Wedstrijdverslag ONA - Oliveo

5 oktober 2017 13:45

Daar is dan eindelijk het verslag van de afgelopen wedstrijd....

OLIVEO-ONA 1-0. ( Opluchting Na Arbeid).

De voorbespreking voor deze wedstrijd eindigde curieus. Trainer Theo had een uitvoerig betoog gehouden over druk zetten vanaf het begin. Niet te gretig te zijn bij balbezit, maar via Syl of Souf de aanvallen in leiden en slechts bij countermogelijkheden de lange bal   en gebruik  maken van de ruimte aan de zijkanten.

De rol van de 10 werd uitgebreid belicht. Op zijn vraag met hoeveel spelers spelen we vandaag viel een doodse stilte. Een speler die doorgeleerd heeft telde maar negen veldspelers. De 10 , de schakelspeler in het plan, stond niet op het bord. Leuk,  maar helaas nam de ploeg in de eerste helft de grap letterlijk.

Soufian CH (10) werd nauwelijks aangespeeld en ging in het laatste deel van de tweede helft werk zoeken en liet zich steeds verder zakken. Robin en Jeffry in mindere mate kregen geen goed speelbare ballen en werden kleine zelfstandigen.

Aan de zijkanten was veel geren en te veel gedribbel en veel aardig begonnen aanvallen eindigden in net niet. Er kwamen wel kansen dat zeker. Schoten van Anouar CH, Jaouad el J, Jeffry en Robin P werden gestopt door de voortreffelijke Oliveo keeper, die de lat als vriend had.

Deed Oliveo dan niets. Zeker wel. Ze gebruikten de lange bal veel, daarbij geholpen door de scheidsrechter die goed floot maar veel overtredingen rond de 16 zag. De solide verdediging met Syl H en Joeri T als goed spelend centrum en Mike Z en Chalid K( soms Iets te lsordig) als creatieve vleugelbacks  gaf niets weg. Erik was nuttig als altijd en verrichtte een stijlvolle redding op het eige echt gevaarlijke schot voor rust.

Bij rust stond het nog 0-0 en dat was eigenlijk wel terecht.

In de rust werd Soufian, die tot dan toe weinig bijdroeg aan het aanvalsspel op het bord gezet en ieder wist weer wat er moest gebeuren.

Oliveo startte aanvallend de eerste tien minuten. Maar daarna nam ONA het over. Er volgenden een paar vloeiende aanvallen. De gebroeders Anouar en Soufian waren nadrukkelijk aanwezig voor de goal. Een fraai schot van afstand van afstand van Souf eindigde buiten bereik van de keeper op de lat. Jeffry ondanks wat lichamelijk ongemak toch goed spelend en Jaouad el J kwamen niet langs de keeper. Robin werd onderuit gehaald en kreeg niet de penalty die hij verwachtte. Zelfs geen vrije trap.

Na 70 minuten werd het tijd om een paar accenten te verleggen. Rogilio S en even later de van Jodanboys overgekomen Revilinio  S (moet werken op zaterdag en vindt ONA het beste alternatief voor Jodanboys in Gouda …… kan ik begrijpen) kwamen in de plaats van Jeffry en Jaouad el J.

En het werkte.  Rogilio speelde sober en stichtte gevaar.  Revilinio bracht rust en bekroonde zijn eerste optreden voor ONA , met een fraaie aanname na een steekbal vanuit  het midden ,met de bevrijdende 1-0  als vervolg.

Nu nog even professioneel de wedstrijd uitspelen dachten we . maar het vuur in de aanval bleek niet te blussen en na wat slordigheden kwam Oliveo nog een paar keer gevaarlijk door.  Er viel zelfs nog een doelpunt Erik werd evenals vorige week omarmd door een tegenstander binnen de vijf meter en de goal viel.  Maar de scheids zag het beter dan die van vorige week en we kwamen met de schrik vrij. In de 93 minuut  vond hij het genoeg en hadden een verdiende eerste driepunter in de tweede klasse gescoord.

De wedstrijd was niet geweldig , maar wel leerzaam. Als je in een omgeving speelt waar het baltempo hoger is dan je gewend bent, moet je,  alleen als het functioneel  is, de bal bij je houden. Het individu  is ondergeschikt aan het team. Dat deden we gelukkig al wat beter dan vorige week. Het team van ONA heeft met het werken voor elkaar deze punten binnengesleept . Enne.  Een Goeie bank is wel lekker. We moeten het echt met z n allen doen