Sponsors

Slim! Kratten onder het gras van voetbalveld tegen wateroverlast

29 juni 2021 7:30


Bij voetbalvereniging ONA in Gouda worden kunststof kratten onder de grasmatten gelegd. Die moeten bij zware regenval het water opvangen, zodat het veld niet langer na regen onder water staat.

Gelezen in het AD. Geschreven door: Maarten Molenaar 27-06-21, 15:17

Dat laatste gebeurde nogal eens, waardoor voetballen op het veld moeilijk, zo niet onmogelijk werd. Volgens het Hoogheemraadschap van Rijnland liggen de velden van de voetbalvereniging in de Goudse wijk Korte Akkeren op bijna hetzelfde niveau als het waterpeil in de sloten. Bij veel regen nemen de velden het regenwater niet meer op en komen ze onder water te staan. Leuk voor de eenden, maar niet voor de voetballers. 

 
Inzaaien

Door de aanpak met de kratten komen de velden nu iets hoger te liggen. Binnenkort worden de velden opnieuw ingezaaid en kan er weer naar hartelust worden gevoetbald bij deze voetbalvereniging in een volksbuurt van Gouda.

ONA-voorzitter Rinie Perdijk liet eerder al aan het AD weten dat hij blij is dat er nu eindelijk wat aan de wateroverlast wordt gedaan. Toen het veld vorig jaar na een plensbui weer eens onder water stond en er eenden rondzwommen, nodigde hij met succes leden van de gemeenteraad van Gouda uit voor een rondleiding, om te laten zien dat het zo echt niet langer kon.

 

Dank

Er is de afgelopen weken hard gewerkt en deze week wordt gras ingezaaid. Hopelijk kunnen we eind augustus / begin september weer de wei in met onze leden. Naast het ophogen is er ook al gewerkt aan de lichtmasten op het kunstgrasveld - eindelijk LED verlichting gerealiseerd. En ook worden de sloten in de poorten langs het kunstgrasveld vervangen evenals de steiger aan de Emmastraat zijde. 
 
Dit alles is uiteindelijk tot stand gekomen mede door aandacht van diverse raadsleden voor onze club. Nogmaals hartelijke dank daarvoor namens het bestuur, de leden en de vrijwilligers van de v.v. ONA.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!