28 januari 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

Slikkerveer-ONA 3-4 (slecht voor het hart, goed voor de punten).

Wat een wedstrijd! Briljante acties, een bizar scoreverloop, een schitterende eerste dertig minuten, een droevig slechte tussenfase, en een spannend slot. Sensatiezoekers kwamen aan hun trekken. Liefhebbers van goed voetbal moesten het van momenten hebben. De scheidsrechter verdwaalde in een doolhof met pratende , provocerende en soms schoppende spelers.

De bespreking was duidelijk. Trainer Theo wilde druk zetten wanneer het kon. Bij balbezit rustig opbouwen. Geen onnodige individuele acties, hebben spelen, spelen met een plan. Onze snelle balvaardige backs ruimte geven. Bij balbezit van de tegenstander niet inzakken, maar vooruit verdedigen en de lange paas (het wapen van de tegenstander) er uit halen. Gebruik maken van de  ruimte bij omschakelmomenten.

De bus zocht aarzelend haar weg tussen de Feijenoord supporters ,op weg naar hun zoveelste illusie. Je zag aan het rijgedrag van de mensen , dat ze  lijden gewend waren. In de bus was de stemming opgewekt. Slikkerveer uit moest te doen zijn.

En het leek of de optimisten gelijk zouden krijgen. De eerste dertig minuten zagen we een in zijn taken spelend ONA. De bal ging snel rond. Snelle acties langs de lijn van Khalid K. Direct al een goede voorzet van Jaouad el J, voor mij, de uitblinker in deze wedstrijd .Na 20 minuten wervelend spel met kansen voor Moessi en Jeffrey H. draait jaouad E zich snel vrij, speelt de de aanstormende Khailid aan, een voorzet komt en Robin kopt geplaatst in. 0-1. Een fraaie goal. Ona dendert nog even door. Tussen de bedrijven door een kansje voor Slikkerveer (speelt beter dan de ranglijst doet vermoeden). Aanvoerder Syl H roept zijn troepen terug. De aanvallers blijven druk zetten en het veld wordt te groot. Er vallen gaten en er komen kansen voor Slikkerveer. Revilo J (degelijk spelend tot dan toe) loopt een tegenstander omver , de scheids floot voor een strafschop. Gelukkig voor Erik schiet de spits de bal tegen de paal. Erik werkt hem in samenwerking met Joeri T koelbloedig weg. Even later een vrije trap van 17 meter. De bal vliegt door een woud van benen naar de uiterste rechterhoek. Erik verricht de beste redding van de dag.

In de rust volgt een discussie over de spelverloop en over wat te doen in de tweede helft. De opdracht wordt zoals hij was voor de rust. Er gaat vooruit verdedigd worden op de helft van de tegenstanders.

Na rust dwingt een slordige overtreding  Erik nogmaals tot een daverende redding. ONA herpakt zich en er volgt een schitterende aanval over veel schijven. De zwoegende Jeffrey H, onopvallend ,maar goed spelend,  brengt de bal bij Robin, Jaouad E krijgt bal ,ziet zijn zwager  er beter voorstaan, speelt hem aan . Jaouad el J kapt zijn tegenstander achteloos uit en bekroont zijn goede wedstrijd met een mooie goal. 0-2. De rust is weergekeerd denken we. Maar niets is minder waar. Uit het niets ontstaat een corner. Wat lichtzinnig wordt  op dit moment Revelinio vervangen door Maik Z. De bal wordt voor de goal geplaatst, blijft tussen vier heren hangen en simpel ingetikt 1-2 . Weg rust. Het is de zestigste minuut. ONA valt furieus aan. 5 minuten later  vertoont Jaouad, na de voorbereiding van Moessi en Robin , een onvervalst Messi - Zlatan act,. Hij goochelt zich langs twee spelers, zet er nog twee opzij en scoort onhoudbaar. Zelfs assistent trainer Chris L (contract verlengd) is onder de indruk en zegt  bij Messi zou de goal de hele wereld overgaan. We hopen dat Jaouad even bescheiden zal blijven als hij altijd is Moessi M gaat eruit, Mark M ( meer snelheid) komt erin.

Hè Hè het verschil is gemaakt denkt men. Maar niets is minder waar. Mike D normaliter de verdedigende betrouwbaarheid zelve verspeelt de bal en de verdediging denkt, leuke jongen ,mag doorlopen 2-3 (wat een onnozele goal!) Het wordt nog erger. Even later gaat er nog een wandelaar vandoor . De verdediging zegt , niet nog een keer en stopt hem helaas in het strafschopgebied, onder de grond. De scheids (toevallig in de buurt) denkt fluiten. En in de 74ste minuut gaat de penalty erin. 3-3. Daar gaat je wedstrijd. Slikkerveer denkt: drie punten zou geweldig zijn en slaagt er bijna in 4-3 te maken. Gelukkig hebben  we dan ERIK nog.

ONA herpakt zich weer, (De winst van deze middag) Weer aanval na aanval. Eerst schiet Jaoud le J over, worden Mark en Plomp gestuit. Even later de 80ste minuut Jaoud krijgt een dikverdiende vrije trap op 18 meter van de goal, Robin in de muur. Jaouad krult hem fraai om alles heen in de hoek 3-4  Vreugde alom. De scheids dacht het gelijkspel zou mooi zijn, keurde een glaszuivere goal van Robin gaf. Slikkerveer, dat gaande de match beter ging spelen, kreeg nog een tweetal mogelijkheden en het bleef 3-4

Weer drie punten en de minste verlies punten. Dat biedt dus perspectieven . Voorlopig nog virtueel.

Wil virtueel werkelijk worden dan zullen we toch wat degelijker moeten spelen dan vandaag.. Maar waarom zou dat niet kunnen. De terugreis in de bus was leuk. (toch eens een keertje meegaan ONA mensen)