Facebook Toestaan Niet toestaan

Topprestatie van E1 bij de Wintercup: 3e plek!

16 januari 2016 9:00

Aan het begin van deze week ijzelde het dagenlang in Noord-Nederland. Zou de Wintercup wel doorgaan? Gelukkig wel. Hoewel, de prognose werd regen en flinke wind. Brrr. Ach ja, het heet niet voor niets de WINTERcup.

Om 8 uur zondag 10 januari verzamelden we bij ONA in alle donkerte. Verzamelen zonder coach Marco want die was al in Culemborg. Hij zat in een hotel aan het ontbijt. In warme auto's reden we richting het oosten, daar waar de zon op gaat, richting Culemborg. Aangekomen bij de organiserende club Focus’07 scheen de zon volop!!! Het was daar om kwart voor 9 al heerlijk druk.

De strijd om de Wintercup 9x9 2016 ging tussen 20 E1 teams die in de competitie allemaal uit komen in Hoofdklasse 9x9. Als ik mij niet vergis kwamen alle clubs uit West 1 en West 2. Grote clubs uit de Randstad met 10-17 E teams. Om er een paar te noemen: Zeeburgia uit Amsterdam, VELO en Quick uit Den Haag,  Zwaluwen uit Utrecht.
En daar komt dat kleine cluppie uit Gouda. Daar waar alle teams een dugout hadden vol met wisselspelers, gingen wij de strijd aan met twee spelers uit de E2. We moesten onze aanvoerder Abel missen vanwege Golf verplichtingen. En onze keeper Ruben moest deze week geblesseerd afhaken. Maar we durfden het echt wel aan met de hulp van Jordy op het middenveld en Lenny op de goal. Ik kan alvast verklappen dat de complete verdediging met Divine in het centrum op Abels plek van cruciaal belang was dit gehele toernooi.

We mochten het toernooi om 9.30 uur aftrappen tegen Focus’07 op het hoofdveld. Lekker voor de moeders in het ochtendzonnetje op de hoofdtribune. Overigens gaaf dat er zoveel ouders de hele dag bijwoonden.
De eerste match was nog even wennen. We waren wel sterker maar de spieren waren nog wat stijf. Ondanks het zonnetje was de wind wel flink. Alle wedstrijden duurden exact 20 minuten en er werd halverwege gewisseld van helft. Terecht want deze dag speelde de wind een belangrijke rol. Of pal tegen of mee en dan moest je weer niet te hard passen. Het werd een gelijkspel zonder doelpunten.

De tweede match speelden we tegen Roda'46 uit Leusden op het gras. Manoah moest na 2 minuten geblesseerd eruit. Na behandeling van onze fysio Nathalie kon ze de 2e helft gelukkig weer spelen. Het werd een zeer matige pot met een goal van Issam 1-0.
Na de wedstrijd zei coach Marco tegen de spelers: "Het enige positieve is dat jullie gewonnen hebben. Het was niet om aan te zien, hebben jullie er geen zin in?" Hij had gelijk. Maar ja, slechte wedstrijden moet je ook winnen om verder te komen toch? Ze knoopten het in hun oren. We kregen de rest van het toernooi alleen maar een strijdlustig E1 te zien. Inmiddels hadden we al 4 punten.

De derde match speelden we tegen PVCV uit Vleuten. Het werd een spannende wedstrijd vol met inzet waar weer Issam de matchwinnaar werd 1-0. Het was een totaal andere wedstrijd met een terechte winnaar. Loeren op de kansjes en achterin de boel dicht houden. ONA E1 ging geloven in zichzelf. Wow we hebben al 7 punten. Ongelooflijk.

In aanloop naar de laatste poulewedstrijd begrepen ze in de wandelgang niet dat ONA bovenaan stond. Hoe kan dat? Het gerucht ging dat dit ouders en spelers van Nieuwerkerk waren. Ze hadden zelf verloren van Vleuten en moesten winnen van ONA om nog kans te maken op de kwart finale. Met al 7 punten waren we nog niet helemaal zeker van de kwart finale. Gelijkspel was genoeg, maar ja, het was wel Nieuwerkerk.
Het thuisfront (Hugo) meldde in de app dat we nog een appeltje te schillen hadden met hen. In de beker verloren we met maar liefst 5-0 van hen.
De spelers voelden heel goed dat de kwart finale te halen was. Winnen was het plan.
Spannend? Nou ONA was ijzersterk. Ze vlogen letterlijk uit de startblokken. Mo slalomde langs iedereen inclusief de keeper en scoorde vanuit een nog best wel moeilijke hoek overtuigend de 1-0. Nieuwerkerk kwam er niet aan te pas. Tweede helft speelde zich alleen maar af op de helft van de tegenstander. In de 1e minuut kreeg Issam het op zijn heupen 2-0. Paar minuten later schoot Manoah vanaf de middellijn de bal over de keeper 3-0. Amine maakte het een paar minuten voor tijd af: 4-0. Deze wedstrijd smaakte heel lekker. Nog steeds. 1e in de poule! Wat een ongelooflijke prestatie op dit podium. Ongeslagen zelfs!

De kwartfinale mochten we het opnemen tegen Quick uit Den Haag. De ouders waren onwijs zenuwachtig. Gelukkig sprong dat niet over op de spelers. ONA deed zijn uiterste best. Dat was genoeg, omdat weer goalgetter Issam er 1 inprikte. De wisselspelers vlogen van enthousiasme het veld in. Achterin hielden ze de linie verder gesloten. De halve finale was een feit!

De tegenstander in de halve finale werd VELO uit Wateringen / Den Haag. Het werd een zwaar bevochten gelijkspel. We hadden wel wat kansen, maar VELO was sterker. Maar wij hadden Lenny en hij hield zijn doel voor de zesde keer schoon. Het bleef 0-0. Er moest toch een winnaar komen.  Daarom mocht elk team 5 penalties nemen. Hier waren we niet op voorbereid. Het begon met een geweldige safe van Lenny. Maar wij wisten niet te scoren en VELO wel. VELO door naar de finale. Voor E1 hield het toernooi op. Maar E1 mag heel trots zijn op deze topprestatie!

De finale werd overtuigend gewonnen door Volendam (de BVO) van VELO.

Bij de prijsuitreiking wachtte ons nog een grote verrassing naast de mooie verdiende beker voor de 3e plek:
Lenny werd uitgeroepen tot beste keeper van het toernooi met 0 goals tegen in zes wedstrijden! Als E2 keeper invallen bij de E1 en dan deze beker winnen: geweldig! Hij liet 19 Hoofdklasse keepers hiermee achter zich.

1. Volendam
2. VELO Wateringen
3. ONA Gouda
4. Roda'46 Leusden

Zo konden we met 2 bekers richting huis. Het was ongeveer 16:00 uur en de eerste regendruppels vielen ...