TOGB (zon)

Mannen, 1, 2e klasse D

19 november 2017 14:00

ONA.TOGB 3-1 (wilskracht en slagkracht winnen van wilskracht en onmacht}

ONA zag wel een beetje op tegen de wedstrijd  tegen TOGB. TOGB al jaren pendelend tussen de eerste en de tweede klasse en door elke kenner genoemd als de grote titelkandidaat.

TOGB, geweldig gestart, was tegen een nederlaag aangelopen en wilde eerherstel en ONA was in een wat mindere fase en miste een viertal bepalend spelers, waaronder het plechtanker aanvoerder Syl  H. Iedereen wist dat het moeilijk kon worden en dat we werklust en wilskracht een belangrijk wapen zou zijn.

In de voorbespreking legde trainer Theo de nadruk op het kort op de man zitten en vroeg storen over het hele veld. We moesten compact  spelen en ,als er ruimte zou zijn, de snelheid van Rogilio S benutten. We zouden bij balbezit en geen counterkansen kiezen voor een rustige  opbouw. Theo wees op het belang van zuivere passing om snelle tegenstoten van TOGB te voorkomen. Hij wilde een team zien voetballen. De hoofdopdracht was “Oogjes open en snaveltjes dicht.”

Op een slecht veld, met de zon als vrolijkmaker, ging ONA voortvarend van start. In de eerste minuut had het al 1-0 moeten zijn na een snelle aanval over links met Jaouad  el J  in de hoofdrol. Na drie minuten was het echt raak. Een onderschepte bal werd door aanvoerde MIKe D (speelde als een veldheer en schuwde het zware werk niet) in de ruimte geplaatst.  Anouar Ch zette een onwaarschijnlijk snelle sprint in, veroverde de bal , via Rogilio S kwam de bal bij  Jaouad E en diens scherpe voorzet werd door Jaouad el J opgewaarderd tot de openingstreffer. 1-0. De grensrechter ook dit maal weer een lid van de club  “Doel in gevaar Vlaggen maar “ besloot als extra verdediger te gaan fungeren. En smoorde een serie gevaarlijke aanvallen in de vlag. Robin P, de nummer 10 deze match, zette Jaouad el J (zeer effectief vandaag) nog een keer vrij voor de keeper , maar het tweede doelpunt (zeer verdiend in deze fase) viel niet.

Na 20 minuten kwam TOGB voor het eerste tot een slap schot. De verdediging met Khalid K (slim en gedreven) Joeri T (onverstoorbaar) Ouadie K ( een degelijke vervanger voor Syl, met een zeer zuivere passing ) en Mike Z (zoals altijd dit seizoen vrijwel foutloos spelend ) hield , ook toen de druk van TOGB wat toenam, vrij gemakkelijk stand.

ONA bleef het beste van het spel houden, Voor de goal was het nog even wat minder, Jaouad E, Rogilio en Robin wisten een 3 tegen 1 situatie niet uit te buiten. De overname leidde tot een 100% kans voor TOGB maar keeper Erik was zoals altijd op zijn post. Anouar, op wie geen maat stond vandaag, spurtte weer eens de diepte in en goochelde de bal naar Robin die gemakkelijk kon scoren. 2-0. ONA was blij en werd (hoe vaak hebben we dat toch al meegemaakt ) nonchalant. Een minuut later kreeg TOBG een schietkans de bal werd door joeri van richting  veranderd  (rug) hoek , en Erik was kansloos 2-1. Jaouad E schoot  even later een vrije trap nog richting rechter bovenhoek , maar de keeper redde. RUST

Theo voorspelde  dat TOGB zou gaan drukken en gaf aan dat ONA niet te grote risico's moest nemen want er was al gebleken dat ze goed waren in de omschakeling en met veel snelle mensen durfden aanvallen. Direct na rol zette Khalid vanuit de verdediging opstormend een aanval op, die over veel schijven liep. Maar het spitsenduo kon het aanbod niet verzilveren.

TOGB wisselde een verdediger voor een aanvaller en ging  drukken. Gedurende de hele tweede helft hadden ze een optisch overwicht maar het hartverwarmend hard werkend ONA gaf geen krimp. De vee lzwervende Robin werd vervangen door Jeffry H. Een paar corners werden door ONA met wat moeite onschadelijk gemaakt. Ouadi raakte geblesseerd en werd door Mitch D  ( hij speelde Degelijk ) Khalid kreeg hardnekkige kramp en werd vervangen door Moestafa M. Moes ging naar het middenveld en alles kunner Anouar werd rechtsback.  De storm bij TOGB ging langzamerhand liggen. Rogilio zette weer eens een aanval op de bal  kwam bij Jaouad  E en zijn schot was niet te pakken door de keeper. 3-1. De wedstrijd was gespeeld .

De goede, niet van zijn stuk te brengen,  scheids floot een paar minuten later voor het einde. 3-1. Dik verdiend door een echt als een collectief spelend ONA. Als we de ego‘tjes onder de duim kunnen houden gaat we nog meer wedstrijden winnen .  We kunnen weer omhoog kijken.