voor hem zag en overwon. Een minuut na zijn entree scoorde de talentvolle junior  met een kiezelhard schot uit een rommelige siuatie. 3-1. Het kan zomaar  zijn dat hij de weg van  onder meer Soufian CH,, Damian v V,  Joeri T , Jaouad E , volgt en zich snel in de selectie speelt.  Dat past bij de traditie van ONA. Wat goed is komt snel zegt men bij ons altijd.

Het was nu echt gebeurd met Slikkerveer. Een paar stuiptrekkingen werden door Erik als het nodig was goed verwerkt. Het wachten was op nog een ONA doelpunt. De trouwe aanhangt schreeuwde erom. En gelukkig scoorde Jeffry een welverdiende goal uit een corner van opnieuw Jaouad el J. . (Er stond geen maat op hem vandaag, hij speelde dominant en dienend). 4-1 was ook de eindstand.

Gelukkig speelde er weer een echt team vandaag . Dat is de grootste winst.  Als wat dit goed volhouden kan er nog wat gebeuren in de Korte Akkeren. maar 1  Zwaluw maakt………. Vult U zelf maar in. Wat zou het heerlijk zijn als het hoofdveld geen knollentuin was. Als de gemeente Gouda denkt aan een passend cadeau voor onze volgend jaar honderdjarige club, lijkt een nieuwe echt goed bespeelbare grasmat best leuk.

Volgende week naar Xerxes-DHC. Met de bus. Gaat U mee?